הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

יש משהו מאוד מרגיע בעוגיות. צנצנת עוגיות גדולה מונחת על שולחן כאילו מחכה שמישהו יגנוב מתוכה עוגיה או שתיים. הפירורים האלה שנשארים על השולחן כאילו מרמזים על העבר ומפתים לעתיד…

למתכון הזה לקח לי המון זמן להגיע והאמת שהיה שווה את זה. המון ניסויים היו בדרך עד שהגעתי למרקם הזה ואוח, אוח הטעם הזה! חלומי…
מדובר בעוגיות בהחלט מדהימות. רכות נימוחות כאילו שאחת מהן היא לגמרי ההתחלה לחיסול צנצנת שלמה.

תרתיחו קומקום לקפה כי העוגיות האלה יהיו מוכנות ציק צק!

FOODIS גם בפייסבוק! לחצי כאן.

 

11913976_1167781559903611_5456800651195921939_n
רכיבים- (לכ-30 עוגיות)
200 גרם חמאה
100 גרם סוכר
1 מקל וניל (הגרגירים בלבד, גם 2 כפיות תמצית יעשו את העבודה)
קמצוץ מלח גס
3 כפות גדושות ריקוטה
גרידה מלימון 1
250 גרם קמח מנופה

אופן הכנה:

1.
מחממים תנור ל-180 מעלות.

לקערת המיקסר עם וו גיטרה מכניסים את החמאה הסוכר והוניל ומערבלים במהירות בינונית כ-5 דקות.
מוסיפים את הריקוטה, גרידת הלימון והמלח ומערבלים עד לאיחוד.

2.
מוסיפים את הקמח ומערבלים עד לאיחוד.

3.
יוצרים צורות על תבנית מרופדת בנייר אפיה. והאמת, כל צורה שבא לכם לעשות תתקבל בברכה. אני הכנסתי את התערובת לשק זילוף עם צנטר של כוכב ומכאן הצורה שבתמונה.

רק תדאגו להשאיר כסנטימטר מאחת לשניה.

4.
מכניסים את התבנית למקפיא ל-10 דקות ומייד לתנור ל-12-15 דקות או עד שהן משחימות.

5.
מקררים מעט לפני שמאחסנים בצנצנת אבל בואו נהיה כנים, זה יגמר לפני…

העוגיות תחזקנה כשבוע בצנצנת סגורה.

6.

בתאבון

Snap 2016-03-09 at 09.24.39

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה