הבלוג של גלית מור

אוכל למחשבה

גלית מור, בת 29 זמרת מתל אביב, אוכלת ומתאמנת ;)

עדכונים:

פוסטים: 23

עוקבים: 3

החל מינואר 2017

מילות סיכום על הפרוייקט שלקחתי בו חלק בחודשיים וחצי האחרונים. מתכון לבלינצ׳ס ממולאים בטטה וגבינה והכל ברוטב תרד מוקרם עם ביצה עלומה מעל- וריאציה ל – eggs benedict של פאני רוטשטיין המלכה. מושלם לשבת בבוקר.

01/04/2017

חברים וחברות
אהובים ואהובות
יקרים וירקות שלי
הגיע הזמן ממנו כל כך חששנו -
סיום קורס הבישול של המנטורית המופלאה פאני רוטשטיין.
תודה לסלונה ולחברת דורות שחברו כאן לפרוייקט מדהים.
אך לפני שיגיע שבוע הבא, שבו אקבל תעודת בשלנית מקצועית ואפתח מסעדה משלי…… או שסתם אכין ארוחות לחברים שלי, אכתוב כאן כמה מילות סיכום.
עברתי כאן מסע לא קטן, נכון, זה בסך הכל קורס בישול, אבל זה לימד אותי כל כך הרבה על עצמי.
שגם אני יכולה להמציא מתכונים, שאוכל הוא לא אויב ואפשר להכין הכל בגרסאות טעימות וגם בריאות.
למדתי דינמיקה קבוצתית חדשה, שלא בהכרח היתה טובה אלי אבל בהחלט לימדה אותי על הסובלנות שלי.
אמא הצטרפה לחוייה שלי והדבר הזה גרם לקירבה ענקית בינינו. אני מגיעה לעזור לה לבשל ארוחות שישי בשבועות שכל הילדים אצלה, אנחנו מדברות יותר, צוחקות יותר – ממש קיבלנו חבילת בונדינג במסווה של קורס בישול.
הכרתי נשים מדהימות וחברה טובה שעוד תשאר איתי :)
בקיצור, היה כיף!

אז רגע לפני סיום, תנו לי לפנק אתכם במתכון חלומי אחרון לעונה שלפני הפסח ;)

מצרכים:
FullSizeRender

לבלינצ׳ס:
FullSizeRender_1
3 ביצים
כוס וחצי קמח
2 ורבע כוסות חלב
3 גפות שמן קנולה
קורט מלח
כפית דבש
2 טבליות בזיליקום ״דורות״

למילוי:
בטטה
גבינה לבנה
מלח

לרוטב:
בצל סגול
2 טבליות בצל ״דורות״
2 טבליות שום ״דורות״
תרד
שמנת
מלח

לביצה העלומה:
ביצה
סיר מלא במים
כף חומץ
מעט מלח

אופן ההכנה:

הבלינצ׳ס:
-טורפים את כל חומרי הבלינצ׳ס
FullSizeRender_2
-מחממים מחבת טפלון עם כפית שמן
FullSizeRender_3
-לאחר החימום שופכים שמן מיותר ועוברים על המחבת עם נייר סופג
-שופכים מצקת אחת של בלילה למחבת
FullSizeRender_4
-משחקים איתה עד לקבלת בלינצ׳סים דקים ואחידים
FullSizeRender_2
-תוך פחות מדקה כבר ניתן להפוך (לקח לי יותר מנסיון אחד להבין את השיטה וגם אחרי שתפסתי אותה יצאו כמה פחות טובים – תתכוננו לזה שזה לא פשוט)

למילוי:
FullSizeRender_2
-מבשלים בטטה עד להתרככות
-מועכים באמצעות מזלג
-מוסיפים גבינה לבנה
-מתבלים במלח (אפשר גם עוד דברים שאתם אוהבים)

החיבור:
FullSizeRender_1
-הניחו את מילוי הבטטה על בלינצ׳ס וקפלו
FullSizeRender_800x495
FullSizeRender

לרוטב:
-קוצצים את הבצל הסגול
FullSizeRender_800x596
-מטגנים בבמחבט עם (כרגיל) ממש מעט שמן
-מתבלים במלח
-מוסיפים את טבליות הדורות והתרד
FullSizeRender_1_800x600-2
-מוסיפים שמנת ומצמצמים

לביצה העלומה:
FullSizeRender_3
-מרתיחים מים בסיר בינוני
-מוסיפים את המלח והחומץ ומביאים לרתיחה
-שוברים ביצה לכוס נפרדת
-מערבבים את המים שבתוך הסיר
-כשהמים מסתובבים שופבים את הביצה פנימה
-מוציאים אחרי 3 דקות בדיוק

להגשה:
FullSizeRender
מניחים את הבלינצ׳ס, מעליו שמים את הרוטב ומעל הכל ביצה עלומה.
FullSizeRender_1
בתיאבון!

עוד מהבלוג של גלית מור

תצוגה מקדימה

פסטו טבעוני - אתם תודו לי אחר כך!

בואו נדבר על בזיליקום!   אני מאוד אוהבת אוכל, ותמיד מתנסה בטעמים חדשים ומעניינים. אבל לא משנה כמה החך שלי אוהב גיוון, אין צמח תבלין אחד שאני אוהבת יותר מבזיליקום. הוא מעורר לי כל פעם מחדש את חושי הטעם, מגביר לי את...

תצוגה מקדימה

סוכריה לפה, סוכריה לגוף.

אחרי שעברתי את טבילת האש בפוסט הראשון בבלוג החדש שלי. הגיע הזמן גם לסדנא הראשונה שלנו עם פאני המדהימה. אז התחלנו עם לחמים!! פאני הרכיבה מתכונים טעימים ובריאים בצורה מדהימה שתשאיר אתכן שבעות, מרוצות ונדהמות מהטעם. ...

תצוגה מקדימה

האבולוציה של המוזיקה הישראלית!

רובכן מכירות אותי בתור בלוגרית האוכל שלכן, אבל מה שאני הכי אוהבת לעשות זה לשיר. בכמה החודשים האחרונים החלטתי שאני לא מוותרת לעצמי ומעלה סרטון פעם בשבוע. אני גאה מאוד לספר שאני עומדת בהתחייבות שלי באש ובמים בעמוד...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה