הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

אני רואה את הפנים שלכם, קצת מתעקמות, קצת מרימים גבה… אז תרשו לי להרגיע. אתם לא הולכים לקבל כאן מנה מתוקה רחמנא לצלן אלא קציצות נהדרות ועסיסיות שיושבות בתוך רוטב של דובדבנים ויין לבן, עם חריפות עדינה שתאזן את המתוק חמוץ של החצופים האדומים האלה.

תנו לזה צאנ’ס- דובדבנים כמו שמעולם לא טעמתם!

רכיבים: (ל-4 מנות)

לקציצות-
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
שן שום כתושה
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית קינמון טחון
1/2 כפית צ’ילי גרוס
מלח ופלפל לפי טעם.

לרוטב-
1 בצל גדול חתוך גס
3 שיני שום חתוכות גס
1 פלפל חריף קצוץ דק
5 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות דקות
200 גרם דובדבנים מגולענים (אפשר גם קפואים)
375 מ”ל יין לבן (חצי בקבוק)+כוס מים חמים
2 כפות קמח
1 כפית בהראט
1 כפית סוכר חום (אשר גם לבן)
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה-

1.
חממו תנור ל200 מעלות.

מכינים את הרוטב-
בסיר רחב מטגנים את הבצל הפלפל החריף והסלרי עד להשחמה.
מוסיפים את השום והבהראט ומטגנים קלות
מוסיפים את הקמח ומבשלים אותו חצי דקה תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את כל כמות הנוזלים יין ומים חמים ומערבבים היטב תוך “קרצוף” תחתית הסיר כדי לשחרר את כל הטעמים.
מוסיפים את הדובדבנים והסוכר המלח והפלפל מערבבים ומביאים לרתיחה

מעבירים לאש בינונית וממשיכים לבשל עם מכסה סגור.

2.
מכינים את הקציצות-
בקערה מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים כדורים יחסית גדולים.
מסדרים את הכדורים בתוך הרוטב ומצפים את החלק העליון של הקציצה ברוטב.
מכניסים את הסיר לתנור ללא מכסה ל-20 דקות.

3.
מגישים ליד אורז לבן פשוט.

4.
בתאבון

אהבתם?

פרגנו בלייק או שיתוף ל- Foodis בפייסבוק

https://www.facebook.com/Fooodis

Snap 2015-06-08 at 17.28.41

Snap 2015-06-08 at 17.11.59 Snap 2015-06-08 at 17.11.42

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה