הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

מכירים את זיכרונות הילדות האלה שמציפים אותנו לפעמים.

זה תמיד מגיע ברגעים נוסטלגיים כאלה, שאנחנו מסתכלים בתמונה ישנה או פוגשים חבר של שנים ואז פשוט הזכרונות עולים, נזכרים איך פעם היה פשוט יותר, טהור יותר עוד לפני כל ההמצאות החדשות והסלולרי.

אז ככה גם מגיעים זיכרונות על אוכל וכשאני אומר אוכל אני מתכוון למתוק…

אותן עוגות פשוטות פשוטות אבל בנינו הן הכי טעימות. שלוקח בדיוק רגע וחצי להכין אותן ועוד רגע וחצי עד שהתבנית מתרוקנת.

והעוגה הזו, בדיוק לוקחת אותי לאותם זיכרונות מתוקים של ילדות, של פעם. שבאמת הכל היה פשוט יותר…

רוצות עוד מתכונים שווים? – תעקבו אחרי גם באינסטגרם- לחצי כאן!  ולפייסבוק לחצי כאן!

 

רכיבים-

אני השתמשתי בתבנית שמתאימה לשכבה של 12 ביסקוויטים 4*3

36 ביסקוויטים פתי בר (וניל או שוקו)

חצי כוס חלב להרטבת הביסקוויטים.

500 מ”ל שמנת מתוקה

1 כוס חלב לתערובת הגבינה

1 חבילת אינסטנט פודינג וניל

3 כפות סוכר (אפשר גם בלי למי שמעדיף פחות מתוק)

גרידה מלימון שלם

500 גרם גבינה לבנה (אני השתמשתי בסקי 3%)

 

אופן הכנה-

1.

בקערת המיקסר מקציפים את השמנת, החלב, הסוכר ואינסטנט פודינג

כשמתחילים לקבל קצף שמתקרב ליציבות מוסיפים את הגבינה ואת גרידת הלימון וממשיכים להקציף עד שמתקבלת תערובת יציבה אך לא נוקשה מדי. הכוונה שהיא תהיה נוקשה אך עדיין נוזלית

היא עוד תתייצב במקרר.

2.

מתחילים לסדר את העוגה-

שופכים את חצי כוס החלב לקערה וטובלים את הביסקוויטים בחלב למספר שניות.

מסדרים שכבה ראשונה בתחתית התבנית ועליה שופכים שליש מתערובת הגבינה.

מעל התערובת עוד שכבה של ביסקוויטים טבולים בחלב ועוד שליש תערובת גבינה ולאחר מכן שוב פעם.

העוגה צריכה להיות עם 3 שכבות של ביסקוויטים והשכבה האחרונה היא שכבת גבינה.

מכסים את התבנית בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-3 שעות.

3.

מפזרים מעל אבקת קקאו ומגישים.

4.

בתאבון

222

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה