הבלוג של גלית מור

אוכל למחשבה

גלית מור, בת 27 זמרת מתל אביב, אוכלת ורצה ;)

עדכונים:

פוסטים: 14

עוקבים: 3

החל מינואר 2017

ניגשתי להכין מתכון סופר קל ורציתי לשדרג אותו בטוויסט פשוט ומקפיץ, ברור שהצלחתי, כי אין כמוני בהקפצת שוקולד, לכל כיוון

10/06/2017

הי, זאת גלית! פחות עובד כשזו לא שלי, אה?… לא חשוב.

בפרקים הקודמים בבלוג סיפרתי לכן שכשהייתי צעירה הייתי מבשלת לא מעט עם אמא. זו לא היתה משימה קלה והיא התחילה בכך שהייתי מתגנבת למטבח של אמא ומבקשת לעזור. אמוש, שעם השנים לימדה אותי לאהוב את המטבח (ולא פחות חשוב מכך, למדה לאהוב אותי במטבח), לא תמיד אהבה שאני באה לעזרתה. זה אולי בגלל שפחות עזרתי ויותר עשיתי מלא בלגאן. כל כניסה שלי למטבח היתה מסתיימת בלכלוך על כל השיש והבגדים, כיור מלא כלים והמון בלגאן. וזה בלי לקחת בחשבון את הפעמים שהניסוי לא יצא מוצלח ואז המון אוכל הלך לפח.

לקח לי שנים ללמוד לבשל כמו שצריך ואני עדיין נהנית מזה כמו שנהניתי כשרק התחלתי ולמדתי מאמא (ומסבתא זיכרונה לברכה). ועם כל ההנאה, לפעמים פשוט אין לי כוח לכל הטרחה שסובבת סביב ההכנות לאוכל הטעים, ופשוט מתחשק לי לקצור מחמאות בהרבה פחות מאמץ. אמרתי הרבה פחות מאמץ, אבל לא פחות בלגאן, טוב, אולי קצת פחות.

IMG_3392
בת 27 ומתלכלכת כמו בת 7: שימו לב – גם בצווארון, כן

 היום אני מעלה מתכון סופר פשוט, שיגרום לכל אחת להראות כאילו טרחה ימים כלילות במטבח. עקרונית אני רואה איך אפשר לעשות את המתכון הזה ולא להתלכלך, אבל לכלוך זה חלק מהכיף והפעם, מכיוון שהציעו לנסות את מסיר הכתמים של סנו אוקסיג’ן, חשבתי שזו סיבה מצוינת להתלכלך, ליהנות ולא לדאוג מכתמים. בחישוב מהיר, אמא שלי היתה מאוד נהנית ממסיר הכתמים הזה לפני 20 שנה, אבל אני גם בגיל 27 מתלכלכת כמו אותה ילדה בת 7, מה שעושה את כל נושא הסרת הכתמים לחיוני.

 נתחיל במתכון פשוט וקל לעוגת בראוניז עשירה!

 עוגות המיקס נחשבות לטובות – בעיקר כי אי אפשר לטעות כשמדובר בכימיה פשוטה… אבל הן לא מספיק מעניינות. בואו נודה בזה, הן לא ממציאות את הגלגל. אבל אחרי שתוסיפו להן רק מצרך אחד נוסף, אף אחד כבר לא יישאר אליהן אדיש – מבטיחה.

 מצרכים:

מיקס בראוניז

2 ביצים

חצי כוס שמן

רבע כוס מים

2 חבילות שוקולד מריר איכותי

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

מרסקים את השוקולד לחתיכות לא שוות של כסנטימטר

IMG_3312

מחממים במיקרו, חצי מהשוקולד – בקערה קטנה.

מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

בקערה גדולה מערבבים את כל שאר המצרכים.

מוסיפים את השוקולד המומס וחצי מחתיכות השוקולד לתערובת.

IMG_3366
שמח במטבח – יאללה בלגאן

מכניסים לתבנית עם נייר אפייה (להוצאה קלה יותר של הבראוניז)

מפזרים מעל את חתיכות השוקולד שנותרו

אופים כ- 30 דקות

התוצאה: עוגה נימוחה מלאה בחתיכות שוקולד נמס ומרגישה כאילו שאפו אותה בקונדיטוריה צרפתית.

המלצת הגשה: עם כדור גלידה מעל כמובן.

לצערי, השנים אומנם עברו, אבל אני עדיין אותה ילדה סקרנית ומעופפת כמו פעם ולא למדתי איך לא ללכלך את המטבח ובעיקר אותי. גם סינר זה לא בדיוק הקטע שלי ומבלי ששמתי לב לכלכתי את אחת מחולצותיי האהובות… כל כך התבאסתי מזה שעפה לי חתיכת שוקולד באזור הכי בולט בבגד.

IMG_3395
הכתם המפליל ביותר על הצווארון והנקודות הכתומות על החולצה

 IMG_3418
באתי בלי ציפיות, אבל הכתם לגמרי ירד

אני קטנת אמונה בתרופות סבתא לבגדים, גם באבקות פלא. בטח בכל מה שנוגע לכתמי שוקולד על חולצה לבנה עם נקודות, מה שאומר שאקונומיקה זו לא אופציה במקרה הזה, ואני לא רוצה לדבר על ההתנסויות בעבר עם מסירי כתמים, שמסירים על הדרך את הצבע של הבגד יחד עם הכתם. סקפטית שאני הכנסתי למכונה ולשמחתי החולצה יצאה נקייה לגמרי, בלי שום סימן. כמו שכבר הבנתם, לי יש שותף חדש לדירה, קוראים לו סנו אוקסיג׳ן פאואר.

מחר אני לובשת את החולצה הזאת שוב מרוב שאני מאושרת. ואם כבר תוצאות טובות במינימום מאמץ אני אספר לכן שבסך הכל הייתי צריכה לשפוך קצת מים ואבקה לכוס ולמרוח מהמשחה שנוצרה על החולצה – וישר אל הכביסה, כן, בלי השרייה.

עוד מהבלוג של גלית מור

תצוגה מקדימה

הפיצה שאהבה כרובית!

כן כן, קראתן נכון, היום אני כותבת לכן על פיצה! כמו שאתן מכירות אותי כבר, חייב להיות כאן טוויסט בריא... באופן גורף דיאטנים מכתירים את הפיצה בתואר הג׳אנק פוד הכי ״בריא״. כיוון שיש בה חלוקה, יחסית שווה של ירקות חלבונים...

תגובות

פורסם לפני 6 months
תצוגה מקדימה

על אחים וסלטים!

אין דבר שאני יותר אוהבת מאשר ירקות.. שלמים, חתוכים, צלויים או טריים. תמיד אפשר לטרוף אותם בלי להרגיש אשמה(!) אבל אין מה לעשות בשל הטעם העדין של רובם הם לא תמיד נכנסים...

תגובות

פורסם לפני 6 months
תצוגה מקדימה

המנה המושלמת לשולחן החג.

חג הפסח הבא עלינו לטובה מביא עימו זמן משפחתי, חופשה, טיולים והמון אוכל(!) כמו בכל בית בישראל פאניקת הנקיונות והבישולים מתחילה, אז תנו לי להקל עליכם עם מנה טעימה, פשוטה וקלה במצרכים. עוף מתוק על מצע אורז מצרכים: ...

תגובות

פורסם לפני 5 months

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה