הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

עוד שהייתי ילד קטן אהבתי רולדות. אז המבחר היה די קטן והטעם בדיעבד היה תעשייתי וקצת מחניק, אבל משהו במרקמים האלה היה לי נעים בפה.

אז לכבוד הדובדבנים, לכבוד הקיץ ובעיקר לכבוד נוסטלגיית הילדות שלי קבלו מתכון פשוט פשוט אבל כל כך טעים לרולדת דובדבנים ומסקרפונה שלא ישאר ממנה הרבה אחרי שתסיימו לגלגל (אם בכלל תגיעו לשלב הזה בלי לחסל את כל המרכיבים בנפרד)

רכיבים-

לרולדה-
4 ביצים
100 גרם סוכר+4 כפות לפיזור לאחר האפיה
1 כפית תמצית וניל
100 גרם קמח תופח

לקרם-
250 מ”ל שמנת מתוקה
250 מ”ל גבינת מסקרפונה
3 כפיות אבקת סוכר
גרידה מלימון 1

להרכבה-
300 גרם דובדבנים טריים מגולענים וחתוכים לחצי:
250 גרם למילוי העוגה
50 גרם להרטבת הבצק

הכנה-

1.
מחממים תנור ל- 180 מעלות
מרפדים תבנית תנור סטנדרטית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר היטב בשמן קנולה.

2.
למיקסר עם ראש הקצפה מכניסים את הביצים והסוכר ומקציפים 10 דקות או עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים קלות.
מקפלים פנימה את הקמח בזהירות כדי לא להוציא את האויר.
מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים בעדינות על כל התבנית.

אופים 8-10 דקות או עד שהבצק מתקשה (הזהרו מאפיית יתר)

3.
הוציאו מהתנור ופזרו סוכר על שטח הבצק. הפכו אותו בזהירות על נייר אפיה נוסף ופזרו גם על הצד השני סוכר. גלגלו את הבצק לרולדה ותנו לו להתקרר לחלוטין.

4.
הכנת הקרם-
בקערת המיקסר עם ראש ההקצפה הקציפו את המסקרפונה מעט כדי שתתרכך. הוסיפו לה את השמנת המתוקה והקציפו היטב עד להיווצרות קרם סמיך. הוסיפו את אבקת הסוכר, 250 גרם הדובדבנים וגרידת הלימון וערבבו להיטמעות.

5.
את יתר 50 גרם הדובדבנים טחנו במעבד מזון עם 3 כפות מים עד לקבלת רוטב דליל.

6.
הרכבה-
פתחו את הבצק והרטיבו אותו קלות ברוטב הדובדבנים.
מרחו 1/3 מהקרם על כל שטח הבצק.
גלגלו שוב את הבצק לרולדה תוך שאתם מהדקים כל סיבוב בעדינות. חשוב לשמור על נייר האפיה מתחת לבצק, זה יקל על הגלגול.

את יתר הקרם שנשאר מרחו על החלק החיצוני של הרולדה.

קשטו בדובדבנים.

7.
בתאבון

אהבתם?

פרגנו בלייק או שיתוף ל- Foodis בפייסבוק

https://www.facebook.com/Fooodis

עקבו אחרי גם בסלונה אוכל-

http://saloona.co.il/foodis/

Snap 2015-07-12 at 12.27.57

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה