הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

IMG-20161215-WA0026~2
אני חייב לציין שלא תמיד אהבתי אפייה. ההתעסקות הזו, מדידות, בצקים כן יצא לא יצא תמיד קצת הרתיעה אותי. אבל ברגע שהתחלתי לנסות ותאמינו לי נכשלתי לא מעט פעמים זה בסוף הגיע!
באפיה חייבים להיות מדוייקים נכון אבל גם חייבים לנסות ולטעות עד שזה יוצא פרפקט.
אז קבלו מתכון שמשלב אפייה ובצק מקסים במיוחד שאתם פשוט חייבים לנסות.
וגם אם תטעו ויצא אמפנדס אחד פחות יפה בבטן הכל נראה אותו דבר… והבא בתור יצא מושלם!
לעוד מתכונים עקבו אחרי :  לפייסבוק לחצי כאן!  לאינסטגרם לחצי כאן!
רכיבים לכ-30 יחידות
לבצק-
30 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
500 גרם קמח לבן
1 ביצה שלמה + 1 חלבון מביצה נוספת (את החלמון יש לשמור בצד להברשה)
1 כפית חומץ יין לבן
למילוי-
0.5 ק”ג בשר עגל טחון עם שומן
1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות
כפית צ’ילי טרי קצוץ דק
2 כפות עלי טימין
5 שיני שום קצוצות דק
1 כפית סומק
חופן צנוברים
שמן זית לטיגון
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה-
מכינים את הבצק
1. מפוררים את החמאה בתוך הקמח בעזרת כפות הידיים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את הביצה והחלבון מהביצה השניה ואת החומץ ולשים היטב עד שמתקבל בצק רך ונעים.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
בנתיים מכינים את המילוי (ניתן להכין אותו גם כמה שעות קודם)
2. מחממים היטב מחבת רחבה ומוזגים אליה שמן זית. מטגנים את הבצל, הטימין והצילי עד להזהבה של הבצל. מוסיפים את השום והצנוברים ומטגנים מעט (זהירות שלא ישרפו). מוסיפים את הבשר ומטגנים רק עד להשחמה. זכרו שהבשר עוד יעבור אפיה כך שלא נרצה לייבש אותו. לפני שהבשר מוכן הוסיפו את התבלינים הסומק המלח והפלפל וטגנו אותם עם הבשר כחצי דקה.
הסירו מהאש והעבירו לקערה נקייה. צננו לגמרי!
הרכבה-
3. הוציאו את הבצק מהמקרר וחצו אותו ל-2. חצי אחד הניחו על משטח מקומח קלות ואת החצי השני החזירו עטוף למקרר.
רדדו את הבצק לעובי חצי ס”מ וקרצו עיגולים בקוטר של כ-7-8 ס”מ. הבצק יכול להיות קצת עקשן בהתחלה אבל אל תוותרו לו…
חממו תנור ל-200 מעלות ורפדו תבנית אפייה בנייר אפייה.
4. הניחו מהמילוי במרכז כל עיגול בצק, הבצק לא אמור להקרע בסגירה כך שניתן לשים אפילו 2 כפיות מילוי. סגרו צד אחד על השני והדקו את הבצק בקצוות הפתוחים. התחילו מהאמצע והדקו קודם צד אחד ואז את הצד השני. עד שנוצר לכם חצי עיגול. שימו לב שאתם מהדקים טוב את הקצוות. כדי שהמילוי לא יברח.
ליצירת הצורה היפה למעלה צבטו את הבצק בקצה העליון שזה עתה סגרתם וסובבו אותו נגד כיוון השעון ליצירת שפיץ.
הניחו כל אמפנדס מוכן בתבנית ברווחים של כ- 5 ס”מ אחד מהשני. הם לא יתנפחו מדי אבל עדיף שלא יגעו אחד בשני אחרת ידבקו.
5.הברישו את האמפנדסים המוכנים בחלמון הביצה שנשאר לכם ואפו כ-30 דקות עד שהחלק העליון של הבצק מזהיב יפה.
6. הגישו לצד סלט ירוק/ירקות…
למי שרוצה ניתן להגיש לצד רוטב יוגורט צילי לרענון. מערבבים גביע יוגורט עם כפית רוטב צילי חריף.
7. בתאבון!
לעוד מתכונים עקבו אחרי :  לפייסבוק לחצי כאן!  לאינסטגרם לחצי כאן!

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה