הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

יום שישי, שמש בחוץ ובדיוק חזרתי הביתה מקפה של בוקר ומטיול עם הכלב.

אני רעב! ואני רעב לבצק! ובמקרה הזה עלים.

תמיד שאני מרגיש חשק לבצק עלים או סתם לארוחה קלילה וצמחונית אני נזכר במתכון הזה.

והאמת (ובצניעות גדולה כמובן…) המתכון הזה הוא הפתרון המושלם!

פתרון למנה בדקות כשאורחים מפתיעים, אידיאלי לאירוח, למנה ראשונה, או סתם בראנץ מקסים ואלגנטי של יום שישי כשכל מה שיש במקרר זה בצל וחבילת בצק עלים קפואה (ואגלה לכם סוד), שאפילו לא צריך להפשיר!!

את ריבת הבצל הנהדרת הזו תוכלו לשמור בצנצנת במקרר ולהשתמש בה לעוד עשרות מתכונים אחרים אז שווה להכין כמות משולשת…

מוכנים לבראנץ יום שישי? יאללה תרשמו מתכון…

איך מכינים?

רכיבים: (ל-6 אנשים)

לתחתית-

1 חבילת ריבועי בצק עלים או בצק עלים בגליל

*במידה ואתם ממהרים עדיף לקנות את המרובעים היות ובמקרה הזה לא תצטרכו לחכות להפשרה      ולהכניס ישירות לתנור גם שהוא קפוא.

1 ביצה טרופה להברשה

לריבת הבצל-

1/3 כוס שמן זית

5 בצלים גדולים מקולפים ופרוסים דק לאורך

1 כוס סוכר חום

1 כוס יין אדום

1/2 כוס חומץ בן יין אדום

1/2 כוס חומץ בלסמי

1 כף טימין (רק העלים)

מלח ופלפל לפי הטעם

לסלט השומר-

5 ראשי שומר גדולים חתוכים לחצאים כשכל חצי חתוך לפרוסות דקות

2 קולורבי חתוכים לגפרורים (ג’וליאן)

1 בצל סגול גדול מחולק לחצי וכל חצי פרוס לאורך.

100 גרם אגוזי מלך שבורים בגסות

2 תפוזים מוצקים ללא קליפה חתוכים לפלחים

3/4 כוס נענע (עלים בלבד)

1/4 כוס כוסברה (עלים בלבד)

1 כפית חרדל דיזון חלק

4 כפות חומץ פטל (אפשר גם חומץ בלסמי)

כ- 1/2 כוס שמן זית

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל

 

אופן הכנה:

1.

מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

מסדרים על נייר האפיה את ריבועי הבצק (משאירים קצת רווח בינהם) ומברישים כל אחד בביצה טרופה. (במידה ובחרתם בגליל בצק מפשירים לפי ההוראות וחותכים לריבועים בגודל שאתם רוצים. אני חותך ל- 12*12).

2.

בנתיים שהבצק נח על התבנית ומפשיר קצת מתחילים להכין את ריבת הבצל.

מחממים היטב סיר רחב. חשוב שהסיר יהיה עם תחתית עבה כדי שיאגור חום טוב.

כשהוא חם מספיק מוסיפים את השמן, מחכים כמה שניות ואז מוסיפים את הבצל.

מטגנים עד להזהבה (לא לשרוף אותו) ומוסיפים את הסוכר. ממשיכים לטגן עד לקרמול הסוכר.

מוסיפים את הטימין, היין ושני סוגי החומץ ומביאים לרתיחה. מנמיכים מעט את האש.

ממשיכים לבשל עד שמגיעים לסמיכות הרצויה תוך כדי ערבוב שלא ישרף למטה.

מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

3.

עורמים כמות נאה של ריבת בצל במרכז כל ריבוע  תוך שמשאירים כחצי ס”מ מכל צד ומכניסים לתנור ל-20 דקות בערך או עד שהבצק יוצר “עלים” ושחום בקצוות.

4.

מכינים בנתיים את הסלט.

בקערה גדולה מערבבים את השומר, הקולורבי, הבצל, הנענע, הכוסברה, התפוזים והאגוזים. (משאירים בצד לקישוט קצת כוסברה ונענע)

בקערה קטנה נפרדת שמים את החומץ, כפית החרדל המלח והפלפל ומערבבים קלות.

מתחילים למזוג תוך כדי ערבוב מהיר בעזרת מטרפה את שמן הזית במנות קטנות עד שמתגבש לרוטב סמיך. טועמים ומתקנים טעמים.

שופכים על הסלט ומערבבים בעדינות כדי לא לשבור את התפוזים

מפזרים מעל את עשבי התיבול ששמרנו בצד.

5.

על צלחת הגשה מניחים ריבוע אחד ולצידו עורמים הר קטן וגבוה מהסלט.

6.

בתאבון

אהבתם?

עקבו אחרי בלחיצה קטנה למעלה בכפתור “עקבו אחרי”

ואם אתם כבר פה, פרגנו בלייק Foodis  בפייסבוק  <<<לחצו על הלינק.

 

ריבועי בצק עלים וריבת בצל

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה