הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 144

החל מאוגוסט 2015

מעדן סלמון בתנור, דקה עבודה ועוד 15 דקות בתנור מפרידים ביניכם לבין המנה החגיגית ומיוחדת שלא תשאיר את הסועדים שלכם אדישים.

01/01/2017

את שנת 2017 אני פותחת במנה שבעצם מוכיחה את כל מה שאני אומרת על בישול – ראיית הבישול כתחום יצירתי, שמאפשר מעוף וחיבורים שמענגים את החושים וכמובן כמחבר בין האנשים.

באמנות כמו באמנות מקור ההשראה משתנה מפעם לפעם. לפעמים ההשראה היא תבלין חדש, כלי חדש, תכנית, פוסט או חשק למשהו מסויים, כל דבר שמעורר את החשיבה על אוכל.

אני אסביר, המנה הזו לא תוכננה מראש כך, קניתי סלמון במטרה לאפות אותו בעשבי תיבול כהרגלי. ברגע שהוצאתי את הכלי מהארון (מגש אלומיניום שנקנה בשוק בנצרת) כבר התחלתי לחשוב אחרת אבל המשכתי חדורת מטרה ואז כשפתחתי את המקרר להוציא את עשבי התיבול שמעתי קול קורא אליי מקופסת שערות הקדאיף שישבה שם בצד…

התלבטות קלה, בכל זאת האורחים לא צריכים להיות שפני ניסיונות, אבל. אולי. נראה לי. מה יכול להיות?!(הקול שבראש). כפי שהבנתם נשברתי מול הקדאיף. למרות הרמות הגבה (גם שלי עצמי) על השילוב.

אז בלי הרבה הקדמות יש לנו עוד המון מה להספיק השנה…הנה המתכון היצירתי שלי לסלמון. אם הוא כאן בשבילכם אז אתם מבינים כבר שהוא יצא – מעדן!

המנה שתתחיל את שנת 2017 – שנהיה לראש ולא לזנב.

20161230_194123 (Custom)

המצרכים:

1 נתח פילה סלמון קפוא.

חופניים שערות קדאיף – כמות שתספיק לכסות את תחתית הכלי.

מעט שמן זית.

לרוטב:

1/2 כוס מיונז.

2 כפות חרדל דיז’ון חלק.

1-2 כפות פסטו (או עשבי תיבול קצוצים).

1 כפית טימין.

מיץ לימון מ-3 לימונים (כחצי כוס מיץ).

מלח/פלפל שחור גרוס.

4 שיני שום פרוסות דק.

1/2 כפית אגוז מוסקט.

לקראסט: חופן פיסטוקים קצוצים גס.

ולאופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול לפי מה שאוהבים יותר: חמוץ, פסטו וכו’. תוסיפו את הטעם שתרצו שישתלט יותר.

מעסים מעט ובעדינות את שערות הקדאיף עם שמן זית. ממניחים אותן על תחתי הכלי לתנור כך שיכסו ובגובה של כס”מ מתחתית הכלי.

יוצקים כף מהרוטב מעל הקדאיף, מניחים את הדג עם העור כלפי הקדאיף (אני פרסתי את הנתח לפרוסות קטנות יותר), יוצקים מעליו את שאר הרוטב. מעל מפזרים את הפיסטוקים.

ככה זה נראה לפני:

20161230_181854 (Custom)

מכניסים לתנור בחום 180 מעלות לכ-15-20 דקות עד שהדג מוכן והשערות זהובות. תהיו עירניים ששערות הקדאיף לא נשרפות.

אם נשרף רק קצת בקצוות כמו בתמונה זה ממש לא נורא!

20161230_190609 (Custom)

אני העברתי לכלי הגשה יפה בקלות:

20161230_194102 (Custom)

רוצים עוד מתכונים יצירתיים ופשוטים שיעשו את העבודה?! בקרו אצלי בקסם הבישול.

לעוד שני מתכוני דגים פשוטים ומוצלחים כנסו לכאן.

שנה טובה, טעימה ויצירתית לכולנו ♥

embedded by Embedded Video

 

 

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה