הבלוג של גלית מור

אוכל למחשבה

גלית מור, בת 29 זמרת מתל אביב, אוכלת ומתאמנת ;)

עדכונים:

פוסטים: 24

החל מינואר 2017

ניגשתי להכין מתכון סופר קל ורציתי לשדרג אותו בטוויסט פשוט ומקפיץ, ברור שהצלחתי, כי אין כמוני בהקפצת שוקולד, לכל כיוון

10/06/2017

הי, זאת גלית! פחות עובד כשזו לא שלי, אה?… לא חשוב.

בפרקים הקודמים בבלוג סיפרתי לכן שכשהייתי צעירה הייתי מבשלת לא מעט עם אמא. זו לא היתה משימה קלה והיא התחילה בכך שהייתי מתגנבת למטבח של אמא ומבקשת לעזור. אמוש, שעם השנים לימדה אותי לאהוב את המטבח (ולא פחות חשוב מכך, למדה לאהוב אותי במטבח), לא תמיד אהבה שאני באה לעזרתה. זה אולי בגלל שפחות עזרתי ויותר עשיתי מלא בלגאן. כל כניסה שלי למטבח היתה מסתיימת בלכלוך על כל השיש והבגדים, כיור מלא כלים והמון בלגאן. וזה בלי לקחת בחשבון את הפעמים שהניסוי לא יצא מוצלח ואז המון אוכל הלך לפח.

לקח לי שנים ללמוד לבשל כמו שצריך ואני עדיין נהנית מזה כמו שנהניתי כשרק התחלתי ולמדתי מאמא (ומסבתא זיכרונה לברכה). ועם כל ההנאה, לפעמים פשוט אין לי כוח לכל הטרחה שסובבת סביב ההכנות לאוכל הטעים, ופשוט מתחשק לי לקצור מחמאות בהרבה פחות מאמץ. אמרתי הרבה פחות מאמץ, אבל לא פחות בלגאן, טוב, אולי קצת פחות.

IMG_3392
בת 27 ומתלכלכת כמו בת 7: שימו לב – גם בצווארון, כן

 היום אני מעלה מתכון סופר פשוט, שיגרום לכל אחת להראות כאילו טרחה ימים כלילות במטבח. עקרונית אני רואה איך אפשר לעשות את המתכון הזה ולא להתלכלך, אבל לכלוך זה חלק מהכיף והפעם, מכיוון שהציעו לנסות את מסיר הכתמים של סנו אוקסיג’ן, חשבתי שזו סיבה מצוינת להתלכלך, ליהנות ולא לדאוג מכתמים. בחישוב מהיר, אמא שלי היתה מאוד נהנית ממסיר הכתמים הזה לפני 20 שנה, אבל אני גם בגיל 27 מתלכלכת כמו אותה ילדה בת 7, מה שעושה את כל נושא הסרת הכתמים לחיוני.

 נתחיל במתכון פשוט וקל לעוגת בראוניז עשירה!

 עוגות המיקס נחשבות לטובות – בעיקר כי אי אפשר לטעות כשמדובר בכימיה פשוטה… אבל הן לא מספיק מעניינות. בואו נודה בזה, הן לא ממציאות את הגלגל. אבל אחרי שתוסיפו להן רק מצרך אחד נוסף, אף אחד כבר לא יישאר אליהן אדיש – מבטיחה.

 מצרכים:

מיקס בראוניז

2 ביצים

חצי כוס שמן

רבע כוס מים

2 חבילות שוקולד מריר איכותי

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

מרסקים את השוקולד לחתיכות לא שוות של כסנטימטר

IMG_3312

מחממים במיקרו, חצי מהשוקולד – בקערה קטנה.

מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

בקערה גדולה מערבבים את כל שאר המצרכים.

מוסיפים את השוקולד המומס וחצי מחתיכות השוקולד לתערובת.

IMG_3366
שמח במטבח – יאללה בלגאן

מכניסים לתבנית עם נייר אפייה (להוצאה קלה יותר של הבראוניז)

מפזרים מעל את חתיכות השוקולד שנותרו

אופים כ- 30 דקות

התוצאה: עוגה נימוחה מלאה בחתיכות שוקולד נמס ומרגישה כאילו שאפו אותה בקונדיטוריה צרפתית.

המלצת הגשה: עם כדור גלידה מעל כמובן.

לצערי, השנים אומנם עברו, אבל אני עדיין אותה ילדה סקרנית ומעופפת כמו פעם ולא למדתי איך לא ללכלך את המטבח ובעיקר אותי. גם סינר זה לא בדיוק הקטע שלי ומבלי ששמתי לב לכלכתי את אחת מחולצותיי האהובות… כל כך התבאסתי מזה שעפה לי חתיכת שוקולד באזור הכי בולט בבגד.

IMG_3395
הכתם המפליל ביותר על הצווארון והנקודות הכתומות על החולצה

 IMG_3418
באתי בלי ציפיות, אבל הכתם לגמרי ירד

אני קטנת אמונה בתרופות סבתא לבגדים, גם באבקות פלא. בטח בכל מה שנוגע לכתמי שוקולד על חולצה לבנה עם נקודות, מה שאומר שאקונומיקה זו לא אופציה במקרה הזה, ואני לא רוצה לדבר על ההתנסויות בעבר עם מסירי כתמים, שמסירים על הדרך את הצבע של הבגד יחד עם הכתם. סקפטית שאני הכנסתי למכונה ולשמחתי החולצה יצאה נקייה לגמרי, בלי שום סימן. כמו שכבר הבנתם, לי יש שותף חדש לדירה, קוראים לו סנו אוקסיג׳ן פאואר.

מחר אני לובשת את החולצה הזאת שוב מרוב שאני מאושרת. ואם כבר תוצאות טובות במינימום מאמץ אני אספר לכן שבסך הכל הייתי צריכה לשפוך קצת מים ואבקה לכוס ולמרוח מהמשחה שנוצרה על החולצה – וישר אל הכביסה, כן, בלי השרייה.

עוד מהבלוג של גלית מור

תצוגה מקדימה

פצצת אנרגיה טבעונית!

יש לי תחושה שככל שהזמן עובר וההכרות שלי עם אביטל ומאכליה המדהימים מעמיקה, כך אני הולכת ומתאהבת ברעיון הטבעוני. לפני מספר שנים, שמעתי על ניסוי שנערך בטיפות מים. מדענים בחנו השפעה של רגשות על חפצים דוממים. לקחו טיפות מים...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

כשאני אומרת לא, אני מתכוונת ל - לא!

אני רוצה לשתף אותך, בחוייה טראומטית שחוויתי בשישי האחרון. לפני שבוע בערך, ידיד שלי, ביקש ממני להיות ניצבת בקליפ שהוא צילם לסינגל שהוא רוצה להוציא-הסכמתי בשמחה. יום לפני, שאל אותי - אותו ידיד, האם אהיה מוכנה לנשיקה עם מישהו...

תצוגה מקדימה

סוכריה לפה, סוכריה לגוף.

אחרי שעברתי את טבילת האש בפוסט הראשון בבלוג החדש שלי. הגיע הזמן גם לסדנא הראשונה שלנו עם פאני המדהימה. אז התחלנו עם לחמים!! פאני הרכיבה מתכונים טעימים ובריאים בצורה מדהימה שתשאיר אתכן שבעות, מרוצות ונדהמות מהטעם. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה