הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

עוגת גבינה תמיד מפחידה.

היא לא תמיד עולה כמו שאנחנו רוצים (או כמו שרואים בתמונה) והכי מבאס שהיא נסדקת ולא יוצאת חלקה.

אבל עם כמה שלבים קטנים זה יכול להצליח בקלות.

לכל הסודות שיעשו לכם מתוק, לחצו>> https://www.instagram.com/idandalal/

 

WhatsApp Image 2018-05-05 at 18.30.19

 

המתכון מתאים לרינג בקוטר 18 גובה 5

בצק פריך-

170 גרם קמח עוגיות

70 גרם חמאה

1 גרם מלח דק

50 גרם אבקת סוכר

15 גרם אבקת שקדים

30 גרם ביצים

 

בלילת העוגה

110 גרם גבינת שמנת (לפחות 30%)

190 גרם גבינה לבנה 5%

60 גרם שמנת חמוצה

10 גרם קמח ״כרגיל״

15 גרם אינסטנט פודינט וניל

40 גרם חלמונים

30 גרם סוכר

1 גרם מחית וניל

40 גרם חלבון

40 גרם סוכר

 

אופן הכנה-

מכינים את הבצק הפריך

מחממים תנור ל-160 מעלות.

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה הקמח והמלח לפירורים. מוסיפים את אבקת הסוכר והשקדים ומאחדים. מוסיפים את הביצים עד לקבלת בצק אחיד. מרדדים בין נירות אפיה מקררים כחצי שעה ואופים עד להשחמה ב-160 מעלות, כ-20 דקות.

מוציאים את הבצק האפוי וקורצים ממנו עיגול בגודל הרינג

אל תקרצו מיד תנו לבצק 5 דקות להתקרר מעט כדי שיצטמק אחרת הוא יהיה קטן יותר מהרינג והעוגה תנזל.

 

מכינים את העוגה

מחממים את התנור ל-190 מעלות.

אוטמים צד אחד של הרינג בנייר כסף, ניילון נצמד עמיד לתנור (או שקית קוקי) ונייר אפיה.

מכניסים לתחתית את הבצק הפריך

מברישים בחמאה את הרינג ומפזרים סוכר על החמאה – זה יעזור לעוגה לעלות.

 

מערבבים היטב את הגבינות, השמנת החמוצה, אינסטנט פודינג וקמח כרגיל.

בנתיים מקציפים את החלמונים ו-30 גרם הסוכר לקצף תפוח ובהיר ומקפלים אותו לתערובת הגבינות.

מקציפים את החלבונים ו-40 גרם הסוכר למרנג יציב ומקפלים אותו גם כן לתערובת.

מוזגים אותה לרינג על הבצק הפריך.

אופים בתוך אמבט מים שמגיעים עד לשליש גובה הרינג

 

לאחר רבע שעה ב-190 מעלות הוציאו את העוגה ובעזרת סכין ישר עברו בעדינות מסביב לעוגה ושחררו את הדפנות. החזירו לתנור ב-140 מעלות לשעה עד שהעוגה יציבה ורוטטת ממש מעט.

הוציאו את העוגה ומרחו עליה מיכל שמנת חמוצה עם 2 כפות אבקת סוכר.

את השמנת החמוצה הקציפו מעט בעזרת מטרפה ידנית כדי למנוע גושים.

אפו עוד 10 דקות. הוציאו מהתנור והוציאו מהמים בזהירות

צננו את העוגה היטב ושחררו אותה מהדפנות.

בתאבון!

רוצים לראות עוד, לחצו>> https://www.instagram.com/idandalal/

 

WhatsApp Image 2018-05-05 at 18.30.19 (2)

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה