הבלוג של יערה די סגני

מוכנה לפרוש כנפיים

בת 47, אימא למתבגר ולגברת פלפלת. נשאבת סדרתית לעשייה ומולטיטאסקרית כרונית, מכורה כבדה לסמארטפון ולאנשים. אוהבת לבשל ולהאכיל, לקרוא, סלסה, ג'וג'יטסו, אופניים, סאפ ושלום עולמי ממציאה את עצמי מחדש ונהנית מכל רגע.

עדכונים:

פוסטים: 176

החל מאוקטובר 2013

סדר בארונות המטבח מוביל לפעמים לעריכת ניסויים קולינריים עם מצרכים שלרוב לא יוצא לי להשתמש בהם. אתמול החיטוט בארון העלה שעועית מאש ועדשים שחורות וכך נולדה מנה חדשה

02/09/2014

2014-09-02 19.08.51

התירוץ היה סדר בארונות המטבח  ששוב עולים על גדותיהם, בעיקר אחרי שחברה שעברה לחיות בחו”ל הורישה לי את תכולת המזווה שלה, שכללה בעיקר סוגי קטניות שונים שהביאו איתן השראה.

אחרי שקראתי כמה מתכוני עדשים מפתים של חברותיי בלוגריות האוכל וגיליתי שגם חסרים לי מרכיבים וגם שאני כנראה מקרה אבוד ופשוט לא יודעת לעבוד עם מתכונים, החלטתי לאלתר והתוצאה? טעימה כל כך שהייתי חייבת לשתף :-)

 מרכיבים:

  • 150 גרם שעועית מאש (משקל לפני השריה)
  • 80 גרם עדשים שחורות (משקל לפני השריה)
  • בצל קטן
  • 4 כפות טחינה גולמית
  • לימון
  • עגבניה בשלה
  • בזיליקום טרי
  • מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וצ’ילי

 את שעועית המאש והעדשים משרים ללילה ולאחר מכן שוטפים היטב ומעסים בידיים כדי להפריד את הקליפות. מכניסים לסיר (או לתרמומיקס) ומבשלים רבע שעה עם הרבה מים. בסוף הבישול מוציאים את הקליפות שצפו ומסננים.

לתערובת העדשים מוסיפים את הבצל, העגבניה והבזיליקום, וטוחנים לעיסה גסה. אם רוצים, אפשר להוסיף גם גזר מגורר. מוסיפים את התבלינים, טחינה גולמית ולימון לפי הטעם.

לוקחים כף מהעיסה, משטחים בידיים רטובות ומניחים על נייר אפיה משומן במעט שמן זית. מברישים מעט שמן גם למעלה ואופים בתנור ב-200 מעלות במשך 15 דקות או עד שהקציצות משחימות. אפשר גם לטגן, זה מן הסתם יותר טעים אבל פחות בריא.

את הקציצות אפשר לאכול חמות או קרות, לבד או עם רוטב.

טחינה ירוקה – הטחינה משתלבת יפה עם טעם הטחינה הגולמית בקציצה

2014-09-02 19.15.13

רוטב עגבניות. – רוטב העגבניות מדגיש את ניחוח הבזיליקום בקציצה

2014-09-02 19.19.49

עוד מהבלוג של יערה די סגני

תצוגה מקדימה

380 רקפות, קהילה אחת

ראשון בלילה, אני נכנסת רק שנייה אחת אחרונה לאחת הקבוצות בפייסבוק לפני שאני קורסת בסוף יום ארוך. מודעה שהעלתה חברה מישוב שכן לוכדת את עיני. סיפור שהוא עולם ומלואו המסוכם במספר מילים קצרות. עַתַי הקטן חלה בסרטן, למרבה...

תצוגה מקדימה

ילדה עם תלתלים

אני אימא לילדה עם תלתלים, זה קצת הפתיע אותי, הקטע עם התלתלים, למרות שזה לא ממש היה בלתי צפוי, בכל זאת, הילדה 50% ג'מייקנית, אבל כך או אחרת, יום אחד הבנתי שאני אימא לילדה עם תלתלים ושיש לעובדה זו השלכות ומשמעות, מעבר לזה שזה ממש...

תצוגה מקדימה

סליחה, מי את?

כבר 44 שנים שאני הנכדה שלה, הנכדה הבכורה ובשבע השנים הראשונות גם היחידה. כשהייתי בת 10 היא וסבא שלי עלו לארץ ובאו לגור ממש לידנו, רק בניין אחד הפריד בינינו. הייתי קוראת להם מהחלון, פוגשת אותם ברחוב ובמכולת, אוכלת אצלם ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה