הבלוג של יערה די סגני

מוכנה לפרוש כנפיים

בת 45, אימא למתבגר ולגברת פלפלת. נשאבת סדרתית לעשייה ומולטיטאסקרית כרונית, מכורה כבדה לסמארטפון, למחשב, לפייסבוק ולאנשים. אוהבת לבשל ולהאכיל, לקרוא, סלסה, אופניים ושלום עולמי ממציאה את עצמי מחדש ונהנית מכל רגע.

עדכונים:

פוסטים: 155

עוקבים: 63

החל מאוקטובר 2013

הקציצות האלה נולדו לגמרי במקרה, כי כשהתחלתי לקצוץ מנגולד למתכון אחר, הוא החליט ללחוש לי באוזן מילים מתוקות על גבינה ופטריות וכשמנגולד מדבר איתך, כדאי להקשיב

11/03/2017

קציצות מנגולד עם פטריות וגבינות (צילום: יערה די סגני)

כבר שלושה ימים שיש לי בראש קציצות עוף ברוטב לימון, כבר שלושה ימים שאני יודעת בוודאות שזה מה שאני הולכת להכין כשאכנס למטבח והמנגולד הירוק והיפה שהנחתי על קרש החיתוך אמור היה למצוא את עצמו בתוך קציצת עוף. ואז התחלתי לחתוך אותו והוא התחיל ללחוש לי באוזן. “עזבי אותך מעוף” הוא אמר, “תראי כמה אני ירוק ובוהק, הנה, תטעמי חתיכה, נכון שאני טעים? אני מנגולד, אני לא סתם עשב, מגיע לי ריספקט, מגיעה לי במה, קחי אותי, תעשי ממני כוכב”. פייר? צודק, כבודו של העוף במקומו מונח, אבל למנגולד גם מגיע כבוד וכך קרה שעשיתי חישוב מסלול מחדש, בחנתי מה יש במקרר ואחרי ששאלתי בנימוס אם הוא מוכן לדור בכפיפה אחת עם פטריות וגבינות וקיבלתי תשובה חיובית, יצאתי לדרך.

לקציצות העוף, דרך אגב, שלום. הן קיבלו ליווי של תרד ויצאו מצוין.

 קציצות מנגולד עם פטריות וגבינות (צילום: יערה די סגני)

קציצות מנגולד עם פטריות וגבינות

1 חבילה מנגולד טרי (לא חובה להשתמש בסוג שיודע לדבר)
גזר
בצל
ביצה
200 גרם ריקוטה
3 כפות פרמזן מגורר
פלפל חריף
מלח ופלפל
2 קוביות שום דורות
שמן זית

 קוצצים אם עלי המנגולד, אפשר להשתמש רק בעלים או גם בגבעולים, אבל אותם צריך לחתוך קטן.

קוצצים את הגזר והבצל וחותכים את הפטריות ומאדים בשמן זית עם המנגולד 3-4 דקות.

מכניסים את התערובת לקערה ומחכים עד שהיא מתקררת קצת. מוסיפים את הגבינות והביצה ומתבלים.

 קציצות מנגולד עם פטריות וגבינות (צילום: יערה די סגני)

מחממים שמן זית במחבת, בידיים רטובות יוצרים קציצות ומטגנים עד שמשחים.

 קציצות מנגולד עם פטריות וגבינות (צילום: יערה די סגני)

אם רוצים נוכחות חזקה יותר של גבינה, אפשר להשתמש גם בגבינה דומיננטית יותר מריקוטה.

אהבתם? ספרו לי! לייקים, תגובות, שיתופים ועוקבים חדשים מתקבלים תמיד בשמחה

עוד מהבלוג של יערה די סגני

תצוגה מקדימה

380 רקפות, קהילה אחת

ראשון בלילה, אני נכנסת רק שנייה אחת אחרונה לאחת הקבוצות בפייסבוק לפני שאני קורסת בסוף יום ארוך. מודעה שהעלתה חברה מישוב שכן לוכדת את עיני. סיפור שהוא עולם ומלואו המסוכם במספר מילים קצרות. עַתַי הקטן חלה בסרטן, למרבה...

תצוגה מקדימה

ילדה עם תלתלים

אני אימא לילדה עם תלתלים, זה קצת הפתיע אותי, הקטע עם התלתלים, למרות שזה לא ממש היה בלתי צפוי, בכל זאת, הילדה 50% ג'מייקנית, אבל כך או אחרת, יום אחד הבנתי שאני אימא לילדה עם תלתלים ושיש לעובדה זו השלכות ומשמעות, מעבר לזה שזה ממש...

תצוגה מקדימה

סליחה, מי את?

כבר 44 שנים שאני הנכדה שלה, הנכדה הבכורה ובשבע השנים הראשונות גם היחידה. כשהייתי בת 10 היא וסבא שלי עלו לארץ ובאו לגור ממש לידנו, רק בניין אחד הפריד בינינו. הייתי קוראת להם מהחלון, פוגשת אותם ברחוב ובמכולת, אוכלת אצלם ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה