הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

 לפני כחודש חזרתי מויאטנם. מקום מדהים וקסום שפשוט לא נתן לעין מנוחה לרגע. ולמה אני מספר את זה בכלל ומה הקשר לעוגה? כי הרי הקינוחים במזרח הם לא ההתמחות שלהם… אז ככה…
עברתי על התמונות (986 במספר) ופתאום נזכרתי בהרי השיש העצומים שביקרנו בהם. 5 הרי שיש מדהימים ביופיים כמו שרק שיש יכול להיות. השכבות האלה הצבעים ומייד התחשקה לי עוגת שיש. יפה כזו גבוהה עם סימוני שיש שעושים כייף בעין וטעים בבטן..
אז נכון אין עוגת שיש בויאטנם אבל מזל שאנחנו בישראל לא?
ואם כבר פינוק- תעקבו אחרי גם באינסטגרם- לחצי כאן!  ולפייסבוק לחצי כאן!
תרשמו מתכון…
רכיבים-
לבלילת השוקולד-
שליש כוס שוקולד מריר 72%
שני שליש חלב
100 גרם חמאה
חצי כוס סוכר חום בהיר
2 ביצים
חצי שקית אבקת אפיה
כוס+4 כפות קמח
1 כף אבקת קקאו
לבלילת הוניל-
150 גרם חמאה
חצי כוס סוכר חום בהיר
2 ביצים
כף תמצית וניל
שליש כוס חלב
חצי שקית אבקת אפיה
כוס+4 כפות קמח
ציפוי-
6 כפות אבקת סוכר
3 כפות קקאו
150 מל ליקר קפה (אני השתמשתי ב- sheridan’s) למי שאין ליקר קפה ניתן להשתמש בכל ליקר שאתם אוהבים או בחלב.
1.
מחממים תנור ל180 מעלות
ומשמנים תבנית בבקה בחמאה ומכסים את החמאה בשכבה דקה של קמח. שופכים פנימה כף קמח ומנערים אותו בתוך התבנית עד שכולה מצופה בשכבה דקה של קמח את השאריות זורקים.
2.
מכינים את בלילת השוקולד
ממיסים שליש כוס שוקולד מריר (72%) בשני שליש כוס חלב. אפשר במיקרו ואפשר גם על הגז. כדאי שהשתמש בשוקולד מריר מאוד זה יאזן את הטעמים בעוגה.
תנו לתערובת להתקרר מעט לטמפרטורת החדר.
בקערת המיקסר מקציפים עם וו גיטרה 100 גרם חמאה וחצי כוס סוכר חום בהיר עד שמקבלים עיסה תפוחה וקלילה, למי שאין מיקסר ניתן לעשות זאת ידנית עם כף עץ רק חשוב לערבב טוב כדי להעלים את גרגירי הסוכר. תוך כדי עבודת המיקסר מוסיפים 2 ביצים אחת אחרי השניה עד שהבלילה מקבלת מרקם אחיד.
אם החמאה נדבקה לדפנות הקערה גרדו אותה עם לקקן.
מוסיפים לתערובת החמאה והביצים את תערובת החלב והשוקולד ומערבבים היטב
מנפים פנימה כוס ועוד 4 כפות קמח ,כף אבקת קקאו וחצי שקית אבקת אפיה
מערבבים הכל היטב אך לא יותר מדי. כשהכל אחיד הפסיקו לערבב אחרת תקבלו עוגת חנק.
הבלילה צריכה להיות יחסית נוזלית אבל לא מימית מדיי.
מניחים את התערובת בצד.
3.
מכינים את בלילת הוניל-
בקערת המיקסר מקציפים עם וו גיטרה 150 גרם חמאה וחצי כוס סוכר חום בהיר עד שמקבלים עיסה תפוחה וקלילה תוך כדי עבודת המיקסר מוסיפים 2 ביצים אחת אחרי השניה עד שהבלילה מקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים כף תמצית וניל אמיתי ושליש כוס חלב.
מנפים פנימה כוס ועוד 4 כפות קמח , וחצי שקית אבקת אפיה
מערבבים הכל היטב אך לא יותר מדי. כשהכל אחיד הפסיקו לערבב אחרת תקבלו עוגת חנק.
הבלילה צריכה להיות קצת סמיכה ולא דלילה מדי.
4.
שופכים לתבנית את בלילת הוניל ומשטחים עליה שופכים את בלילת השוקולד מחדירים את המוט של כף עץ עד לתחתית ועוברים איתה בצורה מעגלית על העוגה. בלילת השוקולד צריכה להכנס מעט לתוך הוניל כדי לקבל את הצורה. הזהרו לא לערבב מדי אחרת תהיה רק עוגת שוקולד
5.
אופים45 דקות או עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים.
6.
מכינים את ציפוי הקקאו-
הציפוי הזה לא הכרחי אבל הוא מוסיף ברק ולחות לעוגה וכדאי להשקיע בו.
מערבבים את כל מרכיבי הציפוי בקערה. שפכו בהתחלה מעט מהליקר והמשיכו להוסיף נוזל עד שמתקבלת תערובת נוזלית אך עדיין מעט סמיכה.
7.
כשהעוגה יוצאת מהתנור הפכו אותה ישר על צלחת והפכו אותה חזרה שתעמוד על בסיסה
בעזרת מברשת הברישו אותה בעדינות בציפוי.
חשוב לעשות זאת שהיא עוד חמה כדי שתספוג את הציפוי.
העוגה תשמר כשבוע בחוץ.
8.
בתאבון
צילום מסך 2017.01.15 ב.20.21.23

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה