הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

הפאי הזה משלב 3 מרכיבים טעימים בטירוף שכל כך משתלבים יחד.
מה יותר כייף מפאי פריך וכייפי שמקבל אליו באהבה מלית רכה של שוקולד עם טעמי בננה ופקאן נהדרים.

טעים!

FOODIS גם בפייסבוק, לחצי כאן!

12079100_1199830306698736_1563431331311107887_n

רכיבים: (לתבנית פאי)
לקלתית-
100 גרם קמח
75 גרם חמאה
1 חלמון ביצה
2 כפות מים
3 כפות סוכר

למלית-
375 גרם שוקולד
300 מ״ל שמנת מתוקה
3 ביצים
0.5 כפית מלח

4 בננות בשלות מאוד קלופות וחתוכות לטבעות
1 כוס פקאנים שבורים בגסות

הכנה-

1.
מכינים את הקלתית:
מכניסים את הקמח והחמאה למעבד מזון ובפולסים קצרים טוחנים אותם למרקם חולי.

מוסיפים את הסוכר החלמון ו2 כפות המים וטוחנים בעוד מעט פולסים עד להיווצרות בצק.

מוציאים את הבצק ממעבד המזון מאחדים בזריזות בעזרת הידיים משטחים מעט לצורת עיגול, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור של שעה במקרר.

לאחר שעה מוציאים מהמקרר ומרדדים בעזרת מערוך לעיגול מעט גדול יותר מתבנית הפאי.
מעבירים את הבצק לתבנית ומצמידים אותו לשוליים.

מעבירים למקפיא ומדליקים את התנור בחום של 180 מעלות.

כשהתנור התחמם מוציאים את התבנית מרפדים את הבצק בנייר אפיה ושופכים פנימה משקולת (קטניות לדוגמא) כדי לבצע אפייה עיוורת.

אופים 10 דקות עם המשקולת כעבור 10 דקות מסירים את המשקולת ונייר האפיה ואופים עוד 5 דקות.

2.
מוציאים את הקלתית מהתנור, מנמיכים את החום ל150 מעלות, ומרפדים את התחתית בבננות.

3.
ממיסים מעל בן מרי (אפשר גם במיקרוגל) את השוקולד לאחר שנמס מוסיפים לו את השמנת ומערבבים היטב.
מוסיפים את המלח ומערבבים.
מערבבים פנימה את הביצים אחת אחת ומערבבים אותן היטב.

4.
שופכים את תערובת השוקולד על הבננות. יש למלא את הקלתית כמעט עד הסוף.
מפזרים על השוקולד את הפקאנים.

5.
מחזירים לתנור (ב150 מעלות) ואופים עד להתייצבות תערובת השוקולד באופן מוחלט. כשעה.

6.
מוציאים מהתנור ומקררים לחלוטין.

7.
ניתן לפזר אבקת קקאו מעל.

8.
בתאבון

FOODIS גם בפייסבוק, לחצי כאן!

 

12109067_1199830303365403_7072435630991549580_n

 

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה