הבלוג של גלית מור

אוכל למחשבה

גלית מור, בת 27 זמרת מתל אביב, אוכלת ורצה ;)

עדכונים:

פוסטים: 19

עוקבים: 3

החל מינואר 2017

מדריך קל וטעים ללבנה עם ניחוחות מהטברנה היוונית… מתאים בול לשבת בבוקר!

17/03/2017

שבוע לא קל עבר על כוחותינו… אחרי ש״העם נקעה רגלו״… (סתם לא כל העם, רק אני).
נאלצתי להשאר בביתי למספר ימי מנוחה בכפייה.
כפי שכבר סיפרתי בבלוגים הקודמים, אני גרה בדירת שותפים תל אביבית עם עמיחי וחברתי הטובה-רוני.
בדירה שלנו, סוררת אוירה ביתית במיוחד ובהחלט מאוד מכבדת כלפי אוכל!
עציצים בחלון, תבלינים מכל הבא ליד במזווה, מקרר מפוצץ בירקות(!) ובאופן כללי אנחנו מבשלים די הרבה.
רוני צימחונית ומכינה דברים מופלאים נקיים וקלים.
עמיחי עושה הכל בהכנה ביתית – מרקים, חומוס, חמוצים ומה לא.
ואני בעיקר עושה בלאגן ;)

אתמול, עמיחי קרא לי אל מרפסתו והראה לי שהוא מכין לבנה (מתכון שהוא קיבל מאבא של רוני), הייתי חייבת לנסות!
אז הוא נתן לי חיתול, הסביר לי את כללי הבסיס ולאחר שרוני הביאה לי יוגורט מהעולם שבחוץ, ניגשתי למלאכה!

מצרכים:
FullSizeRender_800x600
ליוגורט:
500ג׳ יוגורט ״משק צוריאל״ (ככל שאחוזי השומן גבוהים יותר כך יצא יותר טעים)
חצי כפית שטוחה מלח
עד כאן מצרכי החובה ללבנה 

לטעם:
2 כפיות דבש
טבלית שמיר קצוץ ״דורות״
ממש מעט כשמינית טבלית שום ״דורות״

לייבוש:
חיתול בד
קערה
מוט של מטאטא

להגשה:
מלפפון
נענע
שמן זית
FullSizeRender_6

אופן ההכנה:
- תחילה, מניחים את חיתול הבד בתוך הקערה.
- שופכים פנימה את היוגורט (אני השתמשתי ביוגורט עיזים 3.9%).
FullSizeRender_2
- לאחר מכן, מוסיפים את התיבולים (מלח, דבש, מעט מש השום הכתוש של דורות וטבליה אחת של השמיר הקצוץ של דורות) ומערבבים היטב לכדי תערובת אחידה.
FullSizeRender_3
- סוגרים את החיתול.
FullSizeRender_4_800x600-2
- קושרים את החיתול למוט העץ (אצלי בבית הנחתי אותו בין השולחן לסורגים במרפסת), מעל לקערה (למים המטפטפים).
- מניחים לזה בערך ללילה (הכמות כאן ממש קטנה אז נתתי לזה 10 שעות).
FullSizeRender_5_800x600
- בבוקר בודקים כמה הגבינה קשה ויציבה מבעד לבד.
IMG_8543_800x600
- סוחטים קלות את המים המיותרים שבטעות עוד נשארו בחיתול.
IMG_8545
- שופכים את המים מהקערה ופותחים את החיתול.
IMG_8551
- מגישים לצד מלפפונים ונענע.
FullSizeRender_8
- איך אפשר בלי שמן זית.
IMG_8558
- ויש לכם לבנה שהתחפשה לציזיקי.
- הטעם שכיונתי אליו היה ציזיקי אבל כמובן שאפשר לשחק על טעמים לבחירתכם!

נסו להכין בבית וספרו לי איך היה, עבורי זה היה כל כך כיף והטעם יצא חלומי.
שבת שלום.

עוד מהבלוג של גלית מור

תצוגה מקדימה

הפיצה שאהבה כרובית!

כן כן, קראתן נכון, היום אני כותבת לכן על פיצה! כמו שאתן מכירות אותי כבר, חייב להיות כאן טוויסט בריא... באופן גורף דיאטנים מכתירים את הפיצה בתואר הג׳אנק פוד הכי ״בריא״. כיוון שיש בה חלוקה, יחסית שווה של ירקות חלבונים...

תגובות

פורסם לפני 9 months
תצוגה מקדימה

נשיקות רועים וחברים.

השבוע קיבלנו משימת מאסטר שף - מנה שהמרכיב העיקרי שלה הוא תפוחי אדמה. מה אומר ומה אגיד - זה לא בדיוק ירק ״בריא״ בטח שלא רזה ולדעת שאני חייבת להכין משהו עם זה הכניס אותי למעט לחץ. אז אחרי עבודת מחקר יסודית ומעמיקה הגעתי...

תגובות

פורסם לפני 9 months
תצוגה מקדימה

על אחים וסלטים!

אין דבר שאני יותר אוהבת מאשר ירקות.. שלמים, חתוכים, צלויים או טריים. תמיד אפשר לטרוף אותם בלי להרגיש אשמה(!) אבל אין מה לעשות בשל הטעם העדין של רובם הם לא תמיד נכנסים...

תגובות

פורסם לפני 9 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה