הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 141

החל מאוגוסט 2015

עלי גפן2

אני יודעת שכולכם עסוקים בדבש, רימונים ותפוחים ואין ספק שיש משהו מתוק בהתחלה חדשה,

גם אני הכנתי כמו כולם, עוגת דבש/ תפוחים, סלט עם רימונים, את העוף בסילאן,

את עוגיות המזל שלי ואכין גם את החלה  (כולם נמצאים כאן: http://saloona.co.il/gatefrat202/).

אבל בשבילי זה גם המקום לבדוק/לסגור/ להתבונן על מה שנגמר, לא רק ללקק את הדבש.

השנה מרגישה צורך לעטוף, בעיקר את הקן שלי, אולי גם את עצמי,

מחפשת את האחידות מול הייחוד שבכל אחד,

כמו בחיים, לשלב בין התבלינים, עם כל המתוק אולי קצת עקצוץ של חריפות השום, קצת צבע שיוסיף עניין,

אבל בעיקר שתהיה עטיפה רכה, נעימה, שנותנת גם אוויר ומקום לצמוח, בדיוק כמו הקן שלי.

אז נכון בשביל זה צריך לעבוד קשה! עם כל קיצורי הדרך שיש, זה עדיין מצריך התייחסות אישית והקפדה.

בסופו של דבר כולנו עובדים קשה בשביל הגוזלים שלנו, מנסים לארגן את הקן שלנו בנוחות,

מקפידים לעטוף במידה שתאפשר גדילה והתפתחות.

עוטפים ברגישות ובעדינות, ממלאים באהבה ובדאגה במידה, שלא תקרע העטיפה.

תקופת החגים וזמן חשבון הנפש, זה הזמן והמקום שבו נבדקת מידת הנוחות, השלווה ועמידות העטיפה -

בזמנים רגישים כאלה, אם אתה יודע שיש לך את המשענת הרכה ונעימה להישען עליה ולהירדם בנוחות,

אם לכל אחד בקן יש את המקום שלו לצמוח ובעיקר כולכם שמחים יותר מכל להיות ביחד -

אם כולם מכילים בעטיפה רכה את השינויים והרגישות -

סימן שאתה עטוף במידה הנכונה.

אז קדימה בואו נעטוף:

למילוי:

צנצנת עלי גפן (קנויה כן, שוטפים את העלים להורדת המליחות).

2.5 כוסות אורז.

3 עגבניות קצוצות קטן.

2-3 שיני שום קצוצות.

1/2 כוס ירק קצוץ (פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שמיר).

1/4 כוס שמן זית.

1 כפית פלפל שחור.

1 כפית מלח.

1 כפית כמון.

1/2 לימון סחוט.

מערבבים הכל ביחד. 

אופן ההכנה:

בסיר פורסים פרוסות עגבניה משתי עגבניות. פורסים 3 שיני שום.

ומניחים 2-3 עלים פרוסים לכסות את העגבניות בתחתית הסיר.

ומתחילים לעטוף, העלה עם הצד החלק על מונח השיש, מניחים כף מהמילוי באמצע,

סוגרים עליו את שני הצדדים, ואז מגלגלים מלמטה למעלה. מסדרים צפוף בסיר.

מוסיפים מים עד לגובה העלים, סוחטים לימון ומפזרים מעט שמן זית (אפשר לערבב לפני הכל עם המים).

מכסים בצלחת הפוכה, שמים על האש עד לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד שהמים נספגים.

עלי גפן1

למי שרוצה גרסה קצרה יותר, מניח הכל בתבנית עגולה, מעל העלים את המילוי ועוטף שוב עם עלים, מכסה במים עם לימון ושמן זית ולתנור.

 

שתהיה שנה דבש, שופעת בבריאות ושמחה, שתהיו עטופים באהבה!

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה