הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

3

מכירים את הרגע הזה שבו הפירות היפים והקשים שקניתם לא מזמן מתחילים להיות רכים ומקומטים?
הם לא מקולקלים חלילה רק קצת פחות יפים ממה שאתם זוכרים אותם אבל בשביל העוגה הזו, הם מושלמים.

מדובר בעוגה בחושה גבינתית ורכה עם תוספת מפנקת של גבינת שמנת ומעליה כל פירות הקיץ האלה מבושלים ביין לבן ווניל.
מעט שמנת חמוצה מעל ואתם ברקיע השביעי!

יאללה לעבודה!

Foodis גם בפייסבוק! לחצו כאן

 
רכיבים לתבנית 20:
170 גרם חמאה
120 גרם גבינת שמנת לפחות 15%
1.5 כוסות קמח
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים שלמות
2\1 כפית מלח
1 כוס סוכר

לפירות-
50 גרם חמאה
5-6 פירות נשירים חתוכים לפרוסות דקות (אפרסק, שזיף, נקטרינה וכו׳…)
2 כפות סוכר חום
1 תוכן מקל וניל (או 2 כפיות תמצית)
2\1 כפית קינמון
3\1 כוס יין מרסלה 
גרידה מלימון 1

אופן הכנה:

1.
מחממים תנור ל160 מעלות. 
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומורחים את הדפנות בחמאה.
שופכים פנימה כפית קמח ומנערים על כל דפנות התבנית. נפטרים מהעודפים. פעולה זו תמנע מהעוגה להידבק והיא תצא בקלות.

2.
מקציפים על מהירות בינונית במיקסר וו גיטרה כ-5 דקות את החמאה ואת הגבינה. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף. מוסיפים את תמצית הוניל . ומנמיכים את המיקסר למהירות 2

מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שכולן נבלעות ועוצרים את המיקסר.

3.
בקערה נפרדת מנפים את המלח והקמח ומערבבים אותם מעט

4.
מפעילים שוב את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים לתערובת את הקמח לאט לאט

5.
מעבירים לתבנית ומפזרים את התערובת בצורה אחידה. אופים 35 דקות או עד שקיסם שנעצתם בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. (הזהרו מאפיית יתר)

6.
בנתיים מכינים את הפירות:
מחממים מחבת מעל אש גבוהה, ממיסים חמאה ומבשלים בה את הפירות עם הסוכר הוניל והקינמון. לאחר מספר דקות כשהפירות מעט התרככו מוסיפים את היין וגרידת הלימון. ממשיכים לבשל עוד כ-3 דקות ומכבים את האש.

אם יש יותר מדי נוזלים במחבת בשלו עוד כדקה. אמורים להשאר מעט נוזלים.

7.
מוציאים את העוגה מהתנור פותחים את הקפיץ של התבנית והופכים על צלחת. מסירים את נייר האפיה והופכים שוב לצלחת נוספת. כעת העוגה מונחת על צלחת ללא נייר האפיה כשהיא פונה כלפי מעלה.

מוזגים מעליה את כל הפירות ואת הרוטב מזלפים גם כן.

מסדרים מעל 6-7 עלי נענע טריים ומגישים עם כף שמנת חמוצה.

8.

בתאבון

Foodis גם בפייסבוק! לחצו כאן

1 2

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה