הבלוג של גלית מור

אוכל למחשבה

גלית מור, בת 27 זמרת מתל אביב, אוכלת ורצה ;)

עדכונים:

פוסטים: 21

עוקבים: 3

החל מינואר 2017

6 מצרכים למנה המושלמת לחג הפסח הקרב ובא!

23/03/2017

חג הפסח הבא עלינו לטובה מביא עימו זמן משפחתי, חופשה, טיולים והמון אוכל(!)
כמו בכל בית בישראל פאניקת הנקיונות והבישולים מתחילה, אז תנו לי להקל עליכם עם מנה טעימה, פשוטה וקלה במצרכים.

עוף מתוק על מצע אורז

מצרכים:
FullSizeRender
עוף (כרעיים)
2 טבליות בצל ״דורות״
סויה
מייפל/אגבה
קטשופ

לתוספת:
כוס אורז
חצי כפית שטוחה מלח

אופן ההכנה:

לעוף:
-מרתיחים בסיר מים
FullSizeRender_1
-מוסיפים את הכרעיים והבצל הקצוץ של דורות
FullSizeRender_2
-מכבסים עד ריכוך של העוף
-לאחר שהתרכך, מוציאים את העוף מהסיר
-לוקחים שתי כוסות מתוך הציר ומניחים בצד
FullSizeRender_3
-מוסיפים פנימה את הסויה, הקטשופ והמייפל/האגבה
FullSizeRender_6
-מצמצמים
FullSizeRender_7
-לאחר שהרוטב רתח, מחזירים את העוף ונותנים לו להיצבע ולספוג את טעמיו
FullSizeRender_8

לאורז:
-שוטפים את האורז היטב
-מכניסים לסיר יחד עם שתי כוסות הציר שהכנו מקודם
-מתבלים במעט מלח
FullSizeRender_4
-מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה
FullSizeRender_10
-לאחר שהאורז התנפח, להוריד מהאש ולשים מגבת

המתכון המדהים הזה שייך במקור לסבתא רותי שלי שהיא אומנם בולגריה גאה אבל טוענת שהוא פשוט הכי ישראלי שיש – מסכימים?

FullSizeRender_9
צלחתו והגישו.
חג שמח!

עוד מהבלוג של גלית מור

תצוגה מקדימה

כשאני אומרת לא, אני מתכוונת ל - לא!

אני רוצה לשתף אותך, בחוייה טראומטית שחוויתי בשישי האחרון. לפני שבוע בערך, ידיד שלי, ביקש ממני להיות ניצבת בקליפ שהוא צילם לסינגל שהוא רוצה להוציא-הסכמתי בשמחה. יום לפני, שאל אותי - אותו ידיד, האם אהיה מוכנה לנשיקה עם מישהו...

תצוגה מקדימה

ספרינג רול ברוטב סצ׳ואן - כל כך פשוט שזה מצחיק!

זהו זה, אפשר להגיד שהחיינו. הגענו ל-אחרי החגים!! עכשיו אפשר להתאושש מהמצות ולחזור בדילוגים לזרועותיו של החמץ הטוב, המוכר והמנחם שלנו. אחרי כל בישולי החג המטורפים - אין לי כוח להכין או לאכול שום דבר כבד ומסובך... אז החלטתי...

תגובות

פורסם לפני 2 weeks
תצוגה מקדימה

נשיקות רועים וחברים.

השבוע קיבלנו משימת מאסטר שף - מנה שהמרכיב העיקרי שלה הוא תפוחי אדמה. מה אומר ומה אגיד - זה לא בדיוק ירק ״בריא״ בטח שלא רזה ולדעת שאני חייבת להכין משהו עם זה הכניס אותי למעט לחץ. אז אחרי עבודת מחקר יסודית ומעמיקה הגעתי...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה