הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

לביבות 11

את השינוי הבריאותי שלי במטבח התחלתי לפני מספר שנים. שלא תבינו אותי לא נכון, אני אוהב אוכל לא בריא, אין כמו קערת צ’יפס מטוגן או עוגת שוקולד מושחתת להתענג מכל ביס שלה. רק שלרוב אני משתדל להימנע מכך ופונה למוצרים ולשיטות בישול קצת יותר בריאות ורזות.למשל, את כמות הסוכר בעוגה כמעט בכל מתכון ניתן להפחית בחצי, או שאפשר להשתמש באחוזי שומן נמוכים יותר במוצרים שונים וכן הלאה.

לקראת החג הכי משמין בשנה, החלטתי להכין לביבות חג מסורתיות. אתם, שכבר מכירים אותי, יודעים שסתם לביבות לא יצאו ממטבחי, אלא לביבות חמות, רכות, נימוחות וממכרות. תפוחי אדמה נהדרים עם שמיר רענן ומעל נתחי סלמון מעושן ועסיסי עם מעט שמנת חמוצה. כשאין רגשות אשמה, אפשר לאכול גם כמה מנות כאלה.

אז תרשמו מתכון, מה זה תרשמו? תנצרו אותו כי זו הולכת להיות הלביבה שלכם לחנוכה ובכלל לכל ימות השנה.  את רגשות האשמה תשאירו מחוץ לחדר.

לביבות 2

החומרים לכ- 15 לביבות

4 תפוחי אדמה גדולים קלופים (קילו)

3 ביצים

3 כפות קמח מנופה

0.5 כף מלח גס

1 כף פלפל שחור גרוס

2 כפות שמיר קצוץ (מי שלא אוהב יכול להחליף בבצל ירוק, עירית או פטרוזיליה)

3 כפות שמן זית (לא חובה זה רק לטעם…)

להגשה

פרוסות סלמון מעושן

שמנת חמוצה

שמיר

מעט פלפל שחור גס

פלחי לימון

אופן הכנה

1.מגררים את תפוחי האדמה לתוך קערה, סוחטים היטב ונפטרים מהנוזלים. אין צורך לשטוף את הקערה העמילן שנשאר בתחתית יכול ורצוי שישאר.

2. מוסיפים פנימה את הקמח, הביצים, השמיר, המלח והפלפל  ומערבבים היטב.

3. יוצרים כדור מהבלילה ומניחים במסננת של סיר הטיגון ללא השמן ומשטחים את הכדור לצורת לביבה. אני הכנתי 4-5  לביבות כל פעם.

לפני

4. מפעילים את המכשיר על 180 מעלות למשך 13 דקות, כעבור 5 דקות הופכים אותן לצד השני וממשיכים את הבישול, שלב ההפיכה חשוב כי אחרת הלביבות נדבקות לרשת ומאוד קשה להוציא אותן. שימו לב כי המכשיר לא כבה אוטומטית כשפותחים את המגירה אז הזהרו מהחום

יכול להיות שעד שתסיימו את הסבב הראשון התערובת בקערה תפריש נוזלים, ויש להפטר מהם.

אחרי

5.להגשה- מניחים 2 לביבות במרכז הצלחת, מעליהן את פרוסת הסלמון ובתוכה כפית שמנת חמוצה. מקשטים בפלפל שחור גרוס ושמיר, מעט לימון מלמעלה וזה פשוט היסטרי!

בתאבון!

סיר טיגון ללא שמן של פיליפס

כשפיליפס שלחו לי את הסיר הזה, אמרתי לעצמי שחייבים לפחות לנסות. חייב להודות שהגעתי קצת ספקן לכל הנושא, איך בלי שמן?! איך?! הרי כל הכיף במאכלים מטוגנים הוא השמן החם הזה שעושה פסססס, הריח המתשפט בכל הבית, הפריכות הנעימה. איך סיר יכול להגיע לתוצאות כאלו? והאמת, הוא יכול בקלות. הלביבות יצאו פריכות מבחוץ ורכות מבפנים כאילו יצאו מטיגון. החיסרון היחידי הוא שאפשר לעשות בכל פעם 4-5 לביבות וזמן ההכנה הוא כ-12 דקות. אז נכון זה מעט מאריך את ההכנה אבל שווה את החיסכון בקלוריות לדעתי.

FOODIS גם בפייסבוק! לחצו כאן.

5_Fotor

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה