הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

אם להגיד את האמת, אני יותר טיפוס של פירות קיץ. משהו בפירות השמש האלה יותר חושני ומפתה לדעתי. רק שלפעמים בחורף, מבצבצים להם מהעצים ברחובות ת”א פירות שאי אפשר לסרב להם.

ובטיול אקראי עם חברים ברחובות ת”א אני נתקל בו; עץ תפוז סיני שרק מחכה שיורידו ממנו את מעמסת הפירות שגדלה עליו. כאילו הטבע אומר לי: “קח אותם, ולך תעשה איתם משהו”.

ואני חושב: “איזה כייף, ריבה!.

אני נותן לניר שקית קטנה ולוקח אחת גם לעצמי ומבקש ממנו (כמעט מצווה האמת…) : “תקטוף!”

והשאר היסטוריה…

ריבת תפוז סיני ואספרסו-

ריבה נהדרת ומאוזנת, שמבליטה מצד אחד בעזרת האספרסו את מרירות התפוז ומצד שני בעזרת ליקר התפוזים את המתיקות המקסימה שלו.

תרשמו מתכון…

ריבת תפוזים סופי1

 

איך מכינים?

רכיבים:
400 גרם- תפוז סיני (חתוך לחצי ומנוקה מתוכלתו- המשקל אחרי הטיפול בפרי)

400 גרם סוכר (עדיף לבן, אך גם חום יעבוד והטעם יהיה עמוק יותר וקרמלי יותר)

30 מ”ל אספרסו

30 מ”ל ליקר תפוזים (למי שאין אפשר לשים במקום מיץ תפוזים או מים)

30 מ”ל מים

 

אופן הכנה:

1.
שוטפים היטב את התפוזים וחותכים אותם לחצאים. מרוקנים את פנים התפוזים כך שנשארים רק עם הקליפות . המשקל אחרי החיתוך והריקון אמור להיות 400 גרם. מכניסים אותם לסיר קטן.

2.

שופכים מעליהם את הסוכר, מערבבים קלות ונותנים להם חצי שעה של מנוחה. הזמן הזה ירכך מעט את הקליפות ויוציא את הטעם של התפוזים.

ריבת תפוזים -לפני סוכר

3.

לאחר חצי שעה, שמים את הסיר על להבה נמוכה ומוסיפים את האספרסו הליקר והמים.  מבשלים 40-50 דקות בערך עד שמתקבלת הסמיכות הרצויה.

למי שאוהב את הריבה מימית יותר ניתן לבשל גם פחות רק לא יותר מ50 דקות אחרת תקבלו סוכרית טופי ולא ריבה

ריבת תפוזים -תהליך

4.

נותנים לריבה להתקרר מעט לפני שאוכלים.

5.

שומרים מחוץ למקרר.

הריבה הזו תתאים על לחם כפרי טוב, על גלידה ואפילו לצד פרוסת עוגת גבינה.

6.

בתאבון

 

אהבתם?

עקבו אחרי בלחיצה קטנה למעלה בכפתור “עקבו אחרי”

ואם אתם כבר פה, פרגנו בלייק Foodis  בפייסבוק  <<<לחצו על הלינק.

ריבת תפוזים סופי2

 

 

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה