הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

לפעמים אני אוהב להישאר בבית בסופ”ש. ככה יש לי זמן לבשל ולארח וכמובן לעשות את כל אותם הדברים שלא הספקתי כל השבוע.

אבל להשאר בבית בסופ”ש אומר שאוכלים יותר מדי… ואז מגיע יום ראשון.

אז בדיוק בשביל היום הראשון, שמגיע אחרי זלילות הסופ”ש יש את המתכון הזה.

מתכון קל במיוחד שלא צריך יותר מדי בשבילו. כמה פעולות פשוטות ויש לכם אחלה של ארוחת צהריים או ערב.

לביבות ריקוטה נימוחות ולימוניות על רוטב עגבניות שרופות שפשוט בדיחה להכין אותו והוא טעים בטירוף!

קבלו מתכון:

רכיבים- (ל-10 לביבות בערך)

ללביבות-
1.5 חבילות ריקוטה (400 גרם)
1 ביצה
גרידה מלימון 1
1 כפית מלח ופלפל
0.5 כפית אגוז מוסקט
1.5 כפות קמח גדושות
0.5 כוס פרמזן מגורדת

מעט עלי בזיליקום לקישוט

לרוטב העגבניות-
(המלצה שלי, תכינו כמות גדולה יותר ותשמרו זה אחלה רוטב!!!)

5 עגבניות
מעט שמן זית

מלח ופלפל לתיבול

4 כפות רוטב בסיס “אסם”
כפית סוכר

אופן הכנה-

1.
מכינים את רוטב העגבניות-
מרפדים תבנית בנייר אפיה שמים בתוכה את העגבניות עם הראש כלפי מטה מזלפים עליהן שמן זית מפזרים מעל מלח ופלפל ואופים שעה בחום גבוה – 250 מעלות.

למי שרוצה טעם שרוף יותר ויש לו זמן כעבור שעה מכבים את התנור ומשאירים את העגבניות בפנים עם דלת סגורה עד שהתנור מתקרר. למי שממהר ניתן להשתמש בעגבניות ישר אחרי שעת האפיה.

טוחנים את העגבניות (אין צורך לקלף אותן) עם כפית הסוכר וכפות רוטב הבסיס.
טועמים ומתקנים טעמים.

2.
מכינים את הלביבות-
בקערה מערבבים היטב את כל מרכיבי הבלילה לפי סדר הופעתם ברכיבים מתחילים עם הריקוטה והביצה אליה מוסיפים ביצה מערבבים וממשיכים עם שאר המרכיבים.

3.
מחממים מעט שמן זית במחבת (לא טיגון עמוק). בעזרת כף מניחים מהבלילה במחבת ומטגנים בערך 5 דקות מכל צד.
הפכו בזהירות את הלביבה לצד השני היות והיא רכה מאוד
תנו לה את הזמן בצד הראשון כך יהיה קל להפוך.

4.
קחו צלחת הגשה ומזגו עליה רוטב. פזרו אותו על כל הצלחת וסדרו את הלביבות על הרוטב.
פזרו עלי בזיליקום

5.
בתאבון!

אהבתם?

FOODIS גם בפייסבוק- לחצו כאן!

עקבו אחרי גם בסלונה אוכל-

http://saloona.co.il/foodis/

11846512_1160948030586964_3598795552241968545_n

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה