הבלוג של פוקסי- Cook

פוקסי- Cook

עדכונים:

פוסטים: 1

עוקבים: 0

החל מינואר 2017

סלט עדשים שחורות פשוט וטעים

28/01/2017

מי שמכיר אותי טוב יודע שספרי מתכונים זו אחת החולשות שלי. לא משנה שהיום כבר אפשר למצוא באינטרנט הכל, כשאני מתלבטת מה להכין- עדיין אני הכי נהנית לשלוף מהמדף כמה ספרי בישול, להסתכל על התמונות ולהחליט על המתכון שבא לי לנסות הפעם.

כשאני מוצאת מתכון שבמקרה יש לי במטבח את כל המרכיבים עבורו- אני יודעת שזה פשוט Meant to be.
עם השנים אספתי מתכונים שהם כ”כ בשגרה שלי, שתמיד אני דואגת שיהיו לי את המרכיבים עבורם לשעת הצורך.

אחד המתכונים האלו שהולך איתי כבר כמה שנים טובות הוא סלט עדשים שחורות עם בטטה, ובגלל זה סביר להניח שבכל פעם שתיכנסו אליי למטבח תמצאו לפחות בטטה אחת שמחכה לתורה להיכנס לסלט.
הוא כ”כ קל להכנה, בריא וכיפי. אפשר להכין במקביל את העדשים והבטטה – כל אחד מהם צריך 20 דקות הכנה, ככה שאם תצברו מספיק מיומנות- תוך לא יותר מ-20 דקות הסלט שלכם יהיה מוכן.

אפשר לגוון עם המרכיבים -  להוסיף עשבי תיבול שונים, עלי רוקט משתלבים מעולה, גבינת פטה גם מתאימה כאן למי שבעניין, אבל הפעם נתחיל עם המתכון הבסיסי והפשוט

29b3697f-9da1-4d16-9596-dd98fb1813b3

אז מה צריך?

1.5 כוסות עדשים שחורות

1 בטטה בינונית

1 בצל גדול

חופן פטרוזיליה

חצי לימון

שמן זית

מלח, פלפל שחור

איך מכינים?

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות
  2. מרתיחים מים בסיר בינוני ובינתיים שוטפים את העדשים השחורות במסננת
  3. כשהמים רותחים מכניסים את העדשים לסיר. חשוב מאוד- לא להוסיף מלח (כי הוא רק מעכב את בישול העדשים). מבשלים את העדשים כ-20 דקות, עד שהן מתרככות מעט ומסננים
  4. במקביל לבישול העדשים- מקלפים בטטה וחותכים לקוביות של כ-1.5 ס”מ
  5. מניחים נייר אפייה על תבנית גדולה ועליו את קוביות הבטטה, מזלפים שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב
  6. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות, עד שקוביות הבטטה משחימות מעט
  7. קוצצים בצל גדול לקוביות, מטגנים במחבת על אש קטנה עם שמן זית, מלח ופלפל עד שהבצל מזהיב
  8. קוצצים חופן של פטרוזיליה (לא חובה)
  9. מערבבים בקערה גדולה את העדשים, קוביות הבטטה, בצל ופטרוזיליה- ומתבלים ב-2 כפות שמן זית, חצי לימון, מלח ופלפל שחור

 

לפעמים זה באמת פשוט לבשל
בתאבון

8d32c036-b560-4e57-a102-7f931910930e

עוד מהבלוג של פוקסי- Cook

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה