הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 97

עוקבים: 31

החל מאוגוסט 2015

האהבה שלי לאירוח, לבישול, לאפיה ולטעמים חדשים פגשה לא מזמן אהבה חדשה: מיקסולוגיה קוראים לה והיא לא רק נשמעת סקסית.

07/01/2017

 * הפוסט נכתב בשיתוף “שוופס”

20161224_192447 (Custom)

אם אירוח היה תכונה, אז הייתי אומרת שאצלנו היא התכונה הבולטת. מאז ומתמיד, גם בדירת 60 מטר – אירוח תמיד היה חלק מאתנו. הבית שלנו פתוח למשפחה, לחברים שלנו, לחברים של הבנות, למטיילי השביל בגולן, לאנשים שרוצים להזמין אירוח ביתי.

בקיצור, “הדלת פתוחה” אצלנו זה לא רק ביטוי.

אבל מה השתנה לאחרונה? מלבד הבישולים והאפייה, נכנס תחום מרתק חדש לחיי ולחיינו כמארחים (התודות והברכה לסלונה ולשוופס) – הכרתי את תורת המיקסולוגיה.

המיקסולוגיה = תורת הערבוב:

תגידו את זה לאט, הרבה פעמים ותודו שיש איזה משהו סקסי במילה שגורם לחקור אותה ולגלות מה מאחוריה. התמזל מזלי ונחשפתי לסדנאת מיקסולוגיה כייפית, ובה נגלה לעיני (ולשיכרון חושיי), התחום המרתק של עולם הקוקטיילים.

עד עכשיו הייתי בטוחה ש’קוקטיילים’ שייכים לעולם הברים, לג’יימס בונד או למסיבות עשירון עליון של העשירים בסרטים, אבל מנחה הסדנה, המיקסולוג אליעד זמיר לימד אותנו כמה זה פשוט לערבב קוקטיילים ולהיות יצירתית עם אלכוהול ממש כמו עם אוכל.

קוקטיילים ביתיים – משחק ילדים (לשימוש המבוגרים):

כבר בסדנה התגלה לי במקרה ששייקר כבר היה לי (לא ברור מהיכן ובעיקר שימש ליופי) אז כל מה שנותר לי הוא לרכוש 2-3 בקבוקי בסיס (אני קניתי מרטיני, וודקה ועראק) ועוד 2-3 בקבוקי שוופס לסגירה (אני קניתי את הmule, ראשן וביטר למון), דובדבנים מסוכרים, מלפפון, נענע, לימונים מהעץ, מקלות קינמון, הקפאתי קוביות קרח במקפיא וזהו – יצאתי לדרך.

20161224_134259 (Custom) (2)

טיפ: הכינו הכל באופן הזה לפני האירוח והקפיאו קוביות קרח מראש, זה יקל בתפעול.

העיקרון הוא נורא פשוט, התפעול מהנה והתוצאה היפהפייה מניבה המון חיוכים ושמחה. ישנם מתכונים רבים לקוקטיילים, לשוופס יש כמה וכמה באתר שלהם והכי חשוב ברגע שהבנתם את העיקרון ואת שילובי הטעמים המתאימים, בדיוק כמו בבישול, אפשר ורצוי להיות יצירתי!

20161216_184829 (Custom) (2)

טיפ: למדידה אפשר להשתמש בכפות המדידה לאפייה שקיימות כמעט בכל מטבח או אם יש לכם שייקר כמו שלי, אז הכוסית הקטנה – היא גם כוס המידה.

עשיתי כמה ניסיונות בבית לראות שאני זוכרת מהסדנה, למרות אדי האלכוהול, ראיתי כי טוב.

20161216_184331 (Custom) (2)עכשיו רק חיפשתי סיבה מספיק טובה למסיבה, נחשו מה? הגיע לו חג האור בדיוק בזמן להדליק את האווירה!

20161224_195544 (Custom) (2)

הזמנו להדלקת נר חגיגית כמה זוגות חברים יקרים ללבנו שהבילוי איתם הוא חגיגה בפני עצמה, הכנו כיבוד קל שיתאים לקוקטיילים וקולות הצחוק לא איחרו להגיע.

20161224_190255 (Custom)

הקוקטיילים “רצו” כל הערב בקלילות, כך גם החברים ואנחנו. הכיף הגדול בקוקטיילים, מלבד ההכנה הקלילה ופשוטה, הוא הקלילות שבה הם נטמעים אצלנו בגוף, לצד הנשנוש המתאים. גם אורחים שאינם שותים ‘כבדים’ שתו בכיף, ונהנו מבישום נחמד.

 20161224_195227 (Custom)

ערב כזה יכול להיות פשוט לכל אחת ואחד גם לאלו החוששים מהמטבח, קערית של בייגלה וזיתים קנויים או קרקרים וגבינות לגמרי יעשו את העבודה והכנת הקוקטייל היא ממכרת ופשוטה לתפעול.

20161224_190155 (Custom) (2)

ורגע לפני שתשלחו אותי ל”אלכוהוליסטים אנונימיים” שאני משכנעת אתכם לנסות מתכון לנשנוש ולקוקטייל  המנצחים של הערב:

20161224_201235 (Custom) (2)

לנשנוש – פילה ברבוניות כבושות.

חבילת פילה ברבוניות קפואות.

שמן זית.

עלי דפנה, כוכבי אניס(לא חובה).

טימין ואורגנו יבש.

מיץ לימון מ -3-4 לימונים.

1 פלפל ירוק חריף מנוקה מגרעינים ופרוס לחצי.

מלח גס ופלפל שחור.

בשלב הראשון מניחים את הדגים בקופסה שטוחה עם העור כלפי מטה, מפזרים מעליהם מלח גס שיכסה אותם ומניחים לעד שעה במקרר. שוטפים את הדגים מהמלח, ושמים את התבלינים והלימון מעל את הפלפל הפרוס קטן ומעל שמן זית לכיסוי ולעוד שעתיים במקרר (המנה יכולה להישמר גם יומיים במקרר והטעמים רק מתחזקים).

20161224_175154 (Custom)

לקוקטייל המנצח לצד הברבוניות: קוקטייל מרטיני לימוני

הכנה לפני: סוחטת לימונים לכוס שלמה

בכוס אחרת שמה חצי כוס סוכר ומוסיפה מים חמים מערבבת עד להמסה ומקררת.

מוכנים לשקשק? הכניסו לשייקר:

קוביות קרח.

1 כוס מדידה מרטיני.

1 כוס מדידה מי לימון מסוכרים.

שקשקו – תקשיבו לצליל…

מלאו שתי כוסות עם קרח, מיזגו דרך המסננת של השייקר או מסננת שרכשתם (יש כאלה מותאמות לכוס), מיזגו את המיקס לכוסות לסגירה הוסיפו את ה – mule.

לטאץ’ האחרון, קשטו עם פרוסות מלפפון שעשיתי עם קולפן ומקל קינמון. ילך טוב גם עם עלי נענע.

*** הנשים אהבו את אותה גברת אבל בגרסה השונה:

במקום 1 כוס לימון מסוכרים רק 1/2.

וחצי כוס מדידה של ליקר פטל Chambord (שהיה לי).

לקישוט: דובדבנים מסוכרים.

  הטעם מעודן והמראה – תודו שיצא סקסי!

מה אני אגיד לכם?! האירוח קפץ מדרגה! הקוקטיילים מוסיפים צבע וגוון והם לגמרי משחק יצירתי, טעים ומהנה.

20161224_213623 (2) (Custom)

הכי חשוב מהכל, גם אם אתם לא אנשי אירוח, מי אמר שכדי להנות מקוקטייל טוב צריך להתלבש ולצאת לבר בעיקר בקור הזה? שימו טרנינג חגיגי, מוזיקה טובה, שחקו עם הטעמים בשייקר והנה לכם ערב מוצלח והיתרון הכי ענק – לא נוהגים אחר כך :)

אני אפרת ואני מיקסולוגית – מתחילה אומנם אבל לא תזיק לי תמיכה ואהבה♥

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה