הבלוג של גלית דיאמנט

סיפורים מהקישקע

כותבת בעיקר אותי. יהיה לי הכי כיף בעולם לדעת שקראת והרגשת שכתבתי גם אותך.

עדכונים:

פוסטים: 78

החל מאפריל 2013

שימו את החומרים על השיש, תכוונו שעון עצר לחמש דקות ותתחילו לתקתק לזניה מנצחת.

29/04/2014

“אז מה להביא?” אני שואלת את טלי, והיא עונה פעם אחר פעם “תביאי לזניה. נועה הזמינה”.
טלי היא לא סתם בת דודה. היא חברה שלי, היא אחות שלי ואני אוהבת אותה אהבה גדולה, נקודה. גם הילדים שלה הם לא סתם הילדים של הבת דודה שלי. הם אחיינים שלי לכל דבר ועניין, הם חשובים לי וגם אותם אני אוהבת אהבה גדולה, נקודה. ומאז שנועה של טלי התחילה לאכול מוצקים, היא תמיד מזמינה ממני לזניה. סתם לאינפורמציה כללית, נועה היפה כבר בת 21.

הכל התחיל בשנות ה-90. הייתי אמא מאותגרת שינה לשני תינוקות קטנים, די מעופפת במטבח, למודת אסונות קולינריים מגוונים. חיפשתי משהו פשוט שלא יפדח אותי בזמן אמת, שאפשר יהיה להכין אותו תוך כדי תנועה, והכי חשוב – בלי הרבה כלים שצריך לשטוף . את התשובה מצאתי בעמוד 43 של “מהמטבח באהבה” של רות סירקיס,  בו גיליתי מתכון ללזניה, שבזכותו התחלתי לרשום הצלחות אפויות, עליהן אני חייבת לסירקיס תודה גדולה.

במשך השנים פיתחתי ושכללתי את המתכון המיתולוגי ההוא והפכתי אותו לשלי אורגינל, מתכון יותר דבילי מדבילי מרוב שהוא פשוט, והתוצאה כל כך טעימה שהתבנית תמיד מתחסלת עד החתיכה האחרונה. חמש דקות עבודה על השעון. מבטיחה.

אז הנה המתכון כולל מבחן עמידה בזמנים ללזניה אליפות של נועה, שאותה, אגב, הבאתי איתי בשבוע שעבר לבארנץ’ הבלוגרים הגדול של סלונה. לא את נועה. את הלזניה.

מוכנים? יאללה בלגן!

 

ingredients

ingredients

 

חומרים והכנות:

תבנית מלבנית (עדיף חד פעמית – פחות לשטוף!)

דפי לזניה

2 גביעי קוטג’ 5%

2 ביצים

8 קוביות פטרוזילה קפואה

4 קוביות בזיליקום קפוא

2 גביעי רוטב ללזניה של יכין

350 גרם מוצרלה פרוס

תנור מחומם מראש ל170 מעלות

לכוון שעון עצר לחמש דקות.

stopper

stopper

הוראות הכנה:

1. בקערה מערבבים את הקוטג’, הביצים, הפטרוזיליה והבזיליקום עד שהקוביות מתמוססות ומתקבלת תערובת אחידה. אם אתם חסרי סבלנות כמוני, אפשר להפשיר את הקוביות 20 שניות במיקרו ואז לערבב יחד עם הגבינה והביצים. שימו לב: הקערה והכף הם הכלים היחידים שתצטרכו לשטוף! כפיים!

2. משמנים קלות את התבנית ומניחים בה שכבה אחת של דפי לזניה.

3. מעל שכבת הדפים מורחים מחצית מכמות תערובת הגבינה.

4. מעל שכבת תערובת הגבינה מורחים גביע אחד של רוטב הלזניה.

5. מעל שכבת הרוטב מסדרים שכבה של פרוסות מוצרלה.

6. חוזרים על כל השכבות לפי הסדר: דפי לזניה, החצי השני של תערובת הגבינה, גביע שני של רוטב ללזניה ושכבת גבינת מוצרלה.

pre baking

pre baking

חמש דקות או לא חמש דקות? אפילו נשארו 5 שניות!

on time

on time

7. מכניסים לתנור. שמים מוזיקה בפול ווליום ורוקדים בסלון. אופים למשך כ-25 דקות או עד שהלזניה משחימה למעלה. מוציאים ומצננים.

done

done

המלצה: לקבלת חתיכות אחידות ויפות להגשה (שלא כמו החתיכה הפחות יפה שבתמונה), תכינו חצי יום או יום מראש ותצננו במקרר. לפני החימום, חותכים לקוביות.

serving

serving

כמה פשוט, ככה טעים. נשיקות.

embedded by Embedded Video

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של גלית דיאמנט

תצוגה מקדימה

שי פירון, תהיה ריאלי.

בהמשך לעתירת ביה"ס הריאלי לבג"ץ נגד משרד החינוך, אני פונה להיגיון הישר שלך ומבקשת ממך בכל לשון של בקשה שתפעיל אותו. כן, אני יודעת שאתה כבר לא עומד בראש משרד...

תצוגה מקדימה

לא נוח.

את משבר גיל הארבעים שלי חטפתי בדיוק לפני ארבע שנים, בגיל 42 וחצי, בערב כיפור. הבת שלי הודיעה שהיא רוצה להתחיל לצום, ואני החלטתי להכין ארוחה מפסקת ולצום יחד איתה לאות סולידריות. מיהרתי לענייני מכולת ובישולים, ועוד הייתי...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

הדייט שלי עם אריאל

גילוי נאות: אני שונאת כביסה. שונאת לכבס, שונאת לקפל, והכי שונאת להחזיר למקום. חדר הכביסה שלי מזכיר לי את הקיטון של רסקולניקוב בחטא ועונשו: צר, אפלולי ומדכא, רק שבמקום מיטה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה