הבלוג של גלית מור

אוכל למחשבה

גלית מור, בת 29 זמרת מתל אביב, אוכלת ומתאמנת ;)

עדכונים:

פוסטים: 24

החל מינואר 2017

לפני שבוע וחצי פנו אלי החברות מסלונה:

״בואי לקורס בישול״-הן אמרו
״קחי סכיני שף״-הן אמרו
״נתבל את הפינוק בסדרת התיבולים של דורות״ – צידנית למען הדיוק
וסגרנו את החבילה.
״אה כן, ותכתבי בלוג״.

ירוק שולטטטט ;)
תמיד ידעתי שירוק זה הצבע שלי ;)

אז אחרי שיצאתי מהשוק…
ברוכות הבאות לבלוג החדש שלי!
נכתב בלשון נקבה אך מיועד, כמובן, לשני המינים.

אוכל,תמיד היה חלק משמעותי בחיי.
מאז שאני זוכרת את עצמי, צפיתי באימי אופה ומבשלת – תמיד רציתי גם.
אז שרפתי לא מעט סירים בדרך ולכלכתי את המטבח של אמא, שאגב עדיין מתקתקת ארוחות שישי משינה.
עד שלמדתי בערך מה אני אוהבת.

אמא ואני
אמא ואני

כשהתבגרתי לא היה לי כל כך הרבה זמן לבשל (לימודי תיכון אנטנסיביים מאוד.) ופניתי לשוקולד ועוד שוקולד ועוד שוקולד. ואז צבא (עוד שוקולד).
כידוע לחלקכן, לפני 5 שנים בערך ירדתי 15 קילוגרמים ממשקל גופי.
הירידה במשקל נעשתה אך ורק משחרור של הפחד שהיה לי סביב אוכל, הפסקתי להגיד ממחר דיאטה ופשוט התחלתי לבשל דברים שאני אוהבת -אבל בגרסאות מעט יותר בריאות.
אחרי המסע שעברתי עם אדידס בשנה שעברה, למדתי לאהוב את הגוף שלי ולהרגיש את העוצמות אליהן הוא יכול להגיע.
הדבר העניק לי תחושת מסוגלות וביטחון שאני מודה עליהן עד היום.

אז למה ללכת על משהו שקשור באוכל בצורה כל כך אינטנסיבית?
בעיקר בגלל שכמו שאמרתי, אני אוהבת לבשל בטירוף(!)
כמובן שזו הזדמנות, מדהימה, ללמוד מהטובות בתחום ולא רק לפעול מאינסטינקטים אלא גם מתוך ידע בנושא.
אבל חוץ מכל אלה, רציתי to give my 2 cents בנוגע ל-איך נהנים מהאוכל תוך שמירה על גוף בריא, ואז לרוץ ולספר לכם על זה קצת.

אז, ברוח הדברים, קחו מתכון בריא לעוף ממולא שעשיתי בארוחת שישי למשפחתי היקרה:
אין כמויות מדוייקות כיוון שזה לפי טעם אישי של כל אחד.

מרכיבים:
בצל
שום
פלפל אדום
פלפל צהוב
גזר
פטריות
עגבניות
חזה עוף פרוס דק
כוס אורז מבושל
צנוברים
פפריקה
דבש
סויה
שמן זית

אופן ההכנה:
-לבשל את האורז ולהניח בצד.
-כפית שמן למחבת.
-לחתוך לפרוסות חצי מהירקות ולהניח בתבנית אפיה.
-את החצי השני של הירקות – לחתוך ולטגן *להתחיל מהבצל ולתבל במלח לפי הטעם.
-להוסיף את שאר הירקות לפי הסדר.
-אני מוסיפה קצת מים ונותנת לטעמים להתמזג בהתאדות (במקום שמן).
-להוסיף את הירקות המטוגנים/מאודים לאורז ולהוסיף צנוברים.
-לקחת בערך כף מהתערות, לשים על חזה העוף ולגלגל.
-להניח מעל מצע הירקות ולהוסיף מעט שמן זית מעל הכל.
-תנור על חום של 180 מעלות לחצי שעה עד שהעוף רך.
-כל כמה דקות-לקחת עם כף מהנוזלים שמצטברים ולהשקות את חלקיו העליונים של העוף.

יצא כל כך טעים
יצא כל כך טעים!

ממש מקווה שנהנה מ10 השבועות הבאים עלינו לטובה.

עוד מהבלוג של גלית מור

תצוגה מקדימה

אוכלים!

קולי נעלם ליבי נרגש, בא לשכונה בחור חדש! או מסעדה חדשה - שזה בהחלט יותר מרגש. רציתי לספר לכם על המקום החדש בשכונה שלי בתל אביב - הצפון הישן: EATS בפינת הרחובות בן גוריון עם אדם הכהן, נפתחה קפיטרייה אורבנית חדשה בניצוחה...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

הכינותי מראש: מעמד טישו ריחני

[youtube KynFm1L3XvA] בשבוע שעבר נקראתי למשרדי סלונה לסדנת DIY של דנה ישראלי. היה תענוג ומהסדנה יצאתי עם מלא השראה ולא מעט טיפים ליצירת סרטון DIY.  אז מיד רציתי ליישם ונגשתי להכנת הסרטון הראשון שלי. מכירים את הטישו הריחני, שתמיד...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

הפיצה שאהבה כרובית!

כן כן, קראתן נכון, היום אני כותבת לכן על פיצה! כמו שאתן מכירות אותי כבר, חייב להיות כאן טוויסט בריא... באופן גורף דיאטנים מכתירים את הפיצה בתואר הג׳אנק פוד הכי ״בריא״. כיוון שיש בה חלוקה, יחסית שווה של ירקות חלבונים...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה