הבלוג של גלית מור

אוכל למחשבה

גלית מור, בת 29 זמרת מתל אביב, אוכלת ומתאמנת ;)

עדכונים:

פוסטים: 24

עוקבים: 3

החל מינואר 2017

מוס אוזני המן קל להכנה וטעים כל כך. וגם – כיצד להכין גינה ביתית קטנה וחמודה. כל זאת ועוד במשלוח מנות למבוגרים בלבד! כי למה רק לילדים מגיע.

03/03/2017

פורים הוא חג קסום!
אין אדם שלא אוהב את פורים, התחפושות, השימחה, חובת ההשתכרות (שאני לא אקיים מצוות?)
אבל יותר מהכל, אין אדם שלא אוהב משלוחי מנות!
כשהייתי ילדה אהבתי שוקולד יותר מכל דבר אחר בעולם(!) וכמו רוב חברי, חיכיתי למשלוח המנות המושלם כל השנה.
אמא שלי תמיד משקיעה בתחפושות מטורפות – לצורך ההשוואה, כמות הפעמים שהיא זכתה בתחרויות תחפושות, לא רואה בכלל את כמות הפעמים שארמסטרונג עשה את הטור דה פראנס.
אני מעולם לא הייתי בחורה שיודעת להתחפש יותר מידי, תמיד מוצאת משהו ברגע האחרון, תמיד מאולתר – רוב הזמן זה רק פאה או שמלה שאני הולכת איתה + איפור יותר בולט….
אבל במשלוחי מנות (שתמיד היו אצלנו חגיגה, בעיקר בשוקולדים – פחות בפרזנטציה) חשוב לי להשקיע. כי אין דבר שיותר כיף מלקבל מתנה אנונימית ששמו את כל הלב בה.
אך מאז שגדלתי לא יצא לי להכין יותר מידי משלוחי מנות.
השנה החלטתי להכין את משלוח המנות החלומי, משלוח מנות קונספטואלי, מושקע ובעיקר אחד כזה שאני, כילדה מבוגרת, הייתי מאוד הכי שמחה לקבל!
IMG_7963

משלוח מנות בסגנון עליסה בארץ הפלאות.

אז מה יש לנו כאן בעצם?
1. אכלי אותי – מוס אוזני המן
2. שתי אותי – יין לבן עם חתיכות תפוחים
3. הריחי אותי – גינת פרחים עירונית
4. געי בי – סבונים
5.שמעי אותי – שירים שאני אוהבת

1. המתכון קל ומהיר:

לבצק חש״ק:
חבילת חמאה 200 ג׳
חבילת קמח ק״ג 1
גביע שמנת חמוצה 1

למוס נוטלה:
שמנת מתוקה
נוטלה

אופן ההכנה:
לבצק
-לשים את חומרי הבצק עד לקבלת תערובת אחידה וקשה יחסית (אל תכניסו את כל הקמח מההתחלה)
-לשטח על נייר אפייה (לא חייב להיות אחיד)
-ולתנור ל15 ד׳ או עד להשחמה קלה
FullSizeRender_1

למוס
-להקציף את השמנת ולהוסיף בהדרגה את הנוטלה עד לקבלת מוס יציב

בצנצנות אישיות
-לשים בשכבות את המוס – הקראמבל – ולהוסיף נוטלה – מעל, מתחת, ליד(!)
FullSizeRender
FullSizeRender_2 FullSizeRender_3
2. פשוטו כמשמעו
-חותכים תפוחים לקוביות
-שמים בבקבוק
-מוסיפים יין לבן
-אה וואלה!
IMG_7993

FullSizeRender

3. גינת הפרחים הקטנה שהצבתי מעל למשלוח, היתה קשה מאוד להכנה. אך עם זאת ממש יפה ומאווווווד מספקת, אז אני ממליצה לנסות בכל זאת!
IMG_7971
מצרכים:
-ביצים
-קרטון ביצים
-סכין יפנית
-צבעים (אני השתמשתי בארקיליים של טמבור)
-פרחים
-אדמה
-דבק
-קישוטים

אופן ההכנה
-בזהירות רבה לאין שיאור, חותכים עיגול בראש הביצה באמצעות סבין יפנית
-שוטפים בסבון ומים חמים ואז שוב סבון (העיקר להוציא את הריח)
FullSizeRender_1
-הופכים את הביצים על הצד החתוך (אני הנחתי מעל עפרונות על מנת שהצבע לא ידבק לעיתון)
-שופכים את הצבע מעליהן
IMG_7975
-את הקרטון חותכים בצורה הרצויה ולפי כמות הביצים וצובעים
-מחכים עד לייבוש מלא
-ממלאים באדמה
-מניחים בקרטון
-ומכניסים את הפרח
-לא לשכוח להשקות מעט על מנת שהפרחים ישארו רעננים לאורך זמן

4. יצרתי נחשי סבון

מצרכים:
שקיות סנדביץ׳
סרגל
נר
סבון נוזלי
IMG_7965

אופן ההכנה:
-מקפלים את השקית על הסרגל ברוחב הרצוי לנו
-בזהירות מעבירים מעל הנר
-גוזרים את השארית
-ממלאים בסבון

5. הכנתי לענקית שלי פלייליסט ביוטיוב אותו שלחתי לה ברגע שקיבלה את המשלוח :)

https://www.youtube.com/playlist?list=PLtSew-NN0yiWcKg40-Q2_WPK9cC2XL1rk

IMG_7807

לצלמת ולמצולמת אותו שם! תודה רבה לגלית סבג על התמונה!
בסופו של דבר אין משלוח מנות בלי המון ממתקים ועל כן הוספתי כאן גם מלא מלא ממתקים!!!
ויש משלוח!

FullSizeRender_1_800x600

מה חשבתם? ומה יהיה במשלוח שלכם השנה?

עוד מהבלוג של גלית מור

תצוגה מקדימה

פסטו טבעוני - אתם תודו לי אחר כך!

בואו נדבר על בזיליקום!   אני מאוד אוהבת אוכל, ותמיד מתנסה בטעמים חדשים ומעניינים. אבל לא משנה כמה החך שלי אוהב גיוון, אין צמח תבלין אחד שאני אוהבת יותר מבזיליקום. הוא מעורר לי כל פעם מחדש את חושי הטעם, מגביר לי את...

תצוגה מקדימה

סוכריה לפה, סוכריה לגוף.

אחרי שעברתי את טבילת האש בפוסט הראשון בבלוג החדש שלי. הגיע הזמן גם לסדנא הראשונה שלנו עם פאני המדהימה. אז התחלנו עם לחמים!! פאני הרכיבה מתכונים טעימים ובריאים בצורה מדהימה שתשאיר אתכן שבעות, מרוצות ונדהמות מהטעם. ...

תצוגה מקדימה

האבולוציה של המוזיקה הישראלית!

רובכן מכירות אותי בתור בלוגרית האוכל שלכן, אבל מה שאני הכי אוהבת לעשות זה לשיר. בכמה החודשים האחרונים החלטתי שאני לא מוותרת לעצמי ומעלה סרטון פעם בשבוע. אני גאה מאוד לספר שאני עומדת בהתחייבות שלי באש ובמים בעמוד...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה