הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

איזה שם מצחיק זה לירק? כרובית…

אני זוכר שבתור ילד לא ממש אהבתי כרובית תמיד הייתה נראית לי מוזרה כזו אבל איזה מעדן זה כשמחברים אותה למרכיבים שמדברים בשפתה, שמנת, אפונה, כרישה ותנור חמים.

ועוד יותר כייף שלא צריך להתאמץ לארוחת צהריים בריאה לכם ולאנשי הבית.

מילה שלי- ארוחת צהריים בדקות, באמת.
רכיבים (ל-4 מנות)

1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים בגודל ביס
3 ביצים
0.5 כוס קמח תופח
250 מ”ל שמנת לבישול 9% (אפשר להחליף בכוס חלב)
0.5 כוס אפונה קפואה
0.5 כרישה חתוכה לטבעות
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח גס
קמצוץ אגוז מוסקט טחון

אופן הכנה-

1.
חממו תנור ל-200 מעלות והרתיחו מים בסיר קטן.

כשהמים רותחים הכניסו לסיר את פרחי הכרובית ל-3 דקות. אחרי 3 דקות כבו את האש ושפכו את האפונה פנימה. תנו לאפונה לשבת דקה ואז סננו הכל וקררו באמצעות מי הברז.

2.
בקערה טרפו היטב את השמנת עם הביצים. הוסיפו את המלח הפלפל והאגוז המוסקט וערבבו. טרפו פנימה גם את הקמח וערבבו היטב כדי שלא יווצרו גושים.

3.
הכניסו פנימה את כל הירקות (הכרובית האפונה והכרישה) וערבבו הכל יחד.

העבירו את התערובת לתבנית ואפו בתנור שחומם מראש כחצי שעה.

4.
בתאבון

אהבתם?

פרגנו בלייק או שיתוף ל- Foodis בפייסבוק
https://www.facebook.com/Fooodis

עקבו אחרי גם בסלונה אוכל-
http://saloona.co.il/foodis/

11219123_1172505622764538_3383795648037604698_n

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה