הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

את המתכון הזה שמרתי המון שנים בסוד. מסוג העוגות האלה שרק לי יש את המתכון שלהן כדי שרק אני אוכל לקבל מחמאות :)
העוגה הזו לא פחות ממדהימה. פשוטה מאוד וללא קמח שתמיד כייף להכין.
שוקולדית בטירוף, ואם תכינו אותה משוקולד איכותי היא תחזיר לכם אהבה.
לעוד מתכונים בפייסבוק לחצו>>

לעוגה:

100 גרם שוקולד מריר לפחות 55%

100 גרם חמאה

מעט מלח גס

50 גרם סוכר חום כהה (כרבע כוס) + 100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)

2 ביצים מופרדות

לגנאש:

100 מ״ל שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד (מריר או חלב לטעמכם)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל – 170 מעלות ומרפדים תבנית אינגליש בנייר אפייה.

2. על בן מרי ממיסים 100 גרם שוקולד עם 100 גרם חמאה, מלח ו50 גרם סוכר חום כהה.

3. מפרידים את הביצים ל- 2 קערות. באחת החלמונים ובשניה החלבונים.

4. לאחר שהשוקולד והחמאה נמסו והתקררו לטמפרטורת החדר טורפים פנימה את החלמונים אחד אחד.

5. את החלבונים מקציפים למרנג יציב יחד עם 100 גרם סוכר לבן ומקפלים לתערובת השוקולד.

6. שופכים את התערובת לתבנית ואופים כ-20 דקות או עד שקיסם יוצא לח עם פירורים. הזהרו מאפיית יתר העוגה צריכה להשאר מעט לחה. שימו לב כי העוגה תעלה מאוד ואז תרד זה בסדר.

7. הניחו לה להתקרר היא אמורה לשקוע במרכז. בשלב הזה אפשר להוציא אותה אחרי שהתקררה מהתבנית ולהעביר למגש.

8. מרתיחים שמנת מתוקה ושופכים אותה על השוקולד לגאנש מערבבים היטב, עדיף עם בלנדר מוט, ושופכים למרכז העוגה ששקע. נותנים לעוגה להתקרר מעט כדי שהגאנש יתקשה.

9. בתאבון!

28059306_2066695426678882_4274517025298569594_n

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה