אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד
אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.
עדכונים:
פוסטים: 144
החל מאוגוסט 2015
01/01/2017
את שנת 2017 אני פותחת במנה שבעצם מוכיחה את כל מה שאני אומרת על בישול – ראיית הבישול כתחום יצירתי, שמאפשר מעוף וחיבורים שמענגים את החושים וכמובן כמחבר בין האנשים.
באמנות כמו באמנות מקור ההשראה משתנה מפעם לפעם. לפעמים ההשראה היא תבלין חדש, כלי חדש, תכנית, פוסט או חשק למשהו מסויים, כל דבר שמעורר את החשיבה על אוכל.
אני אסביר, המנה הזו לא תוכננה מראש כך, קניתי סלמון במטרה לאפות אותו בעשבי תיבול כהרגלי. ברגע שהוצאתי את הכלי מהארון (מגש אלומיניום שנקנה בשוק בנצרת) כבר התחלתי לחשוב אחרת אבל המשכתי חדורת מטרה ואז כשפתחתי את המקרר להוציא את עשבי התיבול שמעתי קול קורא אליי מקופסת שערות הקדאיף שישבה שם בצד…
התלבטות קלה, בכל זאת האורחים לא צריכים להיות שפני ניסיונות, אבל. אולי. נראה לי. מה יכול להיות?!(הקול שבראש). כפי שהבנתם נשברתי מול הקדאיף. למרות הרמות הגבה (גם שלי עצמי) על השילוב.
אז בלי הרבה הקדמות יש לנו עוד המון מה להספיק השנה…הנה המתכון היצירתי שלי לסלמון. אם הוא כאן בשבילכם אז אתם מבינים כבר שהוא יצא – מעדן!
המצרכים:
1 נתח פילה סלמון קפוא.
חופניים שערות קדאיף – כמות שתספיק לכסות את תחתית הכלי.
מעט שמן זית.
לרוטב:
1/2 כוס מיונז.
2 כפות חרדל דיז’ון חלק.
1-2 כפות פסטו (או עשבי תיבול קצוצים).
1 כפית טימין.
מיץ לימון מ-3 לימונים (כחצי כוס מיץ).
מלח/פלפל שחור גרוס.
4 שיני שום פרוסות דק.
1/2 כפית אגוז מוסקט.
לקראסט: חופן פיסטוקים קצוצים גס.
ולאופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול לפי מה שאוהבים יותר: חמוץ, פסטו וכו’. תוסיפו את הטעם שתרצו שישתלט יותר.
מעסים מעט ובעדינות את שערות הקדאיף עם שמן זית. ממניחים אותן על תחתי הכלי לתנור כך שיכסו ובגובה של כס”מ מתחתית הכלי.
יוצקים כף מהרוטב מעל הקדאיף, מניחים את הדג עם העור כלפי הקדאיף (אני פרסתי את הנתח לפרוסות קטנות יותר), יוצקים מעליו את שאר הרוטב. מעל מפזרים את הפיסטוקים.
מכניסים לתנור בחום 180 מעלות לכ-15-20 דקות עד שהדג מוכן והשערות זהובות. תהיו עירניים ששערות הקדאיף לא נשרפות.
רוצים עוד מתכונים יצירתיים ופשוטים שיעשו את העבודה?! בקרו אצלי בקסם הבישול.
לעוד שני מתכוני דגים פשוטים ומוצלחים כנסו לכאן.
שנה טובה, טעימה ויצירתית לכולנו ♥
embedded by Embedded Video
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות