הבלוג של יערה די סגני

מוכנה לפרוש כנפיים

בת 45, אימא למתבגר ולגברת פלפלת. נשאבת סדרתית לעשייה ומולטיטאסקרית כרונית, מכורה כבדה לסמארטפון, למחשב, לפייסבוק ולאנשים. אוהבת לבשל ולהאכיל, לקרוא, סלסה, אופניים ושלום עולמי ממציאה את עצמי מחדש ונהנית מכל רגע.

עדכונים:

פוסטים: 153

עוקבים: 64

החל מאוקטובר 2013

בשבילי, שקשוקה זו מילה נרדפת לשבת בבוקר. זו יכולה להיות שקשוקה קלאסית או שקשוקה עם תוספות והיום, לכבוד האביב ו#שוק_על_ירך, הכנתי שקשוקה ירוקה של מנגולד ותרד

01/04/2017

נדמה לי שחלפה רק דקה וחצי מהיום שבו גררו אותי קרין וליאת למטבח במשרד ושאלו אם ארצה להצטרף לפרויקט #פשוטלבשל. זה היה השבוע השלישי של הפרויקט ואני כבר הסתובבתי עם פנים בגוון ירוק קבוע של קנאה במי שזכה לקחת חלק בדבר המופלא הזה, אז למרות שעם יד על הלב לא היה לי באמת זמן, בטח לא בימי שלישי שהם ימי האימון שלי, לא היה ממש קשה לשכנע אותי, בוודאי לא אחרי שהן אמרו את מילות הקסם “את תהיי בקבוצה של פאני”. כבר אז ידעתי ששלוש המנטוריות בפרויקט הן מדהימות, כל אחת בדרכה, אבל פאני היא גם חברה טובה וגם אישה בעלת ידע עצום במטבח, כולל במטבח האיטלקי שאני מחשיבה כמגרש המשחקים שלי (בכל זאת, הגנטיקה). איך אפשר להגיד לא להזדמנות ללמוד ממנה?

וכך, את הקנאה הירוקה החלפתי בסינר ירוק והצטרפתי לקבוצה #שוק_על_ירך. היום ברור לי שמתוך 3 קבוצות נהדרות, שלכל אחת אופי משלה, הירוקה היא זו שמתאימה לי כמו כפפה.

#שוק_על_ירך, הקבוצה הירוקה של פאני

לא ברור לי לאן טס הזמן מאז שהתחלנו (הזמן עובר מהר כשנהנים?) ופתאום אנחנו יחד במטבח בפעם האחרונה, עם משימה חדשה שהיא אולי המאתגרת מכולן “הכינו גרסה משופרת של מתכון של המנטורית”, אמרה לנו קרין ואני חשבתי לעצמי, “ברצינות, אחותי? נראה לך? שאני אשפר משהו של פאני?” אז ביני לבין עצמו החלטתי פשוט ללכת על טוויסט משלי ואחרי התלבטות קצרה מאוד בחרתי דווקא במתכון מאחד השיעורים שלא הייתי בהם.

יום שלישי חלף והשבוע התמוסס לו בין האצבעות. ידעתי שלפני שבת בבוקר אני לא נכנסת למטבח וברגע שהבנתי את זה גם ידעתי מה אני מכינה.

בשיעור בנושא ביצים, שהיה בדיוק שבוע לפני שהצטרפתי, הכינה פאני את השקשוקה הים תיכונית שלה. בשקשוקה שלי יש גם כן נגיעה ים תיכונית, אבל היא בעיקר הומאז’ לאביב, לקבוצה הירוקה ולאחד הירקות האהובים עלי, שכיכב פה לא מעט בשבועות האחרונים, מנגולד. ושקשוקה, בעיקר ללא עגבניות, היא גם פליאו, אז בכלל שיחקנו אותה.

 שקשוקה ירוקה - המצרכים (צילום: יערה די סגני)

שקשוקה מנגולד ותרד ירוקה של אביב

  • צרור עלי מנגולד טריים
  • שקית עלי תרד טריים או 5 מדליוני תרד קפוא
  • בצל גדול
  • 4 ביצים
  • קוביות גבינה בולגרית
  • פסטו דורות
  • שום דורות
  • יין לבן
  • שמנת לבישול או שמנת מתוקה
  • מלח, פלפל, פפריקה, אגוז מוסקט
  • שמן זית

 שקשוקה ירוקה לפני הוספת הביצים (צילום: יערה די סגני)

קוצצים את הבצל דק ומכניסים למחבת גדולה עם שמן זית, עד שמתחיל להתרכך, אבל לא משחים. בינתיים קוצצים את עלי המנגולד דק (רק החלק הירוק) ומוסיפים אותם לבצל יחד עם השום, הפטרוזיליה והתבלינים. מבשלים כ-5-6 דקות ומוסיפים את היין הלבן ואחרי עוד 5 דקות את השמנת. ברגע שהתערובת מתחילה לבעבע שוברים פנימה בזהירות את הביצים ומוסיפים את קוביות הבולגרית. ממשיכים לבשל עד שהחלבון נעשה מוצק והחלמון מגיע לרמת הבישול המועדפת עליכם (אני אוהבת אותו קצת נוזלי).

A post shared by Yaara Di Segni (@yaara_disegni) on

 

אפשר להגיש עם פטריות מוקפצות וגבינת חלומי צלויה בצד ולנגב בלחם או פוקצ’ה (או גם סתם ללקק את הצלחת, אם כמוני אתם לא אוכלים לחם).

 שקשוקה ירוקה עם חלומי, פטריות, חתיכת ברי ופוקצ'ה (צילום: יערה די סגני)

אני לא יודעת מי תהיה הקבוצה המנצחת בפרויקט המופלא הזה, אבל כבר לפני כמה שבועות הבנתי, שמבחינתי, אני כבר ניצחתי. בזכות #פשוטלבשל חזרה לי חדוות המטבח, אני מבלה יותר זמן איכות עם הילדים וממציאה מנות בלי סוף. אני גם חופרת יותר מדי בפייסבוק ובאינסטגרם (מבטיחה להרגיע בעוד כמה ימים, בינתיים תנו לייקים ושיתופים מכל הלב) וגם זכיתי לזמן איכות עם חברות ותיקות והכרתי חברים חדשים ובאמת מקסימים. כשהפרויקט ייגמר כבר לא אכתוב כאן פוסטים של אוכל מדי שבוע, אבל אני מבטיחה שהאוכל לא ייעלם מהבלוג הזה, בעיקר אם תאתגרו אותי במשימות קולינריות מסקרנות.

עוד מהבלוג של יערה די סגני

תצוגה מקדימה

380 רקפות, קהילה אחת

ראשון בלילה, אני נכנסת רק שנייה אחת אחרונה לאחת הקבוצות בפייסבוק לפני שאני קורסת בסוף יום ארוך. מודעה שהעלתה חברה מישוב שכן לוכדת את עיני. סיפור שהוא עולם ומלואו המסוכם במספר מילים קצרות. עַתַי הקטן חלה בסרטן, למרבה...

תצוגה מקדימה

ילדה עם תלתלים

אני אימא לילדה עם תלתלים, זה קצת הפתיע אותי, הקטע עם התלתלים, למרות שזה לא ממש היה בלתי צפוי, בכל זאת, הילדה 50% ג'מייקנית, אבל כך או אחרת, יום אחד הבנתי שאני אימא לילדה עם תלתלים ושיש לעובדה זו השלכות ומשמעות, מעבר לזה שזה ממש...

תצוגה מקדימה

סליחה, מי את?

כבר 44 שנים שאני הנכדה שלה, הנכדה הבכורה ובשבע השנים הראשונות גם היחידה. כשהייתי בת 10 היא וסבא שלי עלו לארץ ובאו לגור ממש לידנו, רק בניין אחד הפריד בינינו. הייתי קוראת להם מהחלון, פוגשת אותם ברחוב ובמכולת, אוכלת אצלם ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה

» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?

» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים

» פרויקט “זיכרון בסלון” גם בפנימיות לילדים ולנוער בסיכון

» רציתי לתת למישהי את זכות הבחירה

» מאהב במשרה חלקית

» ”אקווריום” / יערה שחורי / פרק 1

» 10 שנים למותו של יוסי בנאי

» פרוייקט צילום: מה נשים לבשו כשהותקפו מינית?

» איש הפסנתר

» לביבות גזר ומשמש מיובש

» 10 דברים שלא ידעתם על חומוס

» סמורס על הגריל

» שוקולד וחלבה ? השילוב המושלם

» וידאו: איך לקלף תפוח אדמה במהירות וביעילות

» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה

» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי

» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?

» התסרוקות הכי נכונות לקיץ 2016

» איך את אוהבת את הטי-שירט שלך?

» מה את רוצה להיות כשתהיי גדולה?

» חדרי השירותים הכי יפים בעולם

» וידאו: אמץ אשכנזי

» תודה על החיים

» כך התגברתי על הפחד להיות לבד

» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה

» חופשת האביב השובבה שלי

» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים

» הזוג הזה סחף את הרשת מהסיבה הכי מרגשת

» למה גברים מזייפים אורגזמות?

» הספין של ראש הממשלה

» אנסו את אמא שלי

» דברי האלוף גולן מציבים מולנו מראה

» האחיזה הלופתת של הזיכרון

» קול באישה ערווה? הבעיה אצלך, טפל בה

» חדווה שקד: האישה שתבנה לכם בית

» אורנה נאמן: הכיננית שתנקה לכן את הראש

» טלי שרף חזן: האופנאית שמבינה נשים

» חוי ארנפלד: המעודדת להשכלה גבוהה

» ענבר בן יהודה: האישה שתחבר אתכן לעצמכן

בחזרה למעלה