הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 144

החל מאוגוסט 2015

“אין לנו זכות בכלל להתלונן הכל טפו חמסה וברוך ה’ כי: החיים שלנו תותים!” וכשמתחילה עונת התותים אז בכלל…כדאי להתענג על מאפינס וקוקטייל תותים.

16/01/2017

תותים, הפרי הקטן, הנחשק ושובב מגיע אלינו לגיחה קצרה ומתוקה. אצלנו במושב יש אפילו מי שמגדל אותם אורגניים ומתוקים במיוחד ואנחנו מקבלים אותם הישר מהקטיף לבתים ביחס מיוחד. הקריאה לפוסט תותים קראה לי לנסות לצאת מהקופסה (של התותים) ולא רק לטבול אותם בסוכר או קצפת כמו בילדות.

הפשלנו שרוולים והתחלנו לשחק יחד במטבח באחה”צ קריר שכזה, הכנו מאפינס תותים מפנק ונימוח שיפתה את הילדות שוב לאכול עוגה עם קמח כוסמין ושמן קוקוס מבלי להרגיש… ואי אפשר בלי פינוק קטן ואלכוהולי גם למבוגרים שבינינו לשבירת השגרה העמוסה.

כמובן שהשיר “החיים שלנו תותים” של חנן בן-ארי התנגן לו בראש, כי תכלס עם כל המצב בארץ ובחיים לפעמים צריך לזכור שבגדול החיים שלנו תותים, יש בהם את המתיקות הזו שנשארת ומשאירה טעם לעוד כמו עונת התותים. חוץ מזה, זה אחד השירים האהובים עליי בפלייליסט ריצה שמגיע בדיוק ברגע שאני מרחמת על עצמי שקשה וזה והוא נותן לי את הפוש הזה לנשום ולחשוב תותים.

טוב, שנצא לדרך?!

20170116_174243 (Custom)

מאפינס תותים בקערה אחת:

כ- 300 גרם תותים.

1 ביצה.

1/2 כוס שמן קוקוס (אפשר גם רגיל).

1 כפית תמצית וניל (אני שמתי רבע כפית א.וניל).

1/2 כוס סוכר (אפשר להפחית לרבע ולהחליף בחום).

1 ו-3/4 כוס קמח כוסמין מלא (או רגיל).

1 שקית אבקת אפייה.

1/4 כפית מלח.

לקישוט: אפשר קצפת ותותים שמוסיפים יופי או אבקת סוכר.

אופן ההכנה:

במעבד מזון מרסקים את התותים לחתיכות עדינות

20170116_175108 (Custom)
שמים בקערה, מוסיפים את כל המצרכים ומערבבים ביחד בעדינות בלי למעוך ממש את התותים, עד לתערובת אחידה.
20170116_175526 (Custom) (2)
מניחים במאפינס או באינגליש אופים ב 180 מעלות כ- 25-30 דקות עד שהמאפינס זהוב, אפשר לוודא עם קיסם שאפוי מספיק.
20170116_183251 (Custom) (2)
לקצפת גבינתית: מיכל שמנת מתוקה אחד, 2 כפות סוכר מקציפה ומוסיפה בהקצפה עדינה גביע יוגורט BIO במתיקות מעודנת.
20170116_183138 (Custom)
כמה שהמאפינס נימוח כבר אמרנו?!

IMG-20170116-WA0042 (Custom) (3)

אפשר גם לקשט עם אבקת סוכר ותות:

tut1

20170117_071601 (Custom)

לקוקטייל:

שימו בבלנדר:

כ- 10 תותים.

קרח כפול בכמות.

כוסית מידה של ויסקי (125 מ”ל או 1/2 כוס מידה של אפיה).

כוסית מידה של ליקר תפוזים (125 מ”ל או 1/2 כוס מידה של אפיה).

מרסקים עד לאיחוד, מוזגים לכוסות, מקשטים בנענע ובתותים.

מי שאוהב פחות סמיך מוסיף לכוסות מעט MULE של שוופס.

לחייכם!

tpr1_original

ותמיד אפשר לחזור לילדות ולטבול תותים בקצפת…(לפחות אני יודעת שהיתה שם גם גבינה)
20170116_185812 (Custom)

והכי חשוב, אל תשכחו: החיים שלנו תותים.

[youtube EfLHAJrNnsM nolink]

רוצים לשחק עם קוקטיילים בבית? בואו להתארח כאן באהבה.

רוצים עוד מתכונים קלים וקסומים כנסו לכאן.

עוד מהבלוג של אפרת גת

Thumbnail

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
Thumbnail

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
Thumbnail

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה