הבלוג של יערה די סגני

מוכנה לפרוש כנפיים

בת 47, אימא למתבגר ולגברת פלפלת. נשאבת סדרתית לעשייה ומולטיטאסקרית כרונית, מכורה כבדה לסמארטפון ולאנשים. אוהבת לבשל ולהאכיל, לקרוא, סלסה, ג'וג'יטסו, אופניים, סאפ ושלום עולמי ממציאה את עצמי מחדש ונהנית מכל רגע.

עדכונים:

פוסטים: 176

החל מאוקטובר 2013

את הקינוח הזה נהגה אמי להכין פעמיים בשנה. פעם בסעודה המפסקת של יום כיפור ופעם בליל הסדר. הוא מוגש במנות קטנות ומתאים בדיוק להמתקת סופה של ארוחה גדולה

01/04/2014

ספלון קטן של אושר מתוק מוגש בספל אספרסו עם קינמון

 

באיטלקית קוראים לזה Tazzine, או בתרגום חופשי – ספלים קטנים. שלא במפתיע, הוא מוגש בספלים קטנים, ספלי אספרסו מתאימים לו מאוד.

כיוון שמדובר במתכון פרווה וכשר לפסח הוא מתאים במיוחד לליל הסדר ולפסח בכלל ובגלל שאוכלים אותו בכמויות קטנות, הוא מתאים ל”מכה” של מתיקות בסופה של ארוחה גדולה.

כמות ל-10 אנשים:
300 גרם סוכר
60 גרם שקדים
10 חלמונים
100 מ”ל מים
גרידת תפוז/לימון
קינמון

חולטים את השקדים במים רותחים ומקלפים. קולים אותם בתנור על להשחמה קלה, טוחנים דק ושומרים בצד.

מוסיפים את הסוכר למים וממיסים על אש קטנה. מכבים ומשאירים להתקרר מעט. מוסיפים בהדרגה את החלמונים, בחום נמוך ותוך ערבוב. לאחר שהתערובת הפכה לסמיכה, מקציפים עד שצבע התערובת מתבהר ומתקבל צבע קרם. בשלב זה מוסיפים את גרידת הלימון/תפוז ואת השקדים ומערבבים היטב.
מכניסים למקפיא לשעה לפחות ומגישים קר, בספלונים, עם קינמון למעלה.

למי שיש תרמומיקס המתכון פשוט וקל עוד יותר.

טוחנים את השקדים במהירות 10 במשך 10 שניות. מוציאים את השקדים הטחונים מהקערה.
מכניסים לקערה את המים והסוכר, מבשלים בטמפרטורה 100, מהירות 2 למשך 3 דקות. משאירים להתקרר ל-50 מעלות לפני שמוסיפים את החלמונים.
מכניסים מטרפה ומוסיפים את החלמונים בהדרגה, ב-80 מעלות, 25 דקות, מהירות 3.5

 

שקדים קלויים

שקדים טחונים

החלבונים מתבשלים

התערובת המוכנה

מקור המתכון, עליו בוצעו התאמות קלות, בספר הבישול האיטלקי הקלאסי של Pellegrino Artusi

ספר חובה בכל בית איטלקי

עוד מהבלוג של יערה די סגני

תצוגה מקדימה

380 רקפות, קהילה אחת

ראשון בלילה, אני נכנסת רק שנייה אחת אחרונה לאחת הקבוצות בפייסבוק לפני שאני קורסת בסוף יום ארוך. מודעה שהעלתה חברה מישוב שכן לוכדת את עיני. סיפור שהוא עולם ומלואו המסוכם במספר מילים קצרות. עַתַי הקטן חלה בסרטן, למרבה...

תצוגה מקדימה

ילדה עם תלתלים

אני אימא לילדה עם תלתלים, זה קצת הפתיע אותי, הקטע עם התלתלים, למרות שזה לא ממש היה בלתי צפוי, בכל זאת, הילדה 50% ג'מייקנית, אבל כך או אחרת, יום אחד הבנתי שאני אימא לילדה עם תלתלים ושיש לעובדה זו השלכות ומשמעות, מעבר לזה שזה ממש...

תצוגה מקדימה

סליחה, מי את?

כבר 44 שנים שאני הנכדה שלה, הנכדה הבכורה ובשבע השנים הראשונות גם היחידה. כשהייתי בת 10 היא וסבא שלי עלו לארץ ובאו לגור ממש לידנו, רק בניין אחד הפריד בינינו. הייתי קוראת להם מהחלון, פוגשת אותם ברחוב ובמכולת, אוכלת אצלם ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה