הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 144

החל מאוגוסט 2015

מעטים הילדים שלא אוהבים פיצה או פסטה. אז תחשבו איך הם יטרפו את השילוב של שניהם?! וגם עוד דרך לשלב גבינות בלי שישימו לב.

02/01/2017

ילדים מאתגרים אותנו בכל יום, גם במטבח, אנחנו נדרשים ל”מופעים” חדשים ומרעננים שיגרו אותם או אפילו “יפתו” לטעום דברים חדשים בלי למשוך את תשומת ליבם.

בנוסף לזה יש את הרצון שלנו לדאוג כמובן לארוחה בריאה, רצוי שתהיה מהירה ומתאימה לקצב החיים, שיהיו בה מרכיבים טובים ואם אפשר לגוון להם שלא ישתעממו (חס ושלום).

השילוב הזה מאתגר אותי “להמציא” את עצמי מחדש כמעט בכל ערב או צהריים וממה שאני שומעת סביבי לא רק אותי.

אז מכיוון שהחיים כמו החיים מהירים כמהירות האור נתחיל “לתקתק” ארוחת ערב לפני שהילדים אוכלים אותנו… או מתקשרים לדווח לרווחה ששוב הכנו להם חביתה.

מכיוון שמעטים הילדים שלא אוהבים פיצה או פסטה. אז תחשבו איך הם יטרפו את השילוב של שניהם?! וגם עוד דרך לשלב גבינות בלי שישימו לב.

חוץ מהטעם, שוב מתכון פשוט שיוכלו להכין כמעט לבד…

20161127_195605 (Custom) (2)

ללזניה:

חבילת דפי/עלי לזניה

לרוטב עגבניות, אפשר להשתמש ברוטב של הפיצה שלי או לשדרג מעט:

קופסת רסק עגבניות/או רוטב טומטינה בשימורים/ או קופסת עגבניות מרוסקות.

1 כף שמן זית.

1 כפית אורגנו יבש (אפשר גם טרי).

1 כפית בזיליקום יבש (אפשר גם טרי).

1-2 שיני שום כתושה.

מעט מלח ופלפל.

1 כפית פפריקה.

1 כפית סוכר.

שמים בסיר קטן הכל, תזכרו להוסיף תמיד כמיכל/מיכל וחצי של מים מהכלי שממנו הוצאנו את הרסק. להביא לרתיחה ולהנמיך עוד כחצי שעה.

לתערובת הגבינות (אני עשיתי מיקס משאריות הגבינות שהיו ועוד רגע נזרקו):

בערך 500 גרם תערובת גבינות, כל שילוב מאלה יצליח: קוטג’, גבינה לבנה, ריקוטה, פטה, בולגרית ועוד 100 גרם גבינה צהובה או פרמז’ן מגורדת.

מלח/פלפל

אפשרי: חופן ירק קצוץ טרי או יבש אהוב.

***עוד חופן גבינה צהובה או פרמז’ן מגורד לסיום.

וכמובן: קופסת זיתים פרוסים ללא גרעין.

לאופן ההכנה:

מכינים את הרוטב.

מערבבים את תערובת הגבינות ותיבול ביחד.

20161127_191804 (Custom) (2)

מרכיבים, בכלי שמתאים לתנור, שכבות שכבות לפי מספר הקומות שרוצים ולפי גודל הכלי:

עלי לזניה, חלק מתערובת הגבינות, רוטב, זיתים ושוב עלי לזניה וכו’. לסיום סוגרים עם עלי לזניה רוטב וחופן גבינה מגורדת (צהובה או פרמז’ן).

20161127_192209 (Custom) (2)את כל היופי הזה מכניסים לתנור בחום 180 מעלות לכ-30-40 דקות בערך, עד שהלזניה מזהיבה.

וככה זה נראה כשפורסים את השכבות:

20161127_201629 (Custom) (2)גם פיצה וגם לזניה, גם לילדים וגם למבוגרים, כולם מרוצים ושבעים.

מה נשאר? מקלחות, חיבוקים ונשיקות ולילה טוב♥

רוצים עוד ארוחה שאפשר לתת לילדים להכין כמעט לבד? כנסו לכאן.

בא לכם עוד מטעמים מגוונים בואו לבקר אותי בקסם הבישול.

והכי חשוב, אל תשכחו ש…

ילדים זו שמחה,ילדים זה ברכה, שימרו עליהם!

embedded by Embedded Video

 

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה