הבלוג של גלית מור

אוכל למחשבה

גלית מור, בת 27 זמרת מתל אביב, אוכלת ורצה ;)

עדכונים:

פוסטים: 19

עוקבים: 3

החל מינואר 2017

מסע קולינרי-נפשי עם אביטל סבג.

20/08/2017

יש לי תחושה שככל שהזמן עובר וההכרות שלי עם אביטל ומאכליה המדהימים מעמיקה, כך אני הולכת ומתאהבת ברעיון הטבעוני.

לפני מספר שנים, שמעתי על ניסוי שנערך בטיפות מים. מדענים בחנו השפעה של רגשות על חפצים דוממים. לקחו טיפות מים שונות ודיברו אליהן לפי תחושות ״שמחה״ ״אהבה״ ״כעס״ ״עצב״.
לאחר פרק זמן מסוים, בדקו איך הטיפות נראו והיה הבדל ניכר בין הטיפות שקיבלו ״פידבקים חיוביים״ – נראו יפות, נקיות וחלקות, לאלו שקיבלו ״פידבקים שליליים״ – נראו עכורות והמבנה שלהן היה לא אחיד.
הניסוי הזה עלה למוחי, תוך כדי שאכלתי את האוכל של אביטל, בפעם השניה.
אביטל מספרת לנו תוך כדי הארוחה, על תהליך המחשבה שעובר לפני שהיא ניגשת לאוכל, איזו הכנה צריך לעשות לקראת, איך אנחנו צריכים להיות במודעות אכילתית כל הזמן.
וכל זה בחיוך טבעי שמשתרע על פניה.
ואכן יש לאוכל טעם שאי אפשר להסביר, טעם שישי (6) אם תרצו (ולא, אין מונוסודיום).
את הטעם הזה אני מסבירה באהבה שיש לה לבישול, הכבוד שיש לה להכנה ולמוצרים והצוות המדהים שסביבה (תמי-אין עליך!).

_AIS1389_533x800

הי, (אף פעם לא ראיתי עוד חיוך כזה… סתם סתם) אני גלית (אוכלת בשר) בת 27 מתל אביב והשנה נחספתי לראשונה לאוכל של אביטל סבג.
למי שעדיין לא מכיר, אני רק אגיד שיש סיכוי שחיי נחלקים ללפני ואחרי ספר הבישול שלה.
בבלוג הקודם שלי, כתבתי לכם על הארוחה שעשתה ביקב אמפורה וכמה שאי אפשר להאמין שהאוכל טבעוני.
אבל אני חושבת שהבנתי, שזה בכלל לא רלוונטי, טבעונים או לא – על הטעמים הללו, אין עוררין.

אז הפעם הבאתי את שותפתי האהובה (והשחקנית המוכשרת) רוני עינב להיות בת זוגתי במאורע.

רוני צמחונית אז תיארתי לעצמי שתהיה לה הערכה לאוכל וגם, קצת זמן איכות זוגי אף פעם לא מזיק לנו.
לשמחתי, גם היא נשבתה בקסם.

_AIS1416_800x533

אז לפני שכולכם רצים לקנות את הספר הביתה, תנו לי לספר לכם על עוד ארוחה מוצלחת מבית סבג ולעורר לכם את בלוטות הטעם באמצעים ויזואליים :)

אז הפעם בתפריט:

כמובן שאי אפשר בלי המטבלים הקסומים של אביטל – באמת שרק אותם אני יכולה לנשנש כל היום ולהשאר מאושרת.

לאחר מכן קיבלנו דפי אורז ממולאים באושר!

FullSizeRender-25

נודלס מופלאים.

_AIS1316_800x533 _AIS1332_800x533

פלאפל על מצע אנדיב עם סלט עגבניות בצד.

IMG_5851

אספרגוס וחביתה (טבעונית לחלוטין!!!)

_AIS1347_800x533

פרחי זוקיני

_AIS1423_533x800

שזה פשוט מאוד, הדבר הכי בשרני וטעים שקיים.
הפעם האחרונה שאכלתי את המוצר הזה, היתה במסעדת גורמה בחבל הדרומי של צרפת, והטעימה שלו החזירה אותי לריחות והטעמים של ניס.

_AIS1325_800x533

ולמנה אחרונה קיבלנו קינוחים קרמיים ואגוזיים

_AIS1433_800x533

וכל זה היה מלווה כמובן ביינות הבית של יקב אמפורה (סובניון בלאן הוא האהוב עלי).

אני לא טבעונית, אבל כמו שרשמתי לכם בפעם הקודמת, מאוווווד רוצה לנסות ולבשל את המתכונים שבספר, אז אביטל הציעה לי ברוב טובה, להצטרף אליה למסע לבישול – מבטיחה שבבלוג הבא שלי תקבלו כאן תמונות של מנות פרי ידינו. ואתם פשוט חייבים לנסות בבית.

אין ספק שכשזה זה, אז מרגישים.
ואני מתחילה להרגיש שסיפור האהבה של אביטל ושלי קורם עור וגידים.

_AIS1271_800x533

וכל זה לכבוד השקת הספר החדש של אביטל באנגלית
עשו לעצמכם טובה ואל תחזרו מהדיוטי בלעדיו ;)

עוד מהבלוג של גלית מור

תצוגה מקדימה

הפיצה שאהבה כרובית!

כן כן, קראתן נכון, היום אני כותבת לכן על פיצה! כמו שאתן מכירות אותי כבר, חייב להיות כאן טוויסט בריא... באופן גורף דיאטנים מכתירים את הפיצה בתואר הג׳אנק פוד הכי ״בריא״. כיוון שיש בה חלוקה, יחסית שווה של ירקות חלבונים...

תגובות

פורסם לפני 10 months
תצוגה מקדימה

נשיקות רועים וחברים.

השבוע קיבלנו משימת מאסטר שף - מנה שהמרכיב העיקרי שלה הוא תפוחי אדמה. מה אומר ומה אגיד - זה לא בדיוק ירק ״בריא״ בטח שלא רזה ולדעת שאני חייבת להכין משהו עם זה הכניס אותי למעט לחץ. אז אחרי עבודת מחקר יסודית ומעמיקה הגעתי...

תגובות

פורסם לפני 10 months
תצוגה מקדימה

על אחים וסלטים!

אין דבר שאני יותר אוהבת מאשר ירקות.. שלמים, חתוכים, צלויים או טריים. תמיד אפשר לטרוף אותם בלי להרגיש אשמה(!) אבל אין מה לעשות בשל הטעם העדין של רובם הם לא תמיד נכנסים...

תגובות

פורסם לפני 10 months

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה