הבלוג של גלית מור

אוכל למחשבה

גלית מור, בת 27 זמרת מתל אביב, אוכלת ורצה ;)

עדכונים:

פוסטים: 10

עוקבים: 2

החל מינואר 2017

פיצה על בסיס כרובית. הטעם החלומי והקלילות שהיא משאירה לאחר אכילתה, לא משתווה לאף פיצה אחרת שטעמתי!

13/02/2017

כן כן, קראתן נכון, היום אני כותבת לכן על פיצה!
כמו שאתן מכירות אותי כבר, חייב להיות כאן טוויסט בריא…
באופן גורף דיאטנים מכתירים את הפיצה בתואר הג׳אנק פוד הכי ״בריא״.
כיוון שיש בה חלוקה, יחסית שווה של ירקות חלבונים ופחמימות.
על כן, החלטתי לנסות ולהכין לכן פיצה באמת בריאה.
השתמשתי במינימום שמן ובמקום בצק השתמשתי בכרובית, איך? המשכנה לקרוא ותגלו בעצמכן.
אני לא אנסה ליפיף את זה, זה לא היה קל וגם די מלוכלך.
אבל בשביל דברים טובים שווה השקיע.
הטעם החלומי והקלילות שהפיצה הזאת משאירה לאחר אכילתה, לא משתווה לאף פיצה אחרת שטעמתי.
אז בואו נצלול מיד אל המתכון.
FullSizeRender-5
לבצק:
כרובית
פרמז׳ן
ביצה
FullSizeRender-2
לרוטב:
2 טביליות שום ״דורות״
3 בצל מטוגן ״דורות״
2 אצבעות עגבניות ובזיליקום ״דורות״
עגבניה מקולפת
עלה לימונית 1
כפית סוכר חום

FullSizeRender-9
תוספות:
בטטה
עגבניה
בצל סגול
פטריות
עלי בזיליקום

IMG_6970לסיר אין כל קשר למתכון… 

אופן ההכנה:
ה״בצק״
-מכניסים את פרחי הכרובית לבלנדר (לי אין בלנדר, אז גררתי בפומפייה)
-להכניס את גירודי הכרובית (בתוך קערה כמובן) ל2 דקות במיקרו.
-לפזר על מגבת נייר למנוחה של 2 דקות.
-לסחוט חזק עד שיצאו הנוזלים – ממש צריך לטפטף כשמינית כוס נוזל.
-להמשיך את תהליך הייבוש על מחבת בחום בינוני, ולהשגיח ב7 עיניים (אנחנו רוצים לייבש את הכרובית לא לשרוף אותה).
FullSizeRender
-לאחר שהוצאתם לה את המיץ, ;) הכניסו לקערה והוסיפו את הביצה והפרמז׳ן.
-לערבב עד לקבלת תערות אחידה.
-להשטיח על נייר אפייה ולהכניס לתנור בחום של 200 מעלות ל10 דקות.
-משאירים בתנור עד להשחמה ממש קלה של הבצק ומוציאים לקירור.
FullSizeRender_1
הערות ביניים:
-באופן אישי, אני יותר אוהבת את ההגשה האישית אז החלטתי לעשות מיני פיצות ולא אחת גדולה.
התנור שלי הוא תנור תל אביבי – ישן, עבר הרבה ידיים ועובד על צד אחד (ממש כמו רווק תל אביב ממוצע).
על כן, הפיצות שעשיתי נאפו בצורה לא שווה – כפי שניתן לראות בתמונות, אבל עדיין יצאו נהדר ולאחר ששמתי עליהן את הרוטב והתוספות, הפכתי את התבנית ואז הצדדים השתוו.
הרוטב:
-מבשלים את העגבניה עד שהקליפה מוכנה לרדת ממנה ואז קוצצים דק דק דק.
-במחבת עם כפית שמן, מטגנים את השום הכתוש, הבצל המטוגן ורוטב העגבניות של דורות.
-מוסיפים את העגבניה, הסוכר החום והלימונית.
-מתבלים לפי הטעם.
FullSizeRender-8
הפיצה(!)
לפזר את הרוטב מעל לבצק הכרובית, לשים תוספות לפי טעמכם האישי, כפי שכבר ראיתם בתמונות נתתי כאן מספר אופציות להגשה, נהניתי מכל אחת מהאפשרויות.

 

עוד מהבלוג של גלית מור

תצוגה מקדימה

נשיקות רועים וחברים.

השבוע קיבלנו משימת מאסטר שף - מנה שהמרכיב העיקרי שלה הוא תפוחי אדמה. מה אומר ומה אגיד - זה לא בדיוק ירק ״בריא״ בטח שלא רזה ולדעת שאני חייבת להכין משהו עם זה הכניס אותי למעט לחץ. אז אחרי עבודת מחקר יסודית ומעמיקה הגעתי...

תגובות

פורסם לפני 2 months
תצוגה מקדימה

המדריך השלם להכנת קובה למתחילים!

סבתא שלי היתה הסבתא הכי טובה שבחורה יכולה לבקש. אישה שכל חייה היו ילדיה ונכדיה. תמיד דאגה לנו, עזרה בכל דבר שרק יכלה. כשאמא יצאה לעבוד, היא היתה לוקחת אותי אליה ובעצם גידלה וחינכה אותי בתחילת דרכי כאדם. עד שעברנו לתל אביב...

תצוגה מקדימה

באמת פשוט לבשל

חברים וחברות אהובים ואהובות יקרים וירקות שלי הגיע הזמן ממנו כל כך חששנו - סיום קורס הבישול של המנטורית המופלאה פאני רוטשטיין. תודה לסלונה ולחברת דורות שחברו כאן לפרוייקט מדהים. אך לפני שיגיע שבוע הבא, שבו אקבל תעודת...

תגובות

פורסם לפני 4 weeks

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר