הבלוג של גלית מור

אוכל למחשבה

גלית מור, בת 27 זמרת מתל אביב, אוכלת ורצה ;)

עדכונים:

פוסטים: 19

עוקבים: 3

החל מינואר 2017

כל כך פשוט להכנה וסופר סופר טעים!

27/09/2017

בואו נדבר על בזיליקום!

 

אני מאוד אוהבת אוכל, ותמיד מתנסה בטעמים חדשים ומעניינים.
אבל לא משנה כמה החך שלי אוהב גיוון, אין צמח תבלין אחד שאני אוהבת יותר מבזיליקום.
הוא מעורר לי כל פעם מחדש את חושי הטעם, מגביר לי את התיאבון ופשוט מקסים את כל שאר המאכלים במטבח בחיוך וניחוחות כובשים!

FullSizeRender-30

לפני כמה ימים, שמתי לב לצמיחה מטורפת במתחם הבזיליקום שבגינתי העירונית (עדן החלון של ביתי).
ועלתה במוחי המחשבה לעשות פסטו.
היום קמתי בבוקר עם המוזה הדרושה – והתחלתי בהכנות.

אז תנו לי לספר לכם כיצד מכינים פסטו טבעוני, כל כך טעים ועשיר, שכל מי שיטעם ממנו יתאהב בו וידרוש מכם את המתכון שלו!

מצרכים:

FullSizeRender-28

בזיליקום – שתי כוסות עלים דחוסים
שמן זית – חצי כוס
מלח הימלאיה – רבע-חצי כפית – תלוי בטעמכם
שום – שן אחת
צנוברים – כוס
אגוז ברזיל – שליש כוס
קבוקים – שליש כוס

אופן ההכנה:

IMG_8929

הכל לתוך המיקסר ולטחון עד לקבלת מרקם אחיד.

IMG_8932

כן, זה עד כדי כך פשוט.

FullSizeRender-29

בתיאבון!

עוד מהבלוג של גלית מור

תצוגה מקדימה

הפיצה שאהבה כרובית!

כן כן, קראתן נכון, היום אני כותבת לכן על פיצה! כמו שאתן מכירות אותי כבר, חייב להיות כאן טוויסט בריא... באופן גורף דיאטנים מכתירים את הפיצה בתואר הג׳אנק פוד הכי ״בריא״. כיוון שיש בה חלוקה, יחסית שווה של ירקות חלבונים...

תגובות

פורסם לפני 10 months
תצוגה מקדימה

נשיקות רועים וחברים.

השבוע קיבלנו משימת מאסטר שף - מנה שהמרכיב העיקרי שלה הוא תפוחי אדמה. מה אומר ומה אגיד - זה לא בדיוק ירק ״בריא״ בטח שלא רזה ולדעת שאני חייבת להכין משהו עם זה הכניס אותי למעט לחץ. אז אחרי עבודת מחקר יסודית ומעמיקה הגעתי...

תגובות

פורסם לפני 10 months
תצוגה מקדימה

על אחים וסלטים!

אין דבר שאני יותר אוהבת מאשר ירקות.. שלמים, חתוכים, צלויים או טריים. תמיד אפשר לטרוף אותם בלי להרגיש אשמה(!) אבל אין מה לעשות בשל הטעם העדין של רובם הם לא תמיד נכנסים...

תגובות

פורסם לפני 10 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה