הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

אם יש סלט שאני פשוט משתגע עליו זה הסלט הזה. אני מת על גזר בכללי וכשהוא הופך להיות חריף זה פשוט מעדן. הניגוד הזה בין מתיקות הגזר לחריפות הסלט הזה יוצרת פיצוץ בפה.
גאון מי שהמציא אותו וגאונים המרוקאים על כך!

אני בטוח שלכל אחד ואחת מכם יש גירסה מנצחת. וחלילה לי שאתחרה בסבתות שמכינות את זה כבר שנים (שלהן בטוח הכי טעים!) רק שזו הגירסה שלי… נעימה בפה קצת חמוץ קצת חריף אבל לא יותר מדי… תנסו

אהבתן? אני גם בפייסבוק! לחצו כאן…

 

11924545_1167754183239682_8369486126333696093_n

רכיבים:
10 גזרים קלופים חתוכים לטבעות מבושלים במים עד לרמת אל דנטה (ריכוך קל אך עדיין עם קושי)
1 כפית פפריקה מתוקה
0.5 כפית פפריקה חריפה (אפשר להוסיף עוד למי שאוהב ממש חריף…)
1 כפית כמון
מיץ וגרידה מ- 2 לימונים
0.5 כפית מלח
0.5 כפית פלפל גרוס
0.5 צרור כוסברה קצוצה
1/4 כוס שמן זית
3 שיני שום כתושות

אופן הכנה-
1.
מסננים את הגזרים שבישלתם ומעבירים לקערה.
מחממים מחבת קטנה עם חצי מכמות שמן הזית. מטגנים מספר שניות את הפפריקה המתוקה והחריפה והכמון.
מוסיפים את השום ומטגנים גם אותו מספר שניות ושופכים הכל על הגזרים
* אפשר גם להוסיף ישר את התבלינים ללא טיגון רק שלדעתי זה פותח להם את הטעם ומשדרג אותם.
2.
מוסיפים את כל יתרת המרכיבים לקערה (גרידת הלימון והמיץ, יתרת שמן הזית, מלח ופלפל וכוסברה) ומערבבים היטב.
3.
טועמים ומתקנים טעמים
4.
בתאבון

 

אהבתן? אני גם בפייסבוק! לחצו כאן…

 

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה