הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

עוקבים: 66

החל מינואר 2015

לפעמים, (והאמת שהרבה פעמים אם להיות כנים) יש חשק עז לשוקולד. מפנק כזה נימוח כזה שחתיכה 1 אף פעם לא מספיקה באמת. ואם להגיד את האמת (אפרופו כנות) שהעוגה הזו היא אחת העוגות. מפנקת ומעודנת שלוקח ממש כלום זמן להכין. ואם תשימו לב בתמונה רואים כמה היא לחה…

אז למה שלא תפנקו את עצמכם?

ואם כבר פינוק- תעקבו אחרי גם באינסטגרם- לחצי כאן!  ולפייסבוק לחצי כאן!
רכיבים- לתבנית 30*20

לבראוניז-
75 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר (אני השתמשתי ב100 גרם שוקולד 52% ועוד 50 גרם שוקולד 70%)
1 כפית מלח גס
3 ביצים
185 גרם סוכר חום בהיר
75 גרם קמח
3/4 כפית אבקת אפיה
22 גרם אבקת קקאו איכותית

לגנאש-
150 גרם שוקולד מריר (52%)
2 כפות דבש
4 כפות בייליס (ליקר קפה,אייריש קרים, למי שאין גם כפית גדושה של קפה נמס תעשה את העבודה)
50 גרם חמאה

הכנה-
1.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית מלבנית בנייר אפיה.

ממיסים את השוקולד החמאה והמלח מעל בן מרי או במיקרו (מי שממס במיקרו יש להזהר לא לשרוף את השוקולד ולהפעיל את המיקרו כל פעם ל30 שניות לערבב ולהמשיך עד שהכל נמס). מקררים לטמפרטורת החדר.

2.
לקערת המיקסר מכניסים את הסוכר והביצים ומקציפים כ-3 דקות במהירות בינונית עד שמקבלים תערובת תפוחה ובהירה. ניתן גם לעשות זאת ידנית אך זמן ההקצפה יהיה רב יותר.

3.
מאחדים בין תערובת השוקולד לתערובת הביצים ע”י שפיכת תערובת השוקולד על הביצים וערבוב עדין עד לאיחוד.

4.
מנפים בעזרת מסננת את הקמח אבקת הקקאו ואבקת האפיה מעל תערובת הביצים והשוקולד ומקפלים בעדינות עד שאתם מקבלים תערובת אחידה וסמיכה.

5.
מעבירים את התערובת לתבנית המרופדת ואופים 15-20 דקות. לאחר 15 דקות בדקו עם קיסם שעדיין ישנם פירורים לחים.. הזהרו מאפיית יתר.

6.
לאחר האפיה תנו לבראוניז להתקרר מעט. לאחר קירור יהיה קל יותר להפוך אותו על מגש להסיר את נייר האפיה בעדינות ולהחזיר לתבנית.

7.
בקערה נפרדת ממיסים את מרכיבי הגאנש מעל בן מרי או במיקרו.
שופכים את הגאנש המומס מעל העוגה ומטים את התבנית כך שהגאנש יתפזר בצורה אחידה על העוגה.
מחכים כחצי שעה עד שהגאנש מתייצב פורסים חתיכה יפה ובתאבון!

 

15894783_1593292604019169_8045300176930674688_n

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה