הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

עוקבים: 66

החל מינואר 2015

העוגיות האלה הן כל מה שאפשר לבקש בבוקר לקבלת אנרגיה מהירה (והאמת גם בשעות האלה של איבוד האנרגיה באמצע היום). כשהקפה שלכם עומד בודד על השולחן ומת למשהו לידו זה הפתרון.

פשוטות מאוד להכנה וטעימות בטירוף!

רוצות עוד מתכונים שווים? – תעקבו אחרי גם באינסטגרם- לחצי כאן!  ולפייסבוק לחצי כאן!

 

רכיבים-

לבצק הפריך:
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כוס ורבע קמח לבן
50 גרם סוכר
רבע כפית מלח גס
1 חלמון ביצה
2 כפות שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל

למילוי
15-20 תמרים מסוג מג׳הול מגולענים וחתוכים גס
1 כפית קינמון
150 גרם אגוזים מאיזה סוג שאתם אוהבים קצוצים גס
1 כף סוכר חום (אם התמרים מתוקים מאוד אפשר בלי)
רבע כפית אגוז מוסקט מגורד

אופן הכנה-

1.
מכינים את הבצק-
למעבד מזון מכניסים את הקמח והסוכר ומעליהם את החמאה. בפולסים קצרים מעבדים את הקמח והחמאה לתערובת פירורית.
זהירות מעיבוד יתר התערובת צריכה להיות פירורית ולא עיסתית.

מוסיפים את יתר רכיבי הבצק וממשיכים לעבד בפולסים קצרים עד שכל החומרים מתאחדים. במידת הצורך מאחדים ידנית.

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

2.
בנתיים מכינים את מילוי התמרים-
מערבבים בקערה את כל רכיבי המילוי ולשים בעזרת הידיים. דואגים שכל התבלינים והאגוזים נכנסים לתוך התמרים.
יוצרים גליל ארוך באורך 40 ס״מ ועוטפים אותו בניילון נצמד.
משאירים בצד לבנתיים.

3.
חממו תנור ל180 מעלות.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים על משטח עבודה מקומח.
מרדדים אותו למלבן בגודל 30 על 40 ס״מ ובעובי של כס״מ.
הניחו את גליל התמרים במרכז הבצק המרודד ומעכו אותו לרוחב של 10 ס״מ
כעת קפלו את הבצק משני בצדדים צד אחד קפלו על התמרים ואז את הצד השני על הבצק שקיפלתם קודם.

את הקצוות הפתוחים הדקו כדי שהמילוי לא יברח.

4.
העבירו בזהירות לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. אם לא נכנס ישר אפשר גם באלכסון. לפני האפיה סמנו את גודל העוגיות שאתם רוצים, בעזרת סכין
חרצו את הבצק בהפרשים של כס״מ.
אופים במרכז התנור כחצי שעה או עד שהבצק מקבל צבע זהוב יפה.
מוציאים ומקררים לחלוטין.
כעת שהעוגיות קרות, המשיכו את החיתוך עד לתחתית והפרידו לעוגיות.

פזרו אבקת סוכר.

5.
בתאבון

 

עוגיות תמרים

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה