הבלוג של גלית מור

אוכל למחשבה

גלית מור, בת 29 זמרת מתל אביב, אוכלת ומתאמנת ;)

עדכונים:

פוסטים: 23

עוקבים: 3

החל מינואר 2017

6 מצרכים למנה המושלמת לחג הפסח הקרב ובא!

23/03/2017

חג הפסח הבא עלינו לטובה מביא עימו זמן משפחתי, חופשה, טיולים והמון אוכל(!)
כמו בכל בית בישראל פאניקת הנקיונות והבישולים מתחילה, אז תנו לי להקל עליכם עם מנה טעימה, פשוטה וקלה במצרכים.

עוף מתוק על מצע אורז

מצרכים:
FullSizeRender
עוף (כרעיים)
2 טבליות בצל ״דורות״
סויה
מייפל/אגבה
קטשופ

לתוספת:
כוס אורז
חצי כפית שטוחה מלח

אופן ההכנה:

לעוף:
-מרתיחים בסיר מים
FullSizeRender_1
-מוסיפים את הכרעיים והבצל הקצוץ של דורות
FullSizeRender_2
-מכבסים עד ריכוך של העוף
-לאחר שהתרכך, מוציאים את העוף מהסיר
-לוקחים שתי כוסות מתוך הציר ומניחים בצד
FullSizeRender_3
-מוסיפים פנימה את הסויה, הקטשופ והמייפל/האגבה
FullSizeRender_6
-מצמצמים
FullSizeRender_7
-לאחר שהרוטב רתח, מחזירים את העוף ונותנים לו להיצבע ולספוג את טעמיו
FullSizeRender_8

לאורז:
-שוטפים את האורז היטב
-מכניסים לסיר יחד עם שתי כוסות הציר שהכנו מקודם
-מתבלים במעט מלח
FullSizeRender_4
-מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה
FullSizeRender_10
-לאחר שהאורז התנפח, להוריד מהאש ולשים מגבת

המתכון המדהים הזה שייך במקור לסבתא רותי שלי שהיא אומנם בולגריה גאה אבל טוענת שהוא פשוט הכי ישראלי שיש – מסכימים?

FullSizeRender_9
צלחתו והגישו.
חג שמח!

עוד מהבלוג של גלית מור

תצוגה מקדימה

פסטו טבעוני - אתם תודו לי אחר כך!

בואו נדבר על בזיליקום!   אני מאוד אוהבת אוכל, ותמיד מתנסה בטעמים חדשים ומעניינים. אבל לא משנה כמה החך שלי אוהב גיוון, אין צמח תבלין אחד שאני אוהבת יותר מבזיליקום. הוא מעורר לי כל פעם מחדש את חושי הטעם, מגביר לי את...

תצוגה מקדימה

סוכריה לפה, סוכריה לגוף.

אחרי שעברתי את טבילת האש בפוסט הראשון בבלוג החדש שלי. הגיע הזמן גם לסדנא הראשונה שלנו עם פאני המדהימה. אז התחלנו עם לחמים!! פאני הרכיבה מתכונים טעימים ובריאים בצורה מדהימה שתשאיר אתכן שבעות, מרוצות ונדהמות מהטעם. ...

תצוגה מקדימה

האבולוציה של המוזיקה הישראלית!

רובכן מכירות אותי בתור בלוגרית האוכל שלכן, אבל מה שאני הכי אוהבת לעשות זה לשיר. בכמה החודשים האחרונים החלטתי שאני לא מוותרת לעצמי ומעלה סרטון פעם בשבוע. אני גאה מאוד לספר שאני עומדת בהתחייבות שלי באש ובמים בעמוד...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה