הבלוג של גלית מור

אוכל למחשבה

גלית מור, בת 27 זמרת מתל אביב, אוכלת ורצה ;)

עדכונים:

פוסטים: 21

עוקבים: 3

החל מינואר 2017

פיצה על בסיס כרובית. הטעם החלומי והקלילות שהיא משאירה לאחר אכילתה, לא משתווה לאף פיצה אחרת שטעמתי!

13/02/2017

כן כן, קראתן נכון, היום אני כותבת לכן על פיצה!
כמו שאתן מכירות אותי כבר, חייב להיות כאן טוויסט בריא…
באופן גורף דיאטנים מכתירים את הפיצה בתואר הג׳אנק פוד הכי ״בריא״.
כיוון שיש בה חלוקה, יחסית שווה של ירקות חלבונים ופחמימות.
על כן, החלטתי לנסות ולהכין לכן פיצה באמת בריאה.
השתמשתי במינימום שמן ובמקום בצק השתמשתי בכרובית, איך? המשכנה לקרוא ותגלו בעצמכן.
אני לא אנסה ליפיף את זה, זה לא היה קל וגם די מלוכלך.
אבל בשביל דברים טובים שווה השקיע.
הטעם החלומי והקלילות שהפיצה הזאת משאירה לאחר אכילתה, לא משתווה לאף פיצה אחרת שטעמתי.
אז בואו נצלול מיד אל המתכון.
FullSizeRender-5
לבצק:
כרובית
פרמז׳ן
ביצה
FullSizeRender-2
לרוטב:
2 טביליות שום ״דורות״
3 בצל מטוגן ״דורות״
2 אצבעות עגבניות ובזיליקום ״דורות״
עגבניה מקולפת
עלה לימונית 1
כפית סוכר חום

FullSizeRender-9
תוספות:
בטטה
עגבניה
בצל סגול
פטריות
עלי בזיליקום

IMG_6970לסיר אין כל קשר למתכון… 

אופן ההכנה:
ה״בצק״
-מכניסים את פרחי הכרובית לבלנדר (לי אין בלנדר, אז גררתי בפומפייה)
-להכניס את גירודי הכרובית (בתוך קערה כמובן) ל2 דקות במיקרו.
-לפזר על מגבת נייר למנוחה של 2 דקות.
-לסחוט חזק עד שיצאו הנוזלים – ממש צריך לטפטף כשמינית כוס נוזל.
-להמשיך את תהליך הייבוש על מחבת בחום בינוני, ולהשגיח ב7 עיניים (אנחנו רוצים לייבש את הכרובית לא לשרוף אותה).
FullSizeRender
-לאחר שהוצאתם לה את המיץ, ;) הכניסו לקערה והוסיפו את הביצה והפרמז׳ן.
-לערבב עד לקבלת תערות אחידה.
-להשטיח על נייר אפייה ולהכניס לתנור בחום של 200 מעלות ל10 דקות.
-משאירים בתנור עד להשחמה ממש קלה של הבצק ומוציאים לקירור.
FullSizeRender_1
הערות ביניים:
-באופן אישי, אני יותר אוהבת את ההגשה האישית אז החלטתי לעשות מיני פיצות ולא אחת גדולה.
התנור שלי הוא תנור תל אביבי – ישן, עבר הרבה ידיים ועובד על צד אחד (ממש כמו רווק תל אביב ממוצע).
על כן, הפיצות שעשיתי נאפו בצורה לא שווה – כפי שניתן לראות בתמונות, אבל עדיין יצאו נהדר ולאחר ששמתי עליהן את הרוטב והתוספות, הפכתי את התבנית ואז הצדדים השתוו.
הרוטב:
-מבשלים את העגבניה עד שהקליפה מוכנה לרדת ממנה ואז קוצצים דק דק דק.
-במחבת עם כפית שמן, מטגנים את השום הכתוש, הבצל המטוגן ורוטב העגבניות של דורות.
-מוסיפים את העגבניה, הסוכר החום והלימונית.
-מתבלים לפי הטעם.
FullSizeRender-8
הפיצה(!)
לפזר את הרוטב מעל לבצק הכרובית, לשים תוספות לפי טעמכם האישי, כפי שכבר ראיתם בתמונות נתתי כאן מספר אופציות להגשה, נהניתי מכל אחת מהאפשרויות.

 

עוד מהבלוג של גלית מור

תצוגה מקדימה

הכינותי מראש: מעמד טישו ריחני

[youtube KynFm1L3XvA] בשבוע שעבר נקראתי למשרדי סלונה לסדנת DIY של דנה ישראלי. היה תענוג ומהסדנה יצאתי עם מלא השראה ולא מעט טיפים ליצירת סרטון DIY.  אז מיד רציתי ליישם ונגשתי להכנת הסרטון הראשון שלי. מכירים את הטישו הריחני, שתמיד...

תגובות

פורסם לפני 10 months
תצוגה מקדימה

סוכריה לפה, סוכריה לגוף.

אחרי שעברתי את טבילת האש בפוסט הראשון בבלוג החדש שלי. הגיע הזמן גם לסדנא הראשונה שלנו עם פאני המדהימה. אז התחלנו עם לחמים!! פאני הרכיבה מתכונים טעימים ובריאים בצורה מדהימה שתשאיר אתכן שבעות, מרוצות ונדהמות מהטעם. ...

תצוגה מקדימה

תאונת רכבת

הי כולם! אחרי הכרות לא כזאת קצרה בינינו, אני רוצה לספר לכם על העבודה שלי. אני גלית, בת 28 (לאחרונה), זמרת מתל אביב. -מה, זמרת? התכוונת מלצרית? -לא, התכוונתי זמרת. -אפשר להתפרנס מזה בכלל? -תראו, אני משלמת שכר דירה ויש אוכל בבית,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה