הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

20 דקות, זה כל מה שצריך כשאורחים מצלצלים מלמטה, כשהדודה מבקשת מנה חגיגית לשולחן שבועות ברגע האחרון או כשסתם מתחשק לפנק מישהו אהוב

17/05/2015

עידן דלל 1

“אנחנו למטה, אפשר לעלות?” שאל אותי חבר בטלפון תוך כדי שאני בוהה במקרר החצי ריק שלי.

“בטח” עניתי לו “רק תעשה טובה ותביא כמה דברים, אני מרתיח בנתיים סיר עם מים”

מנת הפסטה הקיצית והמדליקה הזו היא בדיוק מה שאתם צריכים למקרה כזה. כזו שבזמן שהפסטה מתבשלת אתם כבר הכנתם את הרוטב, כזו שמשלבת קרירות של נענע מצד אחד וחריפות עוקצנית מצד שני ואת הכול עוטפת קרמיות של גבינה ושמנת חמוצה עם פצפוצי שקדים קלויים.

אז אם אתם מארחים בשבועות ונפלו עליכם אורחים בהפתעה או אם אתם סתם רעבים למנה קלילה ומהירה זה המתכון בשבילכם. ותסמכו עליי, גם אם אתם לא אוהבים נענע באוכל כדאי לכם לנסות את המתכון הזה! הוא נבדק על מאותגרי נענע מקצועיים J

טיפ קטן- הפסטו הזה מעולה לעוד המון מתכונים אחרים- שימו אותו על דגים, כמטבל עם לחם טוב, ערבבו אותו עם גבינת שמנת טובה, הוסיפו אותו לפשטידות ועוד.

וטיפ גדול- אפשר להכין את הפסטו גם יום או יומיים קודם.

אז תזמינו הרבה אורחים, שלחו חבר לקניות מהירות ותקצרו מחמאות.

רכיבים: (ל-10 אנשים)

2 חבילות פסטה מסוג ספגטי (500ג)

לפסטו

1 כוס נענע (עלים בלבד)

1/3 כוס שקדים מולבנים

1 כוס שמן זית

1/2 כוס גבינת פקורינו (אני השתמשתי בזו של גד מהמעדנייה)

מיץ מלימון 1

1 פלפל צ’ילי חריף (אפשר גם חצי למי שלא אוהב חריף מדי)

1 שן שום

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גס

לקישוט

1/3 כוס שקדים מולבנים קלויים קלות על מחבת וקצוצים גס.

1/2 כוס גבינת פקורינו מגורדת

1 גביע שמנת חמוצה (אני השתמשתי בשמנת של פעם 9% של תנובה, אבל אפשר פחות אחוזים או יותר לבחירתכם)

אופן הכנה

1. בסיר גדול מרתיחים מים עם כף מלח ומעט שמן. כשהמים רותחים בפראות מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן על לרמת “אל דנטה”. בערך רבע שעה.

2. בנתיים, בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים את הפסטו:

לבלנדר (אפשר גם במעבד מזון או עם בלנדר מוט) מכניסים את הנענע והשקדים ומפעילים על מהירות גבוהה למספר שניות עד שהכל נקצץ. מנמיכים את המהירות של הבלנדר לבינונית ומוסיפים את שמן הזית לאט לאט. (במידה וישנם גושים בתחתית הבלנדר עוצרים אותו ובעזרת סכין מערבבים את התחתית מעט כדי שהכל יתערבב היטב).

מוסיפים את כל יתר מרכיבי הפסטו ומפעילים את הבלנדר על מהירות גבוהה למשך חצי דקה.

אתם אמורים לקבל משחה ירוקה לא סמיכה מדי ולא נוזלית מדי. אם היא סמיכה מדי תוסיפו עוד שמן זית אם נוזלית עוד גבינה ונענע.

טועמים ומתקנים תיבול

3. זהו בגדול, מסננים את הפסטה ומערבבים עם הפסטו.

מפזרים מעל קצת גבינה ושקדים קלויים ומוסיפים כף שמנת חמוצה בצד.

4. בתאבון.

*כל המוצרים נקנו בסניף מגה בעיר, סמוך למקום המגורים של הכותב.

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה