הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 126

עוקבים: 63

החל מינואר 2015

מינו אותי להיות אחראי קינוחים דווקא בפסח, כשהכי קשה. התוצאה: עוגייה רכה ונעימה במילויים שונים, שפשוט אי אפשר לעמוד בפניה. כנראה שהם ידעו על מה הם מדברים

15/03/2017

idanpeasach

פסח בשבילי תמיד מסמל תקופה של התחדשות. נהוג לחשוב שדווקא ראש השנה הוא חג ההתחדשות אבל בשבילי זה דווקא מגיע בפסח. הפריחה הנהדרת שמתחילה בחוץ, בגדים חדשים לחג ובכלל יש אווירת תחילת אביב ועוד רגע קיץ נעים שיחמם את כולנו אחרי חורף לא פשוט.

וכיאה לשולחן החג שלנו, אני אחראי קינוחים. ומה אתם חושבים, שלהיות אחראי קינוחים דווקא בפסח שצריך להקפיד על קינוח כשר, זה פשוט? זה בהחלט מאתגר ואולי בגלל זה תמיד משאירים את העבודה הזו לי.

בעיקרון, ישנם אין ספור קינוחי פסח אפשריים, עוגות ללא קמח, מוסים ועוד, רק שהפעם דווקא התחשק לי ללכת על נסיכת העוגיות. עוגיה רכה ונעימה במילויים שונים, שפשוט אי אפשר לעמוד בפניה, ואני מדבר כמובן על ה- מקרון.

מקרון היא עוגיה שמתאימה בדיוק לפסח, מצד אחד ביס קטן ומושלם, מצד שני אין טיפת קמח, הרי כל כולה של העוגיה המופלאה הזו עשויה שקדים, סוכר וחלבון ביצה.

ההכנה יחסית פשוטה רק שלפני שמתחילים חשוב להקפיד על כמה כללים פשוטים:

הכנות- הכינו מראש את כל מה שאתם צריכים, נייר אפיה מסומן, רכיבי מתכון שקולים, תנור מחומם, מילויים שהספיקו להתייצב וכו’, זה יקל עליכם את העבודה.

מרקמים- הקפידו להגיע למרקמים הנכונים, גם בקצף החלבון וגם בחומרים היבשים כדי להגיע לתוצאה טובה.

תנו להן זמן- לאחר האפיה חשוב מאוד לתת למקרונים להתקרר ולהתייצב אחרת לא תוכלו לעבוד עם העוגיות.

היות והגיע אלי המולטי טאלנט של בוש החלטתי לנצל את גודל הקערה שלו כדי להכין כמות גדולה יותר, במעבד המזון הזה אפשר להגדיל בפעם אחת את הכמות פי 3 או 4 אפילו!

תמונה סופית ירוק

ועכשיו למתכון:

רכיבים לכ-25 מקרונים (50 עוגיות נפרדות)

100  גרם אבקת שקדים (כוס 1)

 100 גרם אבקת סוכר (כ3/4 כוס)

 110 גרם סוכר (חצי כוס)

 30 מ”ל מים

 75 גרם חלבון )חלבונים מ-2 ביצים בגודל L)

 5 כפות אספרסו או 5 כפות קפה נמס לאחר שהמסתם אותו במים.

הערה קטנה-

היות ואני לא חובב צבעי מאכל אני לא מרבה להשתמש בהם ומעדיף את צבעי הטבע ולכן השתמשתי באספרסו לצבע, ניתן להוסיף לקצף החלבונים כמה שניות לפני סיום ההקצפה מספר טיפות של צבע מאכל שאתם אוהבים.

מילויים-

 בעוגיות שאני הכנתי השתמשתי בשלושה מילויים.

  1. מילוי נוטלה- שימו את צנצנת הנוטלה בקערה עם מעט מים חמים כדי שטיפה תתרכך, יהיה לכם יותר קל למרוח על העוגיה.
  2. מילוי קרם ערמונים- ניתן להשיג בחנויות אפייה מתמחות.
  3. מילוי פיסטוק ושוקולד לבן- מחממים 120 מ”ל שמנת מתוקה עם כפית ממרח פיסטוק בסיר עד לסף רתיחה ושופכים אותה על 100 גרם שוקולד לבן חתוך לחתיכות דקות, מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס. משאירים להתקרר במקרר למשך הלילה.

אופן הכנה

1. בעזרת חותכן עוגיות או כוס משרטטים על 2 ניירות אפייה עיגולים ברווחים של כ-1 ס”מ בגודל של העוגיה שאתם רוצים, רצוי לסמן את העיגולים בקוטר סטנדרטי של 3 או 4 ס”מ. הניחו את נייר האפיה על תבנית כאשר צד הסימון פונה מטה כדי לא ללכלך את העוגיות בדיו או עופרת.

2. חממו תנור ל-150 מעלות טורבו. הכינו שק זילוף עם צנטר חלק בקוטר 8 מ”מ. למי שאין צנטר ניתן לזלף ללא צנטר רק שזה יהיה קצת פחות מדוייק.

3. למעבד המזון הכניסו את אבקת הסוכר ואבקת השקדים ובעזרת להב החיתוך טחנו היטב את אבקת הסוכר והשקדים. נכון, מדובר באבקות כבר אבל הטחינה שלהן במכשיר חזק עם סכינים טובות יגרום לאבקה להיות עוד יותר דקה וזה בדיוק מה שאנחנו צריכים. ואני חייב להודות שהמכשיר עשה עבודה מצויינת בטחינה והגיע לרמה טובה ודקה מאוד. העבירו את האבקות לקערה נפרדת ושטפו את הקערה היטב לשלב הכנת החלבונים.

טחינה

טחנו היטב את אבקת הסוכר והשקדים לתוצאה טובה יותר

4. השלב הבא הוא הכנת מרנג איטלקי ולצורך כך יש צורך במדחום. הרעיון בהכנת מרנג איטלקי הוא הכנסת הסוכר לחלבונים לא בצורתו הגרגרית, אלא כשהוא חם ומומס.

כמו שכתבתי, המולטי טאלנט שהשתמשתי בו יכול להכיל כמות גדולה מאוד של חלבונים גם לאחר ההקצפה שלהם כך שאם אתם צריכים כמות גדולה אל תהססו לעשות אותה ביחד.

למי שאין מדחום-

הכניסו את החלבונים למעבד המזון עם אביזר ההקצפה והפעילו את המכשיר במהירות גבוהה. חשוב מאוד שאתם מפרידים את החלבונים שלא יכנס בכלל חלמון. אם נכנס חלמון לחלבונים אי אפשר להקציף אותם.

כשאתם מתחילים לקבל קצף חלבי וקליל התחילו לשפוך את הסוכר פנימה תוך כדי הקצפה. אט אט החלבונים יהפכו לקצף יציב. בשניות האחרונות שפכו פנימה את הקפה. שימו לב לא להגיע לקצף נוקשה מדי אלא מבריק ורך אך יציב.

קצף

קצף החלבונים. התוצאה צריכה להיות קצף מבריק ורך אך עדיין יציב

למי שכן יש מדחום-

בסיר קטן מביאים לרתיחה את הסוכר והמים, כשהסוכר נמס ומתחיל ביעבוע חזק מוסיפים את הקפה ומודדים את חום התערובת. כשהיא מגיעה ל-118 מעלות היא מוכנה ויש להסירה מהאש.

טיפ קטן- קצת לפני שהיא מגיעה ל118 מעלות הורידו מהאש, היא תמשיך להתחמם מהסיר.

כשהחום מגיע ל-100 מעלות זה הזמן להתחיל את פעולת ההקצפה.

הכניסו את החלבונים למעבד המזון עם אביזר ההקצפה והפעילו את המכשיר במהירות גבוהה.

כשהסוכר הגיע לחום הרצוי שפכו אותו בזילוף דק דק לחלבון תוך כדי הקצפה.

עכשיו זה עניין של שניות עד שהקצף יהיה מוכן.

שימו לב לא להגיע לקצף נוקשה מדי אלא מבריק ורך אך יציב.

סוכר

סוכר הקפה. חשוב לתת לו להגיע ל118 מעלות לפני שמכניסים אותו לחלבונים המוקצפים

5. כעת כשיש לכם מצד אחד קצף חלבונים ומצד שני את האבקות הטחונות זה הזמן לערבב.

קפלו בעדינות את האבקות לתוך הקצף, עשו זאת בשני חלקים וכמובן עשו זאת בעדינות כדי להוריד כמה שפחות נפח.

הכניסו את התערובת לשק זילוף, וזלפו לתוך העיגולים המסומנים. קחו בחשבון שאחרי שתסיימו לזלף התערובת קצת תתפרס כך שכמות של כף מטבח רגילה תתאים לכל עיגול.

לאחר שסיימתם לזלף, חבטו קלות את התבנית במשטח העבודה, הפעולה הזו תוציא בועות אויר ותשטח מעט את הקרם.

סידור נייר אפיה

רגע לפני התנור, זכרו לא לשים יותר מדי היות והעוגיות מקבלות דפיקה קלה שתגרום להן להתפרס

רגע לפני התנור, זכרו לא לשים יותר מדי היות והעוגיות מקבלות דפיקה קלה שתגרום להן להתפרס.

6. הכניסו לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות ל-12 דקות. הוציאו את התבנית ותנו לעוגיות להתקרר לגמרי. לאחר קירור נתקו בעדינות את העוגיות מנייר האפיה.

מרחו (אפשר בעזרת זילוף) כפית מהמילוי במרכז אחד הצדדים, הניחו את הצד השני של העוגיה על הקרם וסובבו עם כיוון השעון תוך לחיצה עדינה כדי שהקרם יתפשט.

זהו, העוגיה שלכם מוכנה!

כדאי לשמור בקירור והיא תהיה טובה אפילו יום אחרי. היא תשמר במקרר כ-3 ימים.

אז בין אם אתם אוהבים את העוגיות שלכם במילוי של פיסטוק או של שוקולד או שבכלל אתם מהאנשים שיתפרעו בטעמים שאתם אוהבים, אין ספק שזו עוגיה מנצחת והכי חשוב מתאימה לחג הכל כך אהוב הזה- פסח.

והאמת שעם מכשיר אחד פשוט לתפעול, שבאמת יעשה עבורכם את מרבית העבודה, גם הכנת כמות גדולה של עוגיות לא תהיה בעיה עבורכם. יש לו מנוע חזק שמגיע לתוצאות מצויינות גם ללא מיקסר (האמת שהופתעתי) ולפעמים זה כל מה שאנחנו צריכים, איזה מולטי טאלנט שיודע לעשות הכל, ולכם רק נשאר להכניס לתנור ולהגיש.

חג שמח!

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה