הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

Snap 2015-10-29 at 09.58.27

הייתי אתמול בסדנא טבעונית. ולא סתם סדנא טבעונית סדנא טבעונית ללא גלוטן. והאמת אני חייב להודות שהגעתי עם חששות כבדים.

מי שעוקב אחרי כבר יודע שאני לא בדיוק הבן אדם הכי טבעוני שיש, והאמת שלעיתים רבות גם לא הכי בריא שיש. אני מאלה שתמיד יוסיפו עוד קצת חמאה, עוד קצת סוכר והאמת שאני חי עם זה די טוב ומשתדל לשמור על המשקל.

ומי שמכיר אותי יודע  גם שאני לא מחובבי התחליפים, לא תמצאו אצלי בבית שמנת צמחית או אבקת מרק עוף חלילה- אם עושים, עושים עד הסוף.

FOODIS גם בפייסבוק- לחצו כאן!

אבל משהו ברעיון הטבעוני ובחשיבה הטבעונית סיקרן אותי וגרם לי לרצות לחקור את הנושא קצת יותר לעומק. הרי לא הגיוני שטבעונים אוכלים רק חסה כל היום. סיקרנה אותי השאלה מה עוד יש למטבח הזה להציע ואיך אפשר לשבוע מארוחה שלמה שלא מורכבת משום רכיב מהחי. סיבה נוספת לרצון שלי לחקור את הנושא הייתה שיחה עם חברה טובה שעברה לתזונה ללא גלוטן, אותה חברה סיפרה רבות בשבחי השינוי הזה ובכמה טוב זה עשה עבורה כך שהמוח החוקר שלי גורה עוד יותר לבדיקה הזו, וכך היה!

20151028_175011_HDR_resized 20151028_174726_HDR_resized 20151028_174703_HDR_resizedבניין עתיק לשימור עם המון מקום לבשל בו

את הסדנא עברתי ב- “החוויה הטבעונית” עם השפית מיקה שמעונוב (לאתר של מיקה לחצו כאן). במקום מסתבר מתקיימות סדנאות רבות על טהרת הטבעונות מסדנת קינוחים טבעוניים ועד לארוחה שלמה לחג טבעונית כמו כן מתקיימות שם הרצאות של למעלה מארבעים שפים, תזונאים ובעלי מקצוע בתחום הטבעוני והבריא.

נכנסתי לחלל המבנה העתיק הזה שנמצא על גבול יפו תל אביב, בית יפואי לשימור, בן למעלה ממאה וחמישים שנים, המכונה ‘בית הבאר’, שהיה שייך למשפחת אל-עזה ובו חלל ענק ומעוצב שפשוט מלא בכל טוב. ריח של מרווה עטף את החדר ומסתבר שהגיע  מבישול שעועית לבנה שבהמשך הפכה לממרח שעועית מעלף עם עגבניות מיובשות. שלל ירקות וקטניות מכל הסוגים ומה שהכי הדליק אותי היה קיר עשבי התיבול בכניסה למקום. עשבי תיבול מכל סוג שהייתם יכולים לחלום עליו, המקום מסתבר מגדל אותו בשיטה מיוחדת (הידרופוני) ללא אדמה והטעם של התוצרים פשוט משגע- טרי!

20151028_174753_HDR_resizedגידולי עשבי התבלין- טרי!

התחלנו את הסדנא בסבב היכרות קצר, כל אחד סיפר את הרקע שלו בבישול ומה מביא אותו, ואז הגיע השאלה: “אתה טבעוני?” – ואז הבנתי כמה רמות של צמחונות וטבעונות קיימות. מסתבר שאף אחד שם לא היה טבעוני היו שם צמחונים שלא אוכלים ביצים אבל כן חלב וצמחונים שאוכלים משהו מסויים אבל לא את האחר, ואמא מקסימה שהגיע ללמוד איך לבשל לבת שלה הצמחונית והרגשתי מאוד בנוח. אני חייב להודות גם שבשונה מסדנאות רבות שביקרתי בהן לא היה עומס, הסדנא הייתה קטנה ואישית ולכל אחד היה מקום שם, לכל אחד ניתנה האוזן וההסבר ואף אחד לא הרגיש בצד.

המשכנו להכין את המנות, עברנו על התפריט של הסדנא וכל אחד היה אחראי על מנה. בין היתר הכנו תבשיל כרובית ודלעת בקארי הודי שהיה פשוט טעים להפליא… רביולי סלק ממולא בערמונים שלא יכלתי להפסיק לאכול, בצלצלים מקורמלים על מצע של טחינה, מלבי קוקוס קרמי, ממרח שעועית לבנה עם עגבניות מיובשות ועוד…

20151028_191737_HDR_resizedהכנות

אופן ההכנה היה פשוט כייף, תוך כדי למדנו המון על המטבח הטבעוני בעזרתה של השפית מיקה שמעונוב שהפגינה ידע רב וסבלנות אין סופית, ראיתי שפשוט היא נהנת ממה שהיא עושה שהיא באמת מאמינה בדרך הזו, ווואלה היה פשוט טעים בסוף. לא הרגשתי שחסר לי כלום, הארוחה הייתה משביעה, טעימה והכי חשוב הבנתי על מה חברתי קרן מדברת, יצאתי קל מהארוחה הזו אך יחד עם זאת שבע. כל אותן התחושות שיש לי אחרי ארוחה כבדה שאינה על טהרת הטבעונות/צמחונות פשוט לא היו.

Snap 2015-10-29 at 09.58.46תבשיל הקארי- טעמים עמוקים של מזרח

Snap 2015-10-29 at 09.55.38ממרח שעועית לבנה עם עגבניות מיובשות

Snap 2015-10-29 at 09.53.22רביולי סלק ממולא בערמונים

Snap 2015-10-29 at 09.52.19בצלים מקורמלים בטחינה- מעדן!

אני אומנם לא טבעוני כפי שאמרתי, אבל בהחלט אחרי הסדנא הזו ואחרי המידע הרב שקיבלתי אשקול לאמץ יום טבעוני אחד בשבוע לפחות- אני אישית מרגיש שזה עשה לי טוב!

Snap 2015-10-29 at 09.56.45ארוחת הסיום- תראו כמה הכנו בשעתיים וחצי.

 

החוויה הטבעונית

דרך בן צבי 78, תל אביב-יפו

טלפון – 03-5738883

לאתר לחצו כאן

 

וחשבתם שתצאו ללא מתכון? אז בבקשה!

ותודה למיקה על המתכון.

לעוד מתכונים

FOODIS גם בפייסבוק- לחצו כאן!

 

רביולי סלק טבעוני (מתוך הסדנא)

מתכון מצוין, קליל ומפתיע. מתאים מאוד לאירוח או כמנת פתיחה מפנקת

מצרכים:

שני סלקים בינוניים ומעלה

שקית ערמונים קלופים 

שש שיני שום 

עשבי תיבול טריים: מרווה, עירית, אורגנו או זעתר

שמן זית

שמן כמהין (לא חובה)

עגבניות מיובשות

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

רביולי:

מבשלים את הסלקים עם הקליפה עד לריכוך

פורסים בעזרת סלייסר פרוסות דקות ומניחים בעדינות על משטח ההגשה

מלית:

קוצצים את שיני השום

מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את שיני השום עם מעט עלי מרווה קצוצים עד להשחמה (להקפיד שלא יישרף)

קוצצים את הערמונים ואת עשבי התיבול- לא להגזים עם המרווה

מוסיפים פלפל גרוס, את השום המטוגן (עם השמן) ומערבבים לקבלת מילוי מגובש

מניחים כפית מהמלוי במרכז הסלק שפרסנו קודם ומקפלים, כך שמתקבל חצי עיגול

יש להקפיד לעבוד על משטח ההגשה מכיוון שהרביולי עדין

רוטב:

קוצצים עשבי תיבול

קוצצים מעט עגבניות מיובשות

מוסיפים שמן זית בנדיבות ומעט שמן כמהין

מוסיפים פלפל גרוס ומעט מלח גס

מערבבים ומפזרים בעדינות על משטח ההגשה ליד הרביולי

 

 

 

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה