הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

 

מכירים את זה שכל פסח אתם מכינים את אותו הסלמון… אותו נתח גדול במרכז השולחן ויוצא לכם מדהים? אז תרשו לי להציע שדרוג קטן… ותאמינו לי האורחים שלכם ישתגעו על זה!
הפסח הזה הסלמון שלכם יהיה ירוק! כן , כן.. ירוק! והטעם שלו יהיה מטורף.

אז תפתיעו את עצמכם וגם את האורחים…

12993383_1319151968099902_5489653505338908211_n

FOODIS גם בפייסבוק- לחצי כאן

רכיבים לפילה סלמון שלם

לסלמון-
1 פילה סלמון
מלח גס
פלפל שחור גרוס
גרידה מלימון 1
מיץ מחצי לימון
מעט שמן זית

לפסטו-
1 כוס עלי סלרי
1 שן שום
מיץ וגרידה מחצי לימון
50 גרם פרמז׳ן מגורדת
חופן צנוברים קלויים
0.5 כפית מלח
0.5 כפית פלפל שחור
שמן זית

להגשה-
1 כפית יוגורט לכל מנה

אופן הכנה-
1.
מחממים תנור ל-200 מעלות
מייבשים את פילה הסלמון בעזרת מגבת נייר משני הצדדים ומניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה
מורחים על הסלמון את שמן הזית והלימון ובוזקים מעל פלפל שחור בנדיבות מלח וגרידת לימון.
אופים 20 דקות.

2.
מכינים את הפסטו
לבלנדר מכניסים את כל רכיבי הפסטו מלבד השמן ומתחילים לטחון במהירות בינונית. לאט לאט מוזגים שמן זית עד שהפסטו מקבל מרקם משחתי מעט דליל. במידה והפסטו יצא מעט נוזלי אפשר להוסיף עוד עלי סלרי.
טועמים ומתקנים טעמים.

3.
להגשה מזלפים על צלחת מהפסטו בצורה חופשית. מניחים חתיכת סלמון מעל הפסטו וסוחטים מעל לימון.
מניחים יוגורט על חתיכת הסלמון ומזלפים מעל הכל עוד מעט מהפסטו.

4.
בתאבון!

FOODIS גם בפייסבוק- לחצי כאן

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה