קסם הבישול http://saloona.co.il/gatefrat202 עוד בלוג של סלונה Wed, 11 Dec 2019 23:48:24 +0000 he-IL hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.8 סלמון תפוזי ועוקצני http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=2830 http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=2830#comments Wed, 11 Dec 2019 23:48:24 +0000 http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=2830 מלבד השרקיות, החורף לא ממש הגיע לגולן. אבל אם תציצו אצלי בגינה, תראו שמבשרי החורף כבר על העצים: תפוזים, קלמנטינות, פומלות, לימונים ואשכוליות נקטפים ונחטפים היישר מהעץ.
IMG-20191111-WA0036-01

חורף בגולן הוא כמו אופרה, או שאוהבים אותו בטירוף או שסובלים. אני מהסוג הראשון, כשמתחיל האוויר הקריר הזה אני נושמת לרווחה והירוק הזה מסביב עושה לי שמח וטוב בנשמה. כן, אני אומרת את זה גם כשממש קר כאן.
עוד מתנות שהחורף מביא איתו אלינו הם פירות ההדר שמקשטים את העצים בגינה שלנו. אין כמו לקטוף מהעץ ולאכול, הטריות הזו והטעם הזה אין לו תחליף וכמובן שהוא בא עם כמות הויטמין C בדיוק בזמן.
בכל שנה אנחנו מגוונים עם הפירות בין מיץ, עוגות, סלטים ושאר נשנושים וכשיש שנה עם שפע אז גם עושים משלוחים למשפחה, לחברים ולשכנים.
הפעם אמנם החורף קצת מתעכב אבל התפוזים כבר כאן, אז הלכתי על שילוב מנצח שנראה גורמה, טעים כמו גורמה אבל קל ומהיר כל כך, שמתאים לעסוקים ביותר, בדיוק כמו שאני אוהבת.
IMG-20191111-WA0041

מוכנים?! אל תמצמצו כי זה הולך להיות מהיר!

המצרכים הדרושים:
3 -4 פרוסות פילה סלמון
2 תפוזים מהעץ (אפשר גם מהסופר)
1 פלפל חריף פרוס לטבעות דקות
1/4 כוס סילאן
3 כפות צ’ילי חריף מתוק
2-3 כפות סויה מתוקה
קורט שאטה גרוס – לא חובה
רבע בצל סגול פרוס לרצועות דקות
מלח פלפל גרוס

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל – 180 מעלות. מרפדים תבנית מתאימה בנייר אפייה. במידה ויש עור על הדג, רצוי להוריד. ממליחים ומפלפלים את הדג משני צידיו ומניחים על נייר האפייה. מפזרים מעל את השאטה הגרוס, הפלפל הירוק, הבצל הסגול ומפזרים פרוסות מתפוז אחד.
IMG-20191111-WA0056
תפוז אחד סוחטים למיץ ומגרדים מממנו מעט גרד מהקליפה. את הגרד מפזרים מעל הסלמון. למיץ מוסיפים את הסילאן, הצ’ילי והסויה. שופכים את הרוטב מעל הסלמון.
IMG-20191111-WA0069
משאירים כרבע שעה לספיגת הטעמים ומכניסים לתנור לכ- 20 דקות.
בינתיים מכינים פירה ושעועית מוקפצת או אורז לבן וברוקולי/אספרגוס, סיידר משובח סלט טוב ויש לכם ארוחת ערב היישר ממסעדת גורמה.
salmon1
מממ…הביס הזה עם העקצוץ החמצמץ-מתקתק- חרפרף עם הנימוחות של הפירה גורם שיר בלב ומנגינה בקיבה. עכשיו מה שנותר להפוך הכל למושלם יותר, זה שהשרקיות ילכו ויגיע הגשם.
IMG-20191111-WA0077-01

 

“חורף הוא זמן לנוחות, לאוכל טוב וחמימות,
למגע היד החברית ושיחה ליד האש.
זהו הזמן לבית”
(אדית סיטוול)

לחיי החורף!
IMG-20191111-WA0075

]]>
http://saloona.co.il/gatefrat202/?feed=rss2&p=2830 0
החיים שלנו סילאן http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=2826 http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=2826#comments Sat, 04 May 2019 14:13:52 +0000 http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=2826 ]]> http://saloona.co.il/gatefrat202/?feed=rss2&p=2826 0 Sea, Sun and Fun http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=2821 http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=2821#comments Mon, 29 Apr 2019 12:41:03 +0000 http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=2821 ]]> http://saloona.co.il/gatefrat202/?feed=rss2&p=2821 0 גורמה חורפי בקלי קלות http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=2817 http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=2817#comments Sun, 17 Mar 2019 19:46:33 +0000 http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=2817 ]]> http://saloona.co.il/gatefrat202/?feed=rss2&p=2817 0 נזיד בוקרים גולני http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=2786 http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=2786#comments Tue, 11 Dec 2018 20:23:21 +0000 http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=2786 החורף שלנו די קצר, לצערנו, אך כשהוא מגיע לגולן הוא מורגש בהחלט. הנוף המוכר משתנה מסביב, לעיתים אף הופך לאירופה בקטן, אם זכינו בשלג. המערכת החורפית האחרונה עשתה חשק להישאר בבית החם, לפתוח חלון לנוף המשתנה וכמובן דאגנו גם לחמם את הקיבה. 20181207_143450_634x423 כשאומרים חורף באוכל ישר עולה איזה ריח של מרק טוב או קדירה, חמין או ג’חנון שיושבים כל הלילה והמשותף לכולם שהם כרוכים בהמתנה, מה שאני פחות אוהבת בדרך כלל. אני אדם של כאן ועכשיו, משימות קצרות, כל מה שאפשר לתקתק. אבל אז מגיע החורף ומלמד אותי להמתין.

כל החורף אנחנו ממתינים: שיגיעו המים החמים, שיפסק הגשם, שהאוכל יהיה מוכן, שהבצק יתפח, שיהיה כוח לצאת מהמיטה החמה…וכך עד הקיץ. שאז כשמגיע הקיץ אנחנו מתגעגעים להמתנה של החורף. עם כל הקיטורים על החורף והמתנותיו, כשיש שבת חורפית כזו, שמבלים בה בבית בחיק המשפחה אין דבר יותר מחמם ומנחם מתבשיל כזה שהמתנו עבורו שעות ובינתיים פיזר ריח טוב בכל הבית.

אז לא אתן לכם להמתין עוד הרבה לפני המתכון הכי מתאים לשבת שכזו, נזיד בוקרים שיהיה שווה עבורכם להמתין בשבילו כמה שעות. כשמו כן הוא, מתאים בדיוק לחמם כל בוקר או במקרה שלי, חקלאי, שנאלץ לצאת לעבוד ולטפל בחיות גם כשקר וגשום בחוץ.

את המושג נזיד בוקרים הכרנו בפעם הראשונה בראשית דרכנו הזוגית כשיצאנו לאכול ביום חורפי במסעדת “בת יער” האגדית, אני זוכרת את הקולות שהשמענו תוך כדי ועוד כמה פעמים שחזרנו לשם בחורף להתענג על המעדן הזה. מאז ניסיתי רבות להגיע לטעם הזה והשבת זה קרה, כמובן שהוא קיבל את התפנית הגולנית שלנו! וגם, מסתבר שאם מוצאים את הקיצורים הנכונים, זה לא פוגע בטעם ולא דורש הרבה זמן עבודה אך מלמד על המתנה שמשתלמת מאוד. בואו נצא לדרך… 20181207_125344_634x423

המצרכים הדרושים:

1.5 ק”ג בשר נתח מס’ 2 חתוך לקוביות

1/2 ק”ג שעועית לבנה מושרית כל הלילה (יש קיצורי דרך, בסוף)

7 גזרים חתוכים לקוביות

7 בצלים חתוכים לקוביות

1 ראש סלרי חתוך לקוביות

3 גבעולים קטנים עם עלי סלרי

לתיבול:

7 גרגירי כוסברה

1 קופסת רסק עגבניות

3 טבליות פטרוזיליה של דורות

3 טבליות כוסברה של דורות

6 טבליות שום של דורות

6 טבליות ג’ינג’ר של דורות

1 כף פפריקה

1 כף חוויאג’ למרק

1 כף פלפל צ’ומה יבש (לא חובה)

מלח/פלפל שחור

קורט אהבה ושפע סבלנות… 20181207_131555_640x360 (1)

אופן ההכנה:

ראשית מטגנים במעט שמן זית את גרגירי הכוסברה, בערך דקה עד שמתחיל ריח בבית. מוסיפים את הבשר להשחמה ולסגירה מכל הצדדים, מוציאים את הבשר לקערה בצד. מוסיפים לסיר מעט שמן זית (בערך כף) ואת הבצל, מטגנים עד שקיפות. מוסיפים את הגזר וראש הסלרי ומטגנים עוד כחמש דקות ביחד. מוסיפים לסיר את הבשר, השעועית ואת כל התבלינים עם הרסק. 20181207_131953_640x360 מוסיפים מים עד כיסוי מלא ועוד גובה של כ-5 ס”מ מעל התבשיל, מביאים לרתיחה, מוסיפים את הגבעולים הקטנים עם עלי הסלרי, מכסים וממתינים. נותנים לתבשיל להתבשל על אש קטנה כחמש – שש שעות. עד שהבשר רך ונמס בפה והירקות רכים. יום אחרי התבשיל כמובן הרבה יותר חזק בטעמיו.

מבטיחה לכם, ההמתנה משתלמת בהחלט!

20181208_140032_640x360 עכשיו חייבת לכם, טיפ לקיצור דרך: מי ששכח, כמוני, להשרות את השעועית לילה לפני או שפשוט לא רוצה להמתין עוד לילה. אפשרי לעשות “השרייה מהירה”. מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את השעועית, מרתיחים שוב עוד 2-3 דקות. מורידים מהאש. משאירים סגור להתקררות כשעה, לאחר מכן, השעועית כבר מוכנה לבישול.

בתאבון ושיהיה חורף נעים וחמים ומלא גשמי ברכה לחקלאים.

dorot555

]]>
http://saloona.co.il/gatefrat202/?feed=rss2&p=2786 0
אבני הסליחה – לורי נלסון ספילמן http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=2782 http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=2782#comments Sat, 15 Sep 2018 13:08:21 +0000 http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=2782 seliha5

]]>
http://saloona.co.il/gatefrat202/?feed=rss2&p=2782 0
להתפנות עם הבנות http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=2774 http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=2774#comments Thu, 16 Aug 2018 07:54:53 +0000 http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=2774 אני כאן כדי לספר על מאחורי הקלעים של בית עם בנות, סתם כדי שתבינו שהדשא לא תמיד ירוק כל כך. לפני כן אבהיר, אין לי תלונות, טפו טפו, חמסה, שיהיו בריאות. אוסיף גם שלא, אני לא רוצה בן, יש אחד כזה בבית בתפקיד בכיר ביותר. הבית שמח וצוהל ואני אופטימית שבעוד כמה שנים, כל אחת מהן תכניס אלינו בן אחד הביתה ולמשפחה. עדיף לו שיהיה נחמד אליהן, אחרת יהיה לו עסק עם הגבר הבכיר כאן.

.
נכון שהן רגועות יותר ומסודרות יותר אולי לפעמים נקיות יותר מבנים, לפחות בכל מה שקשור עד החדר שלהן. אבל יש מקומות שזה בולט יותר, לדוגמה: השירותים שהוא נושא בפני עצמו ומלא בבאגים. כשהן קטנות, פיפי הופך לפרוייקט לא פשוט בכלל שמשאיר סימני שאלה בעיקר מהברכיים והגב, בשל העמידה השפופה שאנחנו נאלצות לסגל בכדי להחזיק אותן ואת השמלה ביחד כדי שהכל יחזור יבש למקום. לוקח זמן עד שהן לומדות לשלוט בהכל בעצמן. בכל מקרה, בשלב זה, אני ממליצה לכם הורים לבנות כמובן להצטייד בבגדי ונעלי החלפה.

.
בבילוי בקניון באג זה מקבל עוד תפנית חדה. בשל ריבוי בנותיי (טפו טפו טפו) והעובדה שבכל פעם מישהי אחרת נגשת לשירותים, יוצא שזמן בילוי בקניון מתחלק ל10% שופינג ו90% בילוי בשירותים. לפעמים נדמה שיש להן איזשהו צורך לסמן טריטוריה. אז נכון שמצד אחד זה חוסך כסף אבל מהצד השני זה מאתגר את יכולות האילתור שלי.

.
20180815_181956 (Custom)

כשהן קטנות יותר זה השילוב בין להרים אותן מעל האסלה שלא יגעו בה, תוך כדי אחיזת שקיות בתוך תא צפוף, סוג של פילאטיס מכשירים. כשהן נהיות גדולות מידי מכדי להרים, מגיע שלב ההנדסה המורכבת. בנייה של רשת נייר טואלט סביב האסלה, שתי וערב עד לרמת תחרה מעוצבת ואז מגיע הרגע שבנשימה או נגיעה קלה הכל קורס רגע לפני שהן מתיישבות, ומתחילים ומהתחלה. אני לא רוצה לחשוב מה הן עושות כשהן גדלות ואמורות “לבנות” את זה לבד, כי לא העברתי אותן קורס מובנה, זה לא היה בסילבוס של קורס הורות.

.

מזלי הענק שהקדמה לטובתי, ומסתבר שיש מי שחשב עבורי על הכל. מרגע המצאת המגבונים המחטאים, ירדה אבן מעל ליבי ובעיקר מעל גבי. איזה גאוני זה, ולמה לא הייתם כאן כבר קודם?!, הכל נגמר בחבילת TOGO אחת לכל אחת, שנכנסת לכל תיק שאיתו אנחנו יוצאות מהבית. לא צריך טופס 4 ולא אישורי בנייה מיוחדים, ניגוב אחד קליל רגע לפני שמתיישבות ואנחנו על זה! ותודה לממציאים שבטוח הם הורים לבנות, כמוני.
20180814_090548
***חשוב לציין, המוצר עובד נפלא גם בבית אחרי ביקור של חברים/אורחים ושאר פספוסים.

]]>
http://saloona.co.il/gatefrat202/?feed=rss2&p=2774 0
מלבי בהשראה – הגרסה המעורבת http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=2767 http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=2767#comments Mon, 13 Aug 2018 11:29:07 +0000 http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=2767 ]]> http://saloona.co.il/gatefrat202/?feed=rss2&p=2767 0 בואו נטפס להרים, כי כייף שם! http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=2762 http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=2762#comments Mon, 13 Aug 2018 09:45:40 +0000 http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=2762 ]]> http://saloona.co.il/gatefrat202/?feed=rss2&p=2762 0 כל זוג צריך “חדר בריחה” משלו http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=2753 http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=2753#comments Sun, 29 Jul 2018 08:37:40 +0000 http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=2753 20180524_141548 (Custom)

]]>
http://saloona.co.il/gatefrat202/?feed=rss2&p=2753 0