הבלוג של יערה די סגני

מוכנה לפרוש כנפיים

בת 45, אימא למתבגר ולגברת פלפלת. נשאבת סדרתית לעשייה ומולטיטאסקרית כרונית, מכורה כבדה לסמארטפון, למחשב, לפייסבוק ולאנשים. אוהבת לבשל ולהאכיל, לקרוא, סלסה, אופניים ושלום עולמי ממציאה את עצמי מחדש ונהנית מכל רגע.

עדכונים:

פוסטים: 151

עוקבים: 61

החל מאוקטובר 2013

גלילות החצילים האלה יכולות להיות מנת פתיחה, תוספת או נשנוש בריא בין ארוחות. וההכנה? קלי קלות

25/03/2017

גלילות חציל במילוי סלט חצילים (צילום: יערה די סגני)

מכירים את ההרגשה הזאת בפסח שאין מה לאכול ורעבים כל הזמן? כאילו שברגע שלחם ופסטה מחוץ לתחום, אנחנו נמצאים בשממה קולינרית של מצה עם שוקולד. כמובן שהתחושה היא לא יותר מאשליה כי יש מיליון דברים נהדרים שהם גם כשרים לפסח, אבל הצורך הזה ב”משהו” קיים וכדי שנצליח לשרוד את השבוע הזה בלי לצבור יותר מדי ק”ג מיותרים, תמיד טוב שיש נשנוש זמין שהוא גם טעים ומספק וגם בריא ולא עתיר קלוריות.

כשאני חושבת על נשנוש, אחד הדברים הראשונים שאני חושבת עליהם הוא חצילים. אני מאוד אוהבת חצילים ולא ממש ברור לי איך שרדתי כמעט בלי חצילים בשנים שבהן חייתי באנגליה, שם החצילים היו עלובים ויקרים וכמעט שלא אכלתי אותם. אבל מאז החזרה לארץ, אין שבוע שאני לא מבשלת משהו עם חצילים וממש לא נדיר שמגש חצילים קלויים בתנור מחוסל תוך כדי הבישולים (ולכן אני תמיד מכינה לפחות שניים).

את גלילות החצילים האלה אני אוהבת במיוחד קודם כל כי מדובר בחצילים ושנית כי הן גם קלות מאוד להכנה וגם מאפשרות הרבה מאוד אופציות שונות. הן יכולות ללוות ארוחה כמנת פתיחה, למלא מקום של כבוד לצד שלל סלטים או לספק את הצורך בנשנוש בין לבין. כאן אני מציעה מילוי של סלט חצילים חריף ושובב, אופציה שמתאימה לצמחונים, לטבעונים, לשומרי כשרות ולנמנעים מפחמימות ומגלוטן, אבל אפשר למלא גם בתערובת גבינות, בכבד קצוץ בבשר ובהרבה מילויים אחרים כיד הדמיון הטובה עליכם.

גלילות חציל במילוי סלט חצילים:

4 חצילים בינוניים

4-5 כפות טחינה גולמית חריפה

 מיץ מלימון אחד

פטרוזיליה טרייה או דורות

2 קוביות שום דורות

מלח ופלפל

שמן זית

 פרוסות חציל קלויות  (צילום: יערה די סגני)

פורסים שניים מהחצילים לפרוסות בעובי 5 מ”מ לאורכו של החציל. מניחים נייר אפיה על תבנית לתנור, משמנים בשמן זית ומסדרים את פרוסות החציל. מזלפים מעט שמן זית מעל לפרוסות החציל וקולים בתנור על 200 מעלות עד שהחציל מתחיל להשחים.

את שני החצילים הנותרים קולים על האש או בתנור בשלמותם עד שהם מתרככים. מקלפים את החצילים ומניחים במסננת לחצי שעה לפחות לניקוז הנוזלים.

סלט חצילים בהכנה (צילום: יערה די סגני)

מוסיפים לבשר החציל את שאר המרכיבים וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם אחיד. מתקנים תיבול לפי הצורך.

סלט חצילים חרפרף (צילום: יערה די סגני)

מנחים כף מסלט החצילים במרכז פרוסת חציל קלוי, מגלגלים בעדינות ונועצים קיסם כדי למנוע פתיחת גלילת החציל.

Auberginesrollsprep2503_sec

מגישים ונהנים.

עוד מהבלוג של יערה די סגני

תצוגה מקדימה

380 רקפות, קהילה אחת

ראשון בלילה, אני נכנסת רק שנייה אחת אחרונה לאחת הקבוצות בפייסבוק לפני שאני קורסת בסוף יום ארוך. מודעה שהעלתה חברה מישוב שכן לוכדת את עיני. סיפור שהוא עולם ומלואו המסוכם במספר מילים קצרות. עַתַי הקטן חלה בסרטן, למרבה...

תצוגה מקדימה

ילדה עם תלתלים

אני אימא לילדה עם תלתלים, זה קצת הפתיע אותי, הקטע עם התלתלים, למרות שזה לא ממש היה בלתי צפוי, בכל זאת, הילדה 50% ג'מייקנית, אבל כך או אחרת, יום אחד הבנתי שאני אימא לילדה עם תלתלים ושיש לעובדה זו השלכות ומשמעות, מעבר לזה שזה ממש...

תצוגה מקדימה

סליחה, מי את?

כבר 44 שנים שאני הנכדה שלה, הנכדה הבכורה ובשבע השנים הראשונות גם היחידה. כשהייתי בת 10 היא וסבא שלי עלו לארץ ובאו לגור ממש לידנו, רק בניין אחד הפריד בינינו. הייתי קוראת להם מהחלון, פוגשת אותם ברחוב ובמכולת, אוכלת אצלם ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר