הבלוג של יערה די סגני

מוכנה לפרוש כנפיים

בת 47, אימא למתבגר ולגברת פלפלת. נשאבת סדרתית לעשייה ומולטיטאסקרית כרונית, מכורה כבדה לסמארטפון ולאנשים. אוהבת לבשל ולהאכיל, לקרוא, סלסה, ג'וג'יטסו, אופניים, סאפ ושלום עולמי ממציאה את עצמי מחדש ונהנית מכל רגע.

עדכונים:

פוסטים: 176

החל מאוקטובר 2013

אני אוהבת גבינות, מכורה לגבינות אפילו ותמיד שמחה לגלות גבינה חדשה ומעניינת. כשהגבינה החדשה היא גם מעניינת וגם רק 5% שומן, זו בהחלט סיבה למסיבה.

10/04/2014

2014-04-08 11.41.41

אחד המוצרים שתפס את עיני לאחרונה על המדף הוא גבינות קרם שמנת של גד המגיעות במספר טעמים ומכילות 5% שומן בלבד ובכל זאת, יש להם מרקם מפנק כמו לגבינה שמנה בהרבה.

כיוון שלקראת פסח תמיד נחמד להתחדש במתכונים חדשים ובאופציות לגיוון התפריט המוגבל יחסית, הנה כמה רעיונות לשימוש בגבינות האלה.

 גבינת שמנת הולכת בדרך כלל יד ביד עם בייגל, מה יותר קלאסי מבייגל עם גבינת שמנת וסלמון מעושן? טעים? טעים! מתאים לפסח? קצת פחות. מצד שני, גבינת שמנת נהדרת גם עם מצה. מפנקת יותר מגבינה לבנה, לא שוברת את המצה כמו ממרחים קשים יותר. חוץ מסלמון מעושן אפשר לערום על המצה זיתים, חצאי עגבניות שרי, פרוסות מלפפון חמוץ או אנטיפסטי.

אבל בואו נצא קצת מאזור הנוחות של גבינת שמנת כממרח. על גבינת שמנת עם פולנטה ותרד שמעתם? האמת שגם אני לא, עד שיום אחד התחשק לי “משהו”, היו לי במקרר פולנטה, גבינת שמנת ועלי תרד וזה מה שיצא. אז איך זה עובד?

למתכון הזה צריך פולנטה במצב צבירה מוצק יחסית. אני מכינה את הפולנטה מקמח תירס קנוי או מגרגירי תירס שאני טוחנת בתרמומיקס. היחס הוא בערך 1:4 קמח תירס לנוזלים ואפשר להשתמש במים או לשלב מים וחלב למשל. בתרמומיקס אני מבשלת את הפולנטה 8 דקות ב-90 מעלות במהירות סיבוב 3 (שלא יידבק) ויוצאת פולנטה סמיכה שאחרי התקררות מתמצקת. אפשר כמובן לבשל גם בסיר ולהקפיד לערבב.

את הפולנטה המוצקה אני פורסת לפרוסות בעובי 5 מ”מ בערך, אותן אני זורקת למחבת עם קצת שמן זית, עד שהן מזהיבות. אני הופכת וזורקת מעל את עלי התרד הטריים (אפשר גם להפשיר תרד קפוא).

 

2014-04-08 11.35.48

פרוסות פולנטה משתזפות במחבת

 

2014-04-08 11.38.17

התרד והגבינה מצטרפים לחגיגה

אחרי שנותנים לתרד להתבשל קצת, הגיע הזמן להוסיף את גבינת השמנת, מערבבים אותה היטב עם העלים, נותנים לה להתחמם אבל לא ממש לבעבע וזהו. גבינת השמנת נותנת קרמיות נפלאה לתרד והתרד תורם טעם נהדר לפולנטה. לרוב אני משתמשת בגבינת קרם שמנת טבעית אבל הפעם השתמשתי בגבינה עם הבזיליקום וזה היה שדרוג עצום, בעיקר כי ממש מורגש טעם טוב של בזיליקום טרי בגבינה, הוא לא מסתתר.

כשנגמר הפסח אפשר כמובן לחזור לאכול פסטה ולעשות את אותו הדבר או להקפיץ במחבת פסטה עם גבינת שמנת וחצי עגבניות שרי, אנשובי או כל תוספת אהובה אחרת, אם רוצים.

2014-04-08 11.34.40

שתיים מגבינות השמנת החדשות. יש גם עם זיתים ועם ירקות

 

#מחלבותגד5%

עוד מהבלוג של יערה די סגני

תצוגה מקדימה

380 רקפות, קהילה אחת

ראשון בלילה, אני נכנסת רק שנייה אחת אחרונה לאחת הקבוצות בפייסבוק לפני שאני קורסת בסוף יום ארוך. מודעה שהעלתה חברה מישוב שכן לוכדת את עיני. סיפור שהוא עולם ומלואו המסוכם במספר מילים קצרות. עַתַי הקטן חלה בסרטן, למרבה...

תצוגה מקדימה

ילדה עם תלתלים

אני אימא לילדה עם תלתלים, זה קצת הפתיע אותי, הקטע עם התלתלים, למרות שזה לא ממש היה בלתי צפוי, בכל זאת, הילדה 50% ג'מייקנית, אבל כך או אחרת, יום אחד הבנתי שאני אימא לילדה עם תלתלים ושיש לעובדה זו השלכות ומשמעות, מעבר לזה שזה ממש...

תצוגה מקדימה

סליחה, מי את?

כבר 44 שנים שאני הנכדה שלה, הנכדה הבכורה ובשבע השנים הראשונות גם היחידה. כשהייתי בת 10 היא וסבא שלי עלו לארץ ובאו לגור ממש לידנו, רק בניין אחד הפריד בינינו. הייתי קוראת להם מהחלון, פוגשת אותם ברחוב ובמכולת, אוכלת אצלם ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה