הבלוג של גלית מור

אוכל למחשבה

גלית מור, בת 27 זמרת מתל אביב, אוכלת ורצה ;)

עדכונים:

פוסטים: 19

עוקבים: 3

החל מינואר 2017

לפני שבוע וחצי פנו אלי החברות מסלונה:

״בואי לקורס בישול״-הן אמרו
״קחי סכיני שף״-הן אמרו
״נתבל את הפינוק בסדרת התיבולים של דורות״ – צידנית למען הדיוק
וסגרנו את החבילה.
״אה כן, ותכתבי בלוג״.

ירוק שולטטטט ;)
תמיד ידעתי שירוק זה הצבע שלי ;)

אז אחרי שיצאתי מהשוק…
ברוכות הבאות לבלוג החדש שלי!
נכתב בלשון נקבה אך מיועד, כמובן, לשני המינים.

אוכל,תמיד היה חלק משמעותי בחיי.
מאז שאני זוכרת את עצמי, צפיתי באימי אופה ומבשלת – תמיד רציתי גם.
אז שרפתי לא מעט סירים בדרך ולכלכתי את המטבח של אמא, שאגב עדיין מתקתקת ארוחות שישי משינה.
עד שלמדתי בערך מה אני אוהבת.

אמא ואני
אמא ואני

כשהתבגרתי לא היה לי כל כך הרבה זמן לבשל (לימודי תיכון אנטנסיביים מאוד.) ופניתי לשוקולד ועוד שוקולד ועוד שוקולד. ואז צבא (עוד שוקולד).
כידוע לחלקכן, לפני 5 שנים בערך ירדתי 15 קילוגרמים ממשקל גופי.
הירידה במשקל נעשתה אך ורק משחרור של הפחד שהיה לי סביב אוכל, הפסקתי להגיד ממחר דיאטה ופשוט התחלתי לבשל דברים שאני אוהבת -אבל בגרסאות מעט יותר בריאות.
אחרי המסע שעברתי עם אדידס בשנה שעברה, למדתי לאהוב את הגוף שלי ולהרגיש את העוצמות אליהן הוא יכול להגיע.
הדבר העניק לי תחושת מסוגלות וביטחון שאני מודה עליהן עד היום.

אז למה ללכת על משהו שקשור באוכל בצורה כל כך אינטנסיבית?
בעיקר בגלל שכמו שאמרתי, אני אוהבת לבשל בטירוף(!)
כמובן שזו הזדמנות, מדהימה, ללמוד מהטובות בתחום ולא רק לפעול מאינסטינקטים אלא גם מתוך ידע בנושא.
אבל חוץ מכל אלה, רציתי to give my 2 cents בנוגע ל-איך נהנים מהאוכל תוך שמירה על גוף בריא, ואז לרוץ ולספר לכם על זה קצת.

אז, ברוח הדברים, קחו מתכון בריא לעוף ממולא שעשיתי בארוחת שישי למשפחתי היקרה:
אין כמויות מדוייקות כיוון שזה לפי טעם אישי של כל אחד.

מרכיבים:
בצל
שום
פלפל אדום
פלפל צהוב
גזר
פטריות
עגבניות
חזה עוף פרוס דק
כוס אורז מבושל
צנוברים
פפריקה
דבש
סויה
שמן זית

אופן ההכנה:
-לבשל את האורז ולהניח בצד.
-כפית שמן למחבת.
-לחתוך לפרוסות חצי מהירקות ולהניח בתבנית אפיה.
-את החצי השני של הירקות – לחתוך ולטגן *להתחיל מהבצל ולתבל במלח לפי הטעם.
-להוסיף את שאר הירקות לפי הסדר.
-אני מוסיפה קצת מים ונותנת לטעמים להתמזג בהתאדות (במקום שמן).
-להוסיף את הירקות המטוגנים/מאודים לאורז ולהוסיף צנוברים.
-לקחת בערך כף מהתערות, לשים על חזה העוף ולגלגל.
-להניח מעל מצע הירקות ולהוסיף מעט שמן זית מעל הכל.
-תנור על חום של 180 מעלות לחצי שעה עד שהעוף רך.
-כל כמה דקות-לקחת עם כף מהנוזלים שמצטברים ולהשקות את חלקיו העליונים של העוף.

יצא כל כך טעים
יצא כל כך טעים!

ממש מקווה שנהנה מ10 השבועות הבאים עלינו לטובה.

עוד מהבלוג של גלית מור

תצוגה מקדימה

משלוח הפלאות.

פורים הוא חג קסום! אין אדם שלא אוהב את פורים, התחפושות, השימחה, חובת ההשתכרות (שאני לא אקיים מצוות?) אבל יותר מהכל, אין אדם שלא אוהב משלוחי מנות! כשהייתי ילדה אהבתי שוקולד יותר מכל דבר אחר בעולם(!) וכמו רוב חברי, חיכיתי...

תצוגה מקדימה

המדריך השלם להכנת קובה למתחילים!

סבתא שלי היתה הסבתא הכי טובה שבחורה יכולה לבקש. אישה שכל חייה היו ילדיה ונכדיה. תמיד דאגה לנו, עזרה בכל דבר שרק יכלה. כשאמא יצאה לעבוד, היא היתה לוקחת אותי אליה ובעצם גידלה וחינכה אותי בתחילת דרכי כאדם. עד שעברנו לתל אביב...

תצוגה מקדימה

לבנה ביתית - כמה פשוט, ככה טעים.

שבוע לא קל עבר על כוחותינו... אחרי ש״העם נקעה רגלו״... (סתם לא כל העם, רק אני). נאלצתי להשאר בביתי למספר ימי מנוחה בכפייה. כפי שכבר סיפרתי בבלוגים הקודמים, אני גרה בדירת שותפים תל אביבית עם עמיחי וחברתי הטובה-רוני. בדירה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה