הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 111

עוקבים: 32

החל מאוגוסט 2015

לחמניות חזרה רכה לבית הספר

אני יודעת שאולי, מלבד המתכון המשובח ללחמניות,

הפוסט הזה יכול להוביל לרצון לסקילה שלי בכיכר העיר,

אבל אני חייבת כאן ווידוי:

אני אפרת גת, מורה שחזרה לפני שנה למערכת החינוך,

אמא לשלוש נסיכות (12.5,9,5.5) לא בעד החופש הגדול!!!

וזה לא שלא נהניתי וטיילתי וביליתי נהדר,

לא בגלל שסבלתי בבית עם הבנות, להיפך, נהניתי מכל רגע, החופש טס!

אלא בגלל שאני אוהבת לקום לעבודה כל יום, בלי המסגרת אני הולכת לאיבוד,

בכדי להעסיק את עצמי, הכנתי רשימת משימות כאורך החופשות הבאות ולא הספקתי כלום!

(טוב, כמעט כלום).

אבל עדיין, אולי בגלל שאני אחרי הפסקה של 8 שנים מחינוך בלי חופשות,

אולי בגלל “שיש לי קוצים במקום שבו נהוג לשבת”,

אולי בגלל שאני חושבת כמורה, שזה עושה עוול לתלמידים,

וכשחוזרים ללימודים גם למורים, שצריכים לאפס בחזרה מהתחלה את הגדרות המערכת.

כן אני מורה ואני הייתי מוותרת או לחילופין מקצרת…(מקצרת בהרבה – לפחות בחודשיים),

אבל הנה הגיע הרגע המאושר, הגיעה השעה, הכיתה מוכנה,

הפרפרים בלב ובבטן התחילו שוב לקראת הפגישה המחודשת,

כן אני ממשיכה עם אותה כיתה אבל מרגישה כאילו זו פגישה ראשונה,

ונשבעתי ועכשיו זה כתוב ולא אוכל להתחמק:

אם לא ארגיש ככה לפני תחילת שנה – אפרוש בשיא! (בלי קשר לפנסיה ולתנאים)

ולמה אני כאן אם לא לעזור לכם לפנק את ילדיכם היקרים שחוזרים לכיתות, לחברים ולמורות,

או מתחילים התחלות חדשות, כי החזרה צריכה להיות רכה וקלה ובעיקר מנחמת וטעימה כמו הלחמניות האלו.

לחמניות חזרה רכה מהחופש הגדול:

מוכנים? היכון צא…

תכינו מראש:

1 ק”ג קמח

2 כפות שמרים

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס שמן (עדיף זית משובח)

כ- 3 כוסות מים פושרים (מהברז)

1 כף מלח

למריחה: ביצה טרופה ושומשום.

 

אופן ההכנה הפשוט:

מערבבים קמח, שמרים וסוכר במערבל עם וו לישה.

מוספים את השמן, אחרי שנטמע מתחילים להוסיף את המים בהדרגה.

לסיום מוסיפים את המלח. לשים עד שנוצר כדור בצק (בין 7-10 דקות). ומכסים ומתפיחים להכפלה.

(מזכירה שראש שום מעל הכיסוי יזרז התפחה).

מחלקים את הבצק לחלקים שווים, לפי גודל הלחמניה שרוצים (יוצא בערך 12 קטנות).

יוצרים את הצמה או שבלול או כל צורה רצויה ומתפיחים שוב.

מורחים ביצה ושומשום ולתנור בחום בינוני לכ- 25 דקות.

ניתן להכין יום או יומיים לפני ולהקפיא, יוצאות טריות כמו ממאפיה.

IMG-20150813-WA0033

יותר מזה אנחנו לא צריכים… תמרחו ממרח שהילדים אוהבים, תוסיפו ירקות בצד והילדים יתמוגגו בארוחת עשר שלהם.

* טוסט עם הלחמניות האלה הכי מבוקש אצלנו.

וכמובן מאחלת לכולכם, תלמידים, הורים, מורים, שנה מדהימה, חזרה לשגרה קלה ורכה,

שנה מלאה בחוויות טובות, בהנאה ובהצלחות.

שלכם,

אני.

***** קרדיט חשוב:*****

לצלמת הפרטית שלי הנסיכה הגדולה שלי, עופרי, שתתחיל השנה את כיתה ח’ עם הלחמניות האלו ♥

רוצים עוד מתכון ללחם כוסמין ביתי, קל ומשובח לסנדוויצ’ים הבאים עלינו לטובה? או פשטידת פסטה מפנקת?… הכנסו ל”קסם הבישול” בפייס.

קסם הבישול

 

 

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה