הבלוג של גלית מור

אוכל למחשבה

גלית מור, בת 27 זמרת מתל אביב, אוכלת ורצה ;)

עדכונים:

פוסטים: 19

עוקבים: 3

החל מינואר 2017

נסיעה של 40 דקות, הובילה אותי ואת אימי לחויה טבעונית קסומה, מענגת ומפתיעה מאוד.

09/07/2017

מי היה מאמין שבמרחק נגיעה מתל אביב נחווה, אימי ואני, את אחת הארוחות הטעימות ביותר שיצא לנו להשתתף בהן.
IMG_5075_800x600
בשישי האחרון, עליתי לרכב ויחד עם אימי היקרה נסענו לכרם מהר״ל שם התקיים בראנץ׳ קייצי שכלל ארוחת טעימות טבעונית (שלא תבייש אף מסעדה עטורת כוכבי מישלן), טעימות יין מדהים ובונוס טעימות שמני זית (הפתעה מעניינת ומדליקה ביותר!).
לאחר נסיעה של 40 דקות צפונה בלבד (מתל אביב), הגענו לאיזור ירוק ומרענן בעל ניחוחות טוסקניים ירקרקים.
קיבלו את פנינו אנשים מחוייכים ושמחים (כנראה בגלל שידעו מה מחכה לכולנו).

יריית הפתיחה של הארוחה היתה – מנת פתיחה חלומית של מרק קרם שקד עשיר בטעמים ובמרקם קטיפתי.
IMG_5045_800x600
זה היה לפני שהבנתי שאנחנו בארוחה טבעונית והייתי בטוחה שיש במרק שמנת, לאחר ששאלתי, הבנתי שאני נכנסת להרפתקאה מדהימה!
בנוסף, הסבירו לי שאביטל סבג משתמשת אך ורק בחומרי גלם מוקפדים, אורגניים איכותיים ועונתיים (יותר טרי מזה אין) מה שאומר שגם לא ארגיש בה אשמה על הקלוריות – מכיוון שזה כבר ידוע שאוכל טבעוני איכותי הוא גם מאוד קל וטוב לגוף וגם אפשר לאכול אותו בלי חרטות.
המרק הוגש לצד יין בלאן דה נוואר (שגם אני וגם אימי רכשנו לאחר הטעימה שלו).
לאחר המינגלינג הראשוני התיישבנו לשולחן.
DSC_1624_800x534
הארוחה נפתחה באנטי פסטי, פוקצ׳ה, לחם הבית וממרחים חלומיים – ממרח פסטו עם שבבי קוקוס, ממרח שום כמהין (האהוב עלי מכולם), סלסת עגבניות ועוד ממרח חריף שלא העזתי להתקרב אליו אבל אוהבי החריף בשולחן התאהבו בו.
DSC_1589_800x534 DSC_1472_800x534
לאחר מכן הגיע מנה של גרגירי חומס עם חציל בלאדי ופטריות ארצ׳יני ברוטב מיסו
DSC_2134_800x534
שמעו, אפשר להגיד הרבה על אוכל טבעוני אבל ההפתעה שהיתה לי עם הביס הראשון של המנה הזאת היתה פשוט עצומה – מי היה מאמין שאוכל שאין בו שימוש בשומן מן החי, חמאה, שמנת ובכלל מוצרי חלב יכול להיות כל כך עשיר???
אחרי שיצאתי מהשוק סיימתי את המנה וליקקתי את הצלחת :)
יצאנו לסיור ביקב, טעמנו יין מרלו בשלבי הכנתו וראיתנו איך בעצם מכינים את כל הטוב הזה.
IMG_5087_800x600
כשחזרנו לשולחן חיכתה לנו, לצד מרלו בשל, לזניה טבעונית עם סלט אורוגולה לימוני
DSC_2108_800x534
המנה הזו היתה פשוט יפייפיה בצורה בלתי רגילה וכמו שהיתה נעימה לעין היא היתה נעימה עוד יותר בפה.
מי שמכיר אותי יודע, שאין סיכוי שאני מגיעה לשלב הזה בארוחה בלי להתפוצץ ולא מסוגלת להכניס עוד פירור אחד לבטן, אבל הטעמים והיופי פשוט השתלטו עלי כאן ולא הייתי מסוגלת להפסיק להתענג – בנוסף לכך שהכל כל כך קליל, שלא הרגשתי כובד מוגזם על הבטן אז כמובן שהמשכתי לחסל.
למנה החמישית קיבלנו שיפודי טופו על קרם פלפלים קלויים – לא תאמינו שזה טופו.
DSC_2523_800x534

ואיך אפשר בלי קינוח? הרי לזה יש קיבה נפרדת לחלוטין
וכאן, קיבלנו קוביות גלידוני פרי על בסיס קאשיו שהיו טעימים מאוד אבל גולת הכותרת בארוחה הזאת מבחינתי היתה השוקולד מרפא
IMG_5120
שוקולד, הוא המזון שאני הכי הכי הכי אוהבת בעולם, מגיל קטן מאוד הבנתי שזה הדבר שהפה שלי הכי אוהב (בין אם אני רוצה או לא) ולחוות את הטעם שלו בצורה כל כך נעימה וכל כך לא כבדה – שוב אני באמת לא יכולה להסביר לכם עד כמה זה הפתיע אותי שהכל טבעוני – מי שמע על שוקולד מתוק וטעים שהוא נטול חלב?

לסיכום החוייה, אני באמת רוצה להגיד תודה ענקית לאביטל ולתמי המדהימות – היה ונטעם פשוט קסום!
DSC_2478_800x520
#למהמגיעליכלהטובהזה
#לפנקלפנקלפנק

אז תיארתי לכם את כל הטוב הזה ואני לא אספר לכם על הפעם הבאה? מה אתם חושבים..
15.9.17 בשעה 11:00-14:00 תפריט חדש לגמרי, כאמור, לפי עונת השנה.
לתיאום: תמי -0548103810

רציתן להכין קצת מתכונים טבעוניים מעלפים בעצמכם ולא העזתן לשאול?
איזה מזל שיש ספר!
FullSizeRender-24

״חמש עונות במטבח״ בישול טבעוני ברוח הזן…
ממש בקרוב אכין מתכון או שניים משם בעצמי – מבטיחה לעדכן!

ובקיצור:
יקב אמפורה החלומי והשפית אביטל סבג המדהימה.
ואיך אפשר בלי שמני הזית זוכי הפרסים של ריש לקיש ומנות טבעוניות שלא יביישו מסעדות עטורות כוכבי משלן!
אל תפספסו.

צילומים: חן מזרחי

עוד מהבלוג של גלית מור

תצוגה מקדימה

הפיצה שאהבה כרובית!

כן כן, קראתן נכון, היום אני כותבת לכן על פיצה! כמו שאתן מכירות אותי כבר, חייב להיות כאן טוויסט בריא... באופן גורף דיאטנים מכתירים את הפיצה בתואר הג׳אנק פוד הכי ״בריא״. כיוון שיש בה חלוקה, יחסית שווה של ירקות חלבונים...

תגובות

פורסם לפני 8 months
תצוגה מקדימה

נשיקות רועים וחברים.

השבוע קיבלנו משימת מאסטר שף - מנה שהמרכיב העיקרי שלה הוא תפוחי אדמה. מה אומר ומה אגיד - זה לא בדיוק ירק ״בריא״ בטח שלא רזה ולדעת שאני חייבת להכין משהו עם זה הכניס אותי למעט לחץ. אז אחרי עבודת מחקר יסודית ומעמיקה הגעתי...

תגובות

פורסם לפני 8 months
תצוגה מקדימה

על אחים וסלטים!

אין דבר שאני יותר אוהבת מאשר ירקות.. שלמים, חתוכים, צלויים או טריים. תמיד אפשר לטרוף אותם בלי להרגיש אשמה(!) אבל אין מה לעשות בשל הטעם העדין של רובם הם לא תמיד נכנסים...

תגובות

פורסם לפני 8 months

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה