הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

מכירים את התחושה הזו שנכנסים למאפיה וריח של שמרים ומאפים תופס את האף ואז פשוט נכנסים לעולם משל עצמנו… אז למה לא לעשות את זה גם בבית?

האמונה שלי, לפחות במטבח היא, שאם אפשר להכין בבית, בלי חומרים משמרים ומרכיבים שאני לא יודע לקרוא אפילו אז עדיף והאמת שגם עבודה עם בצקים שמרים ואפיה בכלל היא עניין פשוט מאוד ובאמת שאין מה לפחד ממנו.

ואחרי שאמרתי את כל זה, גם הכנת פיתות בבית היא דבר כל כך פשוט שאחרי שתכינו פעם אחת לא תבינו בכלל למה קניתם פיתות מוכנות עד היום. זה יקח לכם גג חצי שעה ויש לכם פיתות מדהימות!

כמה טיפים קטנים לפני שמתחילים-

* בצק שמכיל שמרים מגיב אחרת בסביבה חמה או קרה כך שבחורף ובקיץ ההתפחה יכולה להשתנות מבחינת זמנים ובקיץ גם אפשר להשתמש בפחות שמרים ופחות סוכר אפילו עד חצי מהכמות של המתכון.

* שמרים לא אוהבים שומן ומלח כך שחובה לערבב את השמרים היטב בקמח כדי שלא יהיה מגע ישיר בשמן או מלח.

*שימו את הפיתות בחלק העליון של התנור אך לא במדף הכי עליון שהגריל לא ישרוף את הפיתות.

*אפו כל פעם מגש אחד אחרת לא יתקבל צבע יפה והפיתות לא יקבלו את מכת החום שהן צריכות.

*השתדלו שהפיתות יהיו זהות כדי שהאפיה תהיה זהה.

 

אהבת? תעקבו אחרי גם באינסטגרם- לחצי כאן!  ולפייסבוק לחצי כאן!

 

רכיבים ל-8-10 פיתות

0.5 קילו קמח
1 כף  סוכר
1 כף שמרים יבשים
0.5 כף שטוחה מלח
1 כוס מים חמימים
מעט שמן לשימון

אופן הכנה-

1.
שמים בקערה את הקמח ויוצרים גומה. מערבבים את השמרים והסוכר בכוס המים עד שהשמרים נמסים ושופכים לגומה.

מתחילים ללוש הכל יחד. הבצק צריך להיות רך ונעים ולא יבש או דביק מדי.

לאחר כמה דקות לישה מוסיפים את המלח ולשים עוד כמה שניות.

לאחר שהבצק מוכן משמנים אותו היטב ונותנים לו לתפוח כ-20 דקות בקערה מכוסה במגבת. בימי הקיץ יתכן והזמן יתקצר.

2.
מחממים תנור ל220 מעלות במצב גריל.

יוצרים מהבצק נחש באותו עובי ומחלקים אותו ל-8. אם רוצים פיתות קטנות יותר או גדולות יותר מחלקים לחלקים שונים.
יוצרים מכל חלק עיגול ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
מכסים במגבת ונותנים להם לנוח כ-5 דקות.

3.
מקמחים משטח עבודה קלות ומשטחים כל עיגול לפיתה. המטרה פה היא לפתוח את הבצק לצורה שרוצים ולא להדק אותו מדי. מניחים את הפיתות בתבנית המרופדת בחזרה (הפעם במצב פיתה). כדאי לקמח מעט את התבנית.

אל תצמידו מדי את הפיתות הן תתפחנה מעט.

4.
אופים כ-8 דקות או עד שהפיתות מתנפחות ומשחימות. הפיתות לא התנפחו לא קרה כלום רק תשימו לב שהן לא נשרפות.

5.
הפיתות תהיינה הכי טובות באותו יום.
אבל אם תקפיאו אותן באותו יום (את מה שלא אכלו הכוונה) גם אחרי הפשרה הן יהיו מצויינות!

6.
בתאבון

15995194_1600242106657552_1844899544537388851_o

 

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה